جشن پاییزی در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۲۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == جشن نیمه­ی ماه(جشن پاییزی) == جشن نیمه­ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­ها به شمار می­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی چین برگزار می­شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران با...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

جشن نیمه­ی ماه(جشن پاییزی)

جشن نیمه­ی ماه پاییزی، پس از جشن بهاره بزرگ­ترین جشن چینی­ها به شمار می­رود. این جشن که در پانزدهمین روز از ماه هشتم به تقویم کشاورزی چین برگزار می­شود، با پرستش ماه توسط امپراتوران گذشته ارتباط دارد. در دوران باستان پادشاهان چین در بهار خورشید و در پاییز ماه را ستایش می­کردند. درباریان و مردم نیز با تأسی به امپراتوران، این روز را گرامی داشته و به جشن و شادمانی می­پرداختند. این آیین در دوران سلسله­ی تانگ، به یک آیین رسمی تبدیل و در سرتاسر کشور چین گرامی داشته شده و به «جشن نیمه­ی پاییز» یا «فستیوال ماه» معروف شد.

مردم در این روز با پختن کیک مخصوص به نام«کیک ماه» آن را به هم هدیه داده و از این طریق علاقه و محبت خود را به یکدیگر نشان می­دهند. گفته می­شود که قرص ماه در این روز به زمین نزدیک­تر و نسبت به شب­های دیگر کامل­تر است. لذا، مردم این نزدیکی را نماد محبت و نزدیکی اعضای خانواده نسبت به هم تلقی کرده و با تهیه­ و خوردن و اهدا کردن کیک ماه به یکدیگر، این روز را جشن می­گیرند.