دانشگاه دولتی زیمبابوه

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۱۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

دانشگاه دولتی زیمبابوه[7]:

دانشگاه زيمبابوه،قدیمی ترین و مهم ترين دانشگاه دولتی اين كشور است که در سال 1955 تأسيس شد.اين دانشگاه که از تلفيق دو دانشكده رودزيا و نيازالند( مالاوی فعلي) ایجاد شده بود،از سال 1971 فعالیت خود را یه شکل مستقل ادامه داد.

این دانشگاه فعالیت علمی خود را با همکاری دانشگاه لندن آغاز کرد.دارای 10 دانشکده و تعداد زیادی مراکز علمی و تخصصی می باشد.مجوز علمی دانشگاه توسط شورای علمی آموزش عالی و از سوی وزارت آموزش عالی کشور صادر گردیده است.دانشگاه زیمبابوه که روزی از بهترین دانشگاه های آفریقا محسوب می شد، به دلیل بحران های سیاسی واقتصادی کشور در دهه گذشته با مشکلات زیادی روبرو شد ولی بعد از برگزاری انتخابات سال 2008 و بهبود نسبی اوضاع،وضعیت دانشگاه بهتر شده در حال بازگشت به شرایط سابق می باشد.دانشگاه زیمبابوه در شمال شهر حراره و در محوطه بسیار وسیعی قرار دارد. بسیاری از دانشگاه های فعلی کشور در ابتدا به عنوان زیر مجموعه های این دانشگاه آغاز به کار کردند و سپس به شکل دانشگاه های مستقل فعالیت خود را ادامه دادند.دانشگاه های علوم بندورا[8] و دانشگاه تکنولوژی چینویی[9]از جمله این دانشگاه ها هستند.

تعداد دانشجویان دانشگاه زیمبابوه از 1000 نفر در سال 1980 به 2000 نفر در سال 1985 افزایش یافت.با شروع دهه 90 بازسازی دانشگاه آغاز و قدرت اجرایی آن افزایش یافت.اواخر دهه 80 و بیشتر ایام دهه 90، اعتراضات و جنبش های دانشجویی دانشگاه را فرا گرفت و منجر به تعطیلی چند باره دانشگاه شد. در سال 1995 تعداد دانشجویان، 9000 نفر( 1700 دانشجوي خارجي) و در سال 2001 بالغ بر 10139 نفر بود. با شروع دهه 2000 و به دنبال بروز بحران های سیاسی و اقتصادی در کشور و نیز بحران های داخلی دانشگاه مانند اعتراض دانش جویان به افزایش شهریه و هزینه های تحصیلی و درخواست افزایش حقوق از سوی اساتید،دولت های غربی کمک های خود به این دانشگاه را قطع کردند و این مشکلات موجب مهاجرت علمی بسیاری از اساتید و دانش جویان به سایر کشورها به ویژه آفریقای جنوبی شد. تداوم مشکلات  مانع از آغاز رسمی سال تحصیلی دانشگاهی در 2009-2008 گردید و در نهایت دانشگاه در فوریه 2009 موقتاً تعطیل شد.

در سال 2007 رتبه این دانشگاه بعد از دانشگاه های آفریقای جنوبی،دانشگاه آمریکایی مصر و دانشگاه دارالسلام تانزانیا در ردیف 14 جدول رتبه های دانشگاهی آفریقا قرار داشت. رتبه جهانی دانشگاه زیمبابوه در میان 9760 دانشگاه   دارای رتبه 3549 بود.

دانشگاه زیمبابوه دارای 10 دانشکده : کشاورزی،هنر،اقتصاد،بهداشت،تعلیم و تربیت،مهندسی،حقوق، علوم،علوم اجتماعی و دامپزشکی می باشد.( www.uz.ac.zw)