تنوع غذاهای چینی
تنوع غذاهای چینی
غذاهای چینی بسیار متنوع بوده و از نظر رنگ، طعم، مزه و شکل، شهرت فراوان دارند. از آن جایی که سرزمین چین گسترده بوده و هر منطقه محصولات، آب و هوا وعادات زندگی خاص خود را دارد، ذائقهی مردم نیز متفاوت است. برای نمونه: طعم غذاهای جنوبی ملایمتر است در حالیکه شمالیها طعمهای سنگینتری دارند. مردم منطقهی«سیچوان» در جنوب، غذاهای تند و اهالی منطقهی«شَنسی» در شمال، طعم ترش را دوست دارند. از این رو در مناطق مختلف چین غذاهای متفاوتی که دارای مزههای خاص محلی است به وجود آمده است که سبکهای«لو»، «چوان»، « خوای یانگ» و «یوه» چهار سبک آشپزی مشهور در چین هستند.
غذاهای مردم استان«شاندونگ» که آن را به اختصار غذاهای«لو» میگویند، اغلب با روش سرخ کردن سریع، پختن با آتش ملایم، سرخ کردن در روغن زیاد، و تفت دادن تهیه میشوند و در ترکیب آب غذا و سوپ شیر، روشهای خاصی را به کار میبرند. خوراک مرغ دُوجو و ماهی کپور در سُس ترش و شیرین از غذاهای مشهور این سبک از آشپزی هستند.
در پخت غذاهای استان«گوانگدونگ» که آن را به اختصار غذاهای«یوه» میگویند، از مواد متنوع وطرحها و رنگهای مختلف استفاده شده و تنوع زیادی دارند. آنها به تردی و تازگی غذا اهمیت زیادی میدهند. میگوی سرخ شده و کباب گوشت تازهی حیوانات جوان از غذاهای مشهور این سبک هستند.
غذاهای سبک منطقهی سیچوان که به آن«چوان» گفته میشود، تند، پر ادویه، پر روغن و شور بوده و طعم سنگینی دارند. معروفترین غذاهای سبک«چوان» گوشت رشته شده با طعم ماهی(یو شیانگ رُوسی)، تکه های مرغ با فلفل(گونگ بائوجیدینگ)، مرغ با طعمهای متفاوت(گوای ویجیکوای) و دوفوی ماپُو(ماپو دُوفو) هستند.
غذاهای«خوای یانگ»، مخصوص مناطق اطراف رودخانه ی«خوای خُه» و شعبه های پایین دست رود یانگتسه مانند یانگجُو، جِن جیانگ و خوای اَن می باشد. از ویژگی های این غذاها توجه به انتخاب مواد اولیه، زمان پخت، کنترل حرارت و ظاهر زیبای غذاست. خوراک مرغ خانگ جُو، اردک شور و کوفته ی آب پز شده ی گوشت با خورش خرچنگ از غذاهای معروف این سبک هستند.
افرادی که به پکن سفر می کنند، باید طعم کباب اردک پکنی را بهچشند. کباب اردک پکن معروفترین غذای پکن است. این غذا با ویژگیهایی چون رنگ قرمز، براق و روغنی، با گوشتی لطیف و پوستی ترد، دارای شهرت جهانی است. معروفترین کباب اردک پکن در رستوران« چوان جودُ » تهیه میشود.