فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۳۶ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین == چای را همه مي­شناسند و آن را نوشيده­اند. واژه­ی چای، همانند کلمه­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­ی چای را کشف و از آن استفاده کر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین

چای را همه مي­شناسند و آن را نوشيده­اند. واژه­ی چای، همانند کلمه­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­ی چای را کشف و از آن استفاده کرده­اند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا می­تواند شخصا با نحوه­ی تولید، به ویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزه­ی آن را به­چشد.

کوهستان«مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ­دو از استان سی­چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از2000سال پیشینه دارد. گفته می­شود که در آن زمان مردی به نام«اولی­جن» به­طور تصادفي با تأثيرات درماني و مؤثر بودن چاي براي رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینی­ها مي­گويند: خانه­ی چای جهان چین و خانه­ی چای چین کوهستان«مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.