صنعت چاپ و نشر کتاب در سودان

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۳ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۲۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «بسیاری از نویسندگان، ناشران و متخصّصان چاپ و نشر، بر‌ این باورند که صنعت چاپ و نشر در جمهوری سودان، با مشکلات متعددی روبه‌روست و وضعیت چندان مناسبی ندارد. معمولاً، کتاب‌های سودانی، کیفیت چاپ خیلی خوبی ندارند. هزینه‌های سنگین تولید و توزیع...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

بسیاری از نویسندگان، ناشران و متخصّصان چاپ و نشر، بر‌ این باورند که صنعت چاپ و نشر در جمهوری سودان، با مشکلات متعددی روبه‌روست و وضعیت چندان مناسبی ندارد. معمولاً، کتاب‌های سودانی، کیفیت چاپ خیلی خوبی ندارند. هزینه‌های سنگین تولید و توزیع کتاب، بالا بودن قیمت آن، مالیات‌هایی که برای اقلام موردنیاز در صنعت چاپ، مانند کاغذ، فیلم و زینک وضع شده، کمبود نیروی انسانی متخصّص و نداشتن شبکه توزیع مناسب در سراسر کشور، برخی از مشکلات صنعت چاپ و نشر سودان به‌شمار می‌روند.

عثمان شنقر، معاون دبیر کل «اتّحادیه نویسندگان سودان»[3] در مصاحبه با روزنامه الإنتباهة، مورخ 12 مارس 2013م. (21 اسفند ماه 1391هـ.ش) اظهار داشته است که هزینه‌های چاپ کتاب در سودان، نسبت به کشورهای دیگر مانند مصر، لبنان و سوریه، بیشتر است.

معاون دبیر کل «اتّحادیه نویسندگان سودان»، افزوده است: «حدود 15 ناشر خصوصی در سودان فعالیت دارند که اغلب آنان هم، کتاب‌های خود را در خارج از سودان چاپ می‌کنند» (رشا عبد الله، 2013).

در نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب خارطوم، که از تاریخ یکم تا دوازدهم سپتامبر 2013م. (دهم تا بیست ویکم آذر ماه 1392هـ.ش) برگزار شد، جمعاً یکصد و چهل و چهار ناشر داخلی و خارجی شرکت کرده بودند. نمایشگاه، ناشرانی از کشورهای مختلف مانند جمهوری اسلامی ایران ، مصر، قطر، سوریه،‌ترکیه، عمّان و بعضی از سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متّحد، حضور داشتند (2013 ,kibfsudan.com/?bg=comLocations).

کارشناسان چاپ و نشر در جمهوری سودان، معتقدند که برای معرفی فرهنگ ملّی سودان به مردم جهان، باید بودجه خاصّی برای انتشار کتاب‌هایی با موضوعات فرهنگی، اختصاص داده شود و مبتکران سودانی باید از سوی مراکز دولتی و خصوصی مورد حمایت قرار گیرند تا کشور، به جایگاه شایسته خود در فرهنگ اسلامی‌و عربی دست یابد (رشا عبد الله، 2013).