شخصیت های سیاسی و اجتماعی سریلانکا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۱۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''7-2.     شخصیت های سیاسی  و اجتماعی بعد از استقلال کشور''' '''7-2-1.        دی. اس سنا نایکه[8]'''     از رهبران استقلال کشور که یک سال فبل از استقلال کشور نیز نخست وزیر بود. ='''7-2-2.        دادلی سنانایکه[9]'''= وی فرزند نخست وزیر پیشین است که پس از استقلال کشو...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

7-2.     شخصیت های سیاسی  و اجتماعی بعد از استقلال کشور

7-2-1.        دی. اس سنا نایکه[8]

    از رهبران استقلال کشور که یک سال فبل از استقلال کشور نیز نخست وزیر بود.

7-2-2.        دادلی سنانایکه[9]

وی فرزند نخست وزیر پیشین است که پس از استقلال کشور با سیاست ها و برنامه هایش باعث رونق کشاورزی شد و موجب تغییرات اساسی و رشد اقتصاد سریلانکا گردید.

7-2-3.        سر جان کوته لاوالا[10]

از شخصیت های دوران اولیه پس از استقلال که پس از استعفای نخست وزیر به این جای او نشست.

7-2-4.        اس دی باندرانایکه[11]

از شخصیت های دوران استقلال به نخست وزیری رسید و در 26 سپتامبر 1959 به دست یکی از مخالفانش به قتل رسید.

7-2-5.        سیریماوو باندرانایکه[12]

        او همسر نخست وزیر مقتول است. کابینه فبلی به علت پیروزی خانم باندرانایکه در انتخابات مجلس استعفا داد و وی با اتحاد حزب چپ ترتسکی کابینه جدیدش را تشکیل داد. دورۀ نخست وزیری او نقطۀ عطف تحولات سیاسی و اجتماعی پس از استقلال سریلانکا است. او اولین نخست وزیر زن دنیا است. او همچنین یکی از اعضای جنبش غیر متعهد ها در سال 1965 است.

7-2-6.        پروفسور سیریل پنامپروما[13]

یکی از برترین دانشمندان دنیاست. نام او در آکادمی علمی پانتیفیکال[14] ، به عنوان دانشمند معروف جهان در رشته های ریاضیات و علوم ثبت شده است.

7-2-7.        ترزی ویتاچی[15]

استاد طنز نویس سیاسی است. او پیشگام روزنامه نویسی تحقیقی در سریلانکا است (My Sri Lanka)

7-2-8.        شرلی آماراسینگ[16]

مامور عالیرتبۀ سریلانکا در معاهدۀ سیریما – شاستری[17]  بین دو کشور هند و سریلانکا است. او همچنین به عنوان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1971 انتخاب شد.

7-2-9.         ادویرا ساراچاندرا[18]

نمایش نامه نویس، که در جستجوی احیای سنتهای دراماتیک بومی سریلانکا بود. او کارش را با معلمی آغاز کرد. دو اثر "مانامه" و "سینهاباهو[19]" او از بهترین نمایشنامه های سریلانکا است که توسط او نوشته شد. او همچنین استانداردهای نقد ادبی را معرفی کرد و کتابهای زیادی را به رشتۀ تحریر درآورد.

7-2-10.       سناتور نادسان[20]

از مستعدترین و درخشان ترین وکلای سریلانکا است. مهارت وی در مباحثات وی را در رشتۀ حقوق بشر و عدالت اجتماعی صاحب نام کرده است. (www.mysrilanka.com)

7-2-11.       ج. ر. جایواردانه[21]

سیاستمدار کهنه کاری که در زمان ریاست جمهوری و حکومتش دورۀ جدیدی از تغییرات قانون اساسی را باعث شد و با به دنبال کردن سیاست های اقتصاد آزاد تحولات گسترده ای را در سراسر کشورش رقم زد.

7-2-12.       دکتر[a1]  ج. پ. مالالاسکارا[22]

خاورشناس معروف دنیا و رهبر سابق بودایی ملی گرای سریلانکا است. او نویسنده کتاب های برجسته ای مانند: "ادبیات شرق"، "ادبیات پالی"، "دیکشنری انگلیسی- سینهالی" و کتاب "تعلیمات بودا" است  (My Sri Lanka).

7-2-13.       جایا[23]

به دلیل نقشی که در حمایت از خواسته های جامعۀ مسلمان سریلانکا به خصوص در زمینۀ آموزش و پروش داشت، از رهبران بنام و معروف سریلانکا است. (مظفری, زن در سریلانکا, 1989, ص. 5)

7-2-14.      آنوجا ویراسینگه[24]

هنرپیشه سینما که در سال 1987 به خاطر نقش موفقش در فیلم " مالدینه سیم اون" در فستیوال فیلم دهلی نو بهترین هنرپیشه سینما معرفی شد. (مظفری, زن در سریلانکا, 1989, ص. 5)

7-2-15.       رزماری روگرز[25]

نویسندۀ پرفروشترین رمان هایی است که واشنگتن پست درباره وی نوشت، کتابهای رمان او " آتش سیاه"  و "عشق وحشی شیرین[26]" با فروش سی میلیون نسخه ، از پرفروشترین کتاب های دنیا به شمار می آید. وی در سریلانکا متولد شد و تحصیلاتش را در این کشور به پایان برد و به آمریکا مهاجرت کرد. (مظفری, زن در سریلانکا, 1989, ص. 5)

7-2-16.       دشامانا گامانی کورآ [27]

او به عنوان سفیر سریلانکا در EEC و به عنوان دبیرکل  آنکتاد از سازمان های وابسته به سازمان ملل منسوب شده بود. کورآ در زمان مدیریت خود به عنوان مدیرکل این تشکیلات اقدامات زیادی را انجام داد که منجر به شکل گیری دستورالعمل های جدید  بین المللی اقتصادی گردید.

7-2-17.   قاضی کرییستی ورامانتری[28]

قاضی ورامانتری به دلیل سوابق تخصصی و آکادمیک بی نظیرش یکی از بزرگترین حقوقدانان امروز سریلانکا است. بزرگترین موفقیت او در این حرفه، انتخاب او به عنوان قاضی دیوان عدالت بین المللی در سال 1990 است.

7-2-18.       جفری باوا[29]

طراحی های معماری وی معمولاً با سنتهای هنری سریلانکا پیوند دارد. علاوه بر مجتمع و ساختمان های پارلمان در جایاوارداناپورا و کُته، ساختمان های دانشگاه روهونا، هتل کاندالاما و هتل لایت هاوس نیز از طراحی های او هستند.

7-2-19.      لستر جیمز پرییس[30]

یکی از بزرگترین فیلمسازان سریلانکا است و به عنوان یکی از پنج فیلمساز برتر دنیا مطرح است (My Sri Lanka).