فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین
فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین
چای را همه ميشناسند و آن را نوشيدهاند. واژهی چای، همانند کلمهی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار میرود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوتهی چای را کشف و از آن استفاده کردهاند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا میتواند شخصا با نحوهی تولید، به ویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزهی آن را بهچشد.
کوهستان«مون شن» در نزدیکی شهر چِنگدو از استان سیچوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از2000سال پیشینه دارد. گفته میشود که در آن زمان مردی به نام«اولیجن» بهطور تصادفي با تأثيرات درماني و مؤثر بودن چاي براي رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینیها ميگويند: خانهی چای جهان چین و خانهی چای چین کوهستان«مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.