سینمای قطر

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۴ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۳۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''سینما''' '''تاريخچه سينما در قطر:''' سينما براي اولين بار در قطر در سال 1970 م توسط يك گروه قطري تأسيس شد كه نام آن را سينما  امير نامگذاري شد.و همگام با توسعه و گسترش كشور قطر در سال 1996م از يك سينما به سه سينما تبديل شد و نام دو سينماي جديد به نام ال...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

سینما

تاريخچه سينما در قطر:

سينما براي اولين بار در قطر در سال 1970 م توسط يك گروه قطري تأسيس شد كه نام آن را سينما  امير نامگذاري شد.و همگام با توسعه و گسترش كشور قطر در سال 1996م از يك سينما به سه سينما تبديل شد و نام دو سينماي جديد به نام الخليج و الدوحه نامگذاري شد.و در سال 2002 م تعداد سينما در قطر افزايش يافت كه هم اكنون تعداد سينما در قطر حدود بيش از 15 سينما رسيده است. كه بطور مثال مي‌توان (سينما لاند مارك) (سينما ستي سنتر) (سينما حيات بلازا) (سينما مول) (سينما فيلاجيو) نام برد.

-جایگاه فیلم های سینمایی در منطقه و جهان

فيلم‌هايي كه بر روي پرده مي‌رود بجز سينما الدوحه و سينما الخليج كليه سينماها از آخرين فيلمهاي خارجي و هاليوودي به نمايش مي‌گذارند. تنها سينما الدوحه و سينما الخليج به خاطر موقعيت و قدمت مخاطبين آنان اكثر از فيلمهاي هندي استفاده مي‌كند.

كشور قطر براي سامان دادن به بخش سينما وتشويق به ساختن فيلم اقدام به تأسيس مؤسسه فيلم الدوحه نمود.

مؤسسه فيلم دوحه

مؤسسه فيلم دوحه در سال 2010 ميلادي توسط خانم شيخه مياسه ال ثاني تأسيس گرديد. و اين اولين سازمان بين‌المللي در قطر است كه كار آن تأمين بودجه فيلم، توليد، و آموزش و برگزاري جشنواره سالانه‌ي دوحه ترابييكا مي‌باشد.اين سازمان بصورت چتري است كه تمام ابتكارات سينما را در زير يك چتر خود جمع‌آوري مي‌كند.

اهداف:

اين مؤسسه تمام سعي خود را براي بهبود و تحسين ذائقه سينمايي در قطر بكار خواهد گرفت. و از بهترين روشهاي آموزش و مدرنترين روش براي خلق آثار زيبا بهره خواهد گرفت.

مؤسسه فيلم دوحه متعهد است امكانات لازم جهت نوشتن فيلمنامه، داستان‌نويسي در منطقه را فراهم آورد، در عين حال خود از نظر محتوا و مضمون با معيارهاي جهاني تطبيق خواهد داد. مشروط بر اين كه مفاهيم فرهنگ و جامعه، آموزش و سرگرمي درتمام آثار رعايت شود.مؤسسه فيلم دوحه مركز جامعي براي صنعت فيلم و فيلم‌سازي در دوحه خواهد بود و جهت پيشبرد اهداف خود از تجارب كشورهاي منطقه و ساير كشورهاي جهان بهره خواهد گرفت. اين مؤسسه معتقد است و ايمان دارد سينما جز اصلي حيات بشري است و تأثير زيادي بر دلها و ذهنها دارد. شعار اصلي اين مؤسسه " فيلم همان زندگي است"می باشد.

-وضعیت تولیدات سینمایی در دهه اخیر

در کشور قطر تقریباً سینماهاي بزرگي وجود دارد. سینما الدوحه و الخلیج که از قدیمی‌ترین سینماهای این کشور به شمار می‌آیند و بعد از ساختن مراکز فروش بزرگ در سیتی سنتر، مولريال حیات بلازا، فیلاجیو، لاندمارک، رویال بلازا، سینماهایی را راه‌اندازی نموده‌اند که مجهزترین امکانات در آن به کار رفته است و هر سینما تقریباً گنجايش 180 نفر را دارد.  اخیراً سینمایی مخصوص بانوان در اسپایر افتتاح گردیده است.  قطر با ساخت فیلم سینمایی «عقارب الساعه»، در سال2010 وارد دنياي سینما شد. كارگردان این فیلم، حافظ علی و خلیفه المریخی است.