دايره حق طبع و نشر داكا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۲۰ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''5. 2. 2. 3.دايره حق طبع و نشر داكا''' دايرة حق طبع و نشر در واقع اداره اي نيمه قضايي است كه با وزارت فرهنگ، ارتباط تنگاتنگ داشته و تحت نظارت دولت اداره مي شود. اين اداره طي فرمان حق طبع و نشر مصوب سال 1962 و اصلاحية مصوبة در سال 1978 در داكا تأسيس شد. عملك...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

5. 2. 2. 3.دايره حق طبع و نشر داكا

دايرة حق طبع و نشر در واقع اداره اي نيمه قضايي است كه با وزارت فرهنگ، ارتباط تنگاتنگ داشته و تحت نظارت دولت اداره مي شود. اين اداره طي فرمان حق طبع و نشر مصوب سال 1962 و اصلاحية مصوبة در سال 1978 در داكا تأسيس شد. عملكردهاي اين اداره در ادامه می آید:

1. اختصاص حق طبع و نشر و اجراي قانون مصوّب سال 1962 در مورد ادبيات، نمايشنامه، موسيقي، آثار هنري، آثار فيلم برداري، آثار باستاني، دست نوشته ها و آثار نمايشي؛ 2. ارائه مجوز به اجراي اثر هنري يا نمايشي در ملاء عام يا نمايش آن در راديو تلويزيون و ...؛ 3. ارائه مجوز به تجديد چاپ و نشر آثار هنري كه شامل موارد هنري ذكر شده را در بر می گیرد؛ 4. ارائه مجوز به نشر ترجمة اثر ادبي يا نمايشنامه به زبان هاي گوناگون؛ 5. جلوگيري از انتشار و ورود نسخه هاي غيرقانوني آثار هنري داراي حق طبع و نشر؛ 6. اعطاي حق تأليف به آثار هنري ادبي، نمايشنامه، آثار موسيقي و ...؛ 7. نظارت بر كار انجمن هاي هنري از لحاظ نرخ، هزينه، حق تأليف و اينكه آيا چنين انجمن هايي صلاحيت جمعاوری كمك هاي مالي به دست آمده از اجراهاي مختلف هنري برای هزينه در کارهای عام المنفعه را داشته يا فاقد چنين صلاحتي مي باشند؛ 8. اعمال قدرت در زمينة هنر طبق فرمان مصوب 1962؛ 9. ارائه تبصره هاي قانوني گوناگون به دبيرخانه و اتخاذ تصميمات و انجام بحث و بررسي هاي متوالي در خصوص عملكرد قانون حق طبع و نشر بر طبق بخش 45 از فرمان حق طبع و نشر دولت مصوب سال 1962؛ 10. برقراري ارتباط با سازمان هاي بين المللي نظير يونسكو و WIPO (شایان ذكر است كه كشور بنگلادش اكنون عضو ثابتي از سازمان UNESCO (يونسكو) معرفي شده و احتمالاً به كنوانسيون Berne ملحق خواهد شد)؛11. رسيدگي رسمي و قضاوت در مورد اختلافات موجود در ثبت حق چاپ.