شیخ موسی ابراهیم منک

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۳۰ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''شیخ موسی ابراهیم منک''' موسی منک در منطقه "وانتارسا"<sup>[18]</sup> در هند به دنیا آمد.تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در هند به پایان رساند و در 16 سالگی حافظ کل قرآن شد.سپس تحصیلات خود را در مطالعات دینی ادامه و در سال 1960 فارغ التحصیل شد.از اساتید هندی وی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

شیخ موسی ابراهیم منک

موسی منک در منطقه "وانتارسا"[18] در هند به دنیا آمد.تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در هند به پایان رساند و در 16 سالگی حافظ کل قرآن شد.سپس تحصیلات خود را در مطالعات دینی ادامه و در سال 1960 فارغ التحصیل شد.از اساتید هندی وی می توان از شیخ محمد زکریا الکند حلوی و شیخ محمد اسدالله نام برد.

دو تن از فرزندان وی به نام های شیخ شبیر منک و مفتی اسماعیل منک نیز متخصص مطالعات دینی و از خطیبان متبحر و مبلغین مبرز  هستند.

موسی منک در سال1960 اقدام به تأسیس مرکزاسلامی درشهر"سيتپون"[19] گجرات نمود که پانصد دانشجو در رشته های مطالعات اسلامی  در آن به تحصیل مشغول شدند. بعدها این مرکز علمی دینی به دانشگاه اسلامی تبدیل شد.

به دنبال درخواست گروهی از مسلمانان زیمبابوه جهت آموزش علوم اسلامی،در سال 1965 به این کشور آمد.پس از ورود به زیمبابوه، ابتدا در مسجد و مدرسه خیابان "چارتر"[20] و بعدها در منطقه "ريجيويو"[21] در  حراره به فعالیت های دینی پرداخت.شیخ موسی منک از ابتدای ورود خود به زیمبابوه آموزش مسلمانان بومی را هدف قرار داد و در این سال ها پانزده مدرسه تأسیس کرد و هم زمان در مناطق مختلف کشور فعالیت های تبلیغی را انجام داده موفق شد گروهی از بومیان را به دین اسلام درآورد.

در سال 1975 "مجلس العلمای زیمبابوه" را تأسیس و  در سال 1977 مرکز آموزشی را در مجلس العلما پایه ریزی کرد.

برخی از آثار شیخ موسی منک:

1-تعلیم الدین شامل 4 فصل اعتقادات اسلامی،طهارت،صلات،روزه و اعتکاف به زبان انگلیسی بر گرفته از مکتب حنفی که دارای منابعی از فقه شافعی نیز می باشد.

2-کتاب حج و عمره

2-    قواعد تجوید

3-    اخلاق اجتماعی دراسلام

4-    قربانی دراسلام