تاریخ دوره باستان اوکراین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۰۷ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

تاريخ دوران باستان (پيش از ميلاد مسيح)

اوکراین از جمله کشورهایی به شمار می رود که سکونت انسانهای اولیه دراین سرزمین اثبات گشته است در یکی از پزوهشهای تاریخی ساکنان گروتیان که دوران زندگی آنها به 32 هزار سال قبل از میلاد برمی گردد بعد از حفاری هایی که در کوههای کریمه  در مکان غار بوران – کایا انجام گرفته است مورد مطالعه قرار گرفتند.فرهنگ کاکاتنی – تریپیلیا [1]در دوران عصر حجر جدید یا نوسنگی در حدود 4500الی 300 سال قبل از میلاد دراین سرزمین به رشد و بالندگی رسید.

حکومت پادشاهی سیتها[2]در اوکراین بین سالهای 250 تا 750 قبل از میلاد استمرار داشت که همزمان با این پادشاهی ، کلنی های یونان باستان نیز در قرن ششم قبل از میلاد در سواحل شمال شرقی دریای سیاه بنا شدند . کلنی هایی همچون تیرا[3]، البیا[4] و هرموناسا[5] بعنوان شهرهای  روم و روم شرقی تا قرن ششم بعد از میلاد استمرار داشتند.در قرن سوم بعد از میلاد گوتها[6] بین سالهای 250 تا 375 بعد ازمیلاد این سرزمین را تسخیر کردند و آستروگوتیکها که شاخه ای از گوتها بشمارمی رفتند تا زمانی که دردهه 370 بعد از میلاد  تحت کنترل هون ها[7] درآمدند در این سرزمین حکومت داشتند. ، فرهنگ کی یف که از قرن دوم تا پنجم میلادی به رشد و بالندگی خود رسیده بود تا زمان قرار گرفتن تحت سلطه هونها، در شمال پادشاهی آستروگوتیکها جاری بود.بعد از آنکه آستروگوتیکها [8]در نبرد نداو که در سال 454 میلادی رخ داد به شکست هونها کمک کردند اجازه یافتند در پانونیا[9] استقرار پیدا کنند.

بعد از پایان فرمانروایی هونها و گوتها  ، خلاء قدرت بوجود آمده در این سرزمین به قبایل اسلاویک باقی مانده از فرهنگ کی یف این امکان را داد تا قلمرو خود را در طول پنج قرن به وسعتی که اوکراین امروزی را تشکیل می دهد و حتی تا آن سوتر تا بالکان در قرن ششم بگسترانند. (دخت نصرت ،1381)

در قرن هفتم، سرزمین اوکراین مدرن  هسته مرکزی دولت بلغارها بشمار می رفت  و شهر پاناگوریا به عنوان مرکز این دولت بود. در اواخر قرن هفتم بسیاری از قبایل بلغاری در جهت های مختلف جغرافیایی از این منطقه مهاجرت کردند و  بقایای به جا مانده از آنها جذب خزرها [10]که مردمانی نیمه کوچ نشین از مناطق آسیای مرکزی بودند، شدند.

خزرها  نیز پادشاهی خزر را در بخش جنوب شرقی اروپای امروزی در نزدیکی دریای خزر و قفقاز پایه گذاری کردند. قلمرو جغرافیایی این پادشاهی قزاقستان غربی ،بخشهای از اوکراین شرقی،جمهوری آذربایجان ،جنوب روسیه و کریمه را در بر می گرفت که در حوالی سال 800بعد از میلاد به یهودیت[11] گروید.