ذائقه فرهنگی مردم قزاقستان

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۳۹ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « === ذائقه فرهنگی مردم === ذائقه های فرهنگی مردم قزاقستان را می‌توان از منظرهای مختلف شامل گرایش های دینی و مذهبی و همچنین فرهنگی و هنری شامل موسیقی، تأتر، سینما، صنایع دستی، سبک زندگی و... تقسیم بندی کرد که از نظر ذائقه و گرایش های دینی شاید بتوا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ذائقه فرهنگی مردم

ذائقه های فرهنگی مردم قزاقستان را می‌توان از منظرهای مختلف شامل گرایش های دینی و مذهبی و همچنین فرهنگی و هنری شامل موسیقی، تأتر، سینما، صنایع دستی، سبک زندگی و... تقسیم بندی کرد که از نظر ذائقه و گرایش های دینی شاید بتوان آنها را به دو گروه عمده تقسیم کرد: گروه اول مردم و جامعه مذهبی پایبند و گروه دیگر گروه مذهبی اسمی، که گروه مذهبی پایبند تا حد اطلاعات و شناخت خود از احکام و دستورات دینی نسبت به اجرای برنامه های مذهبی، معیارها و ارزش های دینی جامعه قزاقستان پایبند هستند و همواره سعی می‌کنند اصول مذهبی را رعایت کنند و از در غلتیدن به سوی فرهنگ غرب و بیگانه بپرهیزند. این افراد مخصوصا مسلمانان حتی الامکان عبادت های دینی خود مانند دعا و نیایش های فردی را انجام می دهند، در مراسم جمعی مانند نمازهای جماعت، نمازعید فطر و قربان و برنامه های ماه مبارک رمضان شرکت می‌کنند، از رفتارهای اجتماعی غیر اخلاقی در ملاء عام خود داری می کنند، از انجام رفتارهایی که از مظاهر بی بند و باری غربی به شمار می‌رود خود داری می‌کنند، البته باید توجه داشت که میزان پایبندی افراد بسیار متفاوت و مختلف است و چنین نیست که این افراد عامل به همه احکام و دستورات دینی باشند زیرا همانگونه که اشاره شد اغلب آنها شناخت کافی از احکام و دستورات دینی ندارند، لذا در حد توان خود فرائض دینی را انجام می دهند.

عده ای دیگر از مردم مذهبی در حقیقت تنها از نظر اسمی مسلمان، مسیحی، یهودی و..

هستند ولی در حقیقت

هیچگونه التزام و تعهد عملی نسبت به اجرای احکام و دستورات دینی خود ندارند، و به تبع آن عموما به سنت ها و آداب، رسوم و هویت ملی و میهنی نیز پایبندی جدی ندارند، فرهنگ غربی در بین این افراد رایج است، هر چند این افراد خود را پیرو دین یا آئینی معرفی می کنند ولی رفتار و گفتار و کردار آن ها با دین مدعایی هیچ سنخیتی ندارد.

همانگونه که اشاره شد ذائقه فرهنگی مردم نیز تا حدی متأثر از ذائقه مذهبی آنها است، ذائقه فرهنگی هر یک از افراد جامعه این کشور بر اساس میزان پایبندی و گرایش دینی و مذهبی آنها متعدد و متکثر است، یعنی به میزانی که به معیارهای دینی و مذهبی معتقد و پایبند هستند به همان میزان به فرهنگ بومی، ملی و میهنی خود ملتزم هستند. بنا بر این در جامعه ی قزاقستان که اقوام متعددی وجود دارد، دین، مذهب، فرهنگ و هنر نیز از تنوع و تکثر فراوانی برخوردار است.