تقسیمات اداری و سیاسی امارات متحده عربی
تقسیمات اداری
امارات متحده عربی تشکیل شده است از یک اتحادیه یا فدراسیون با هفت امیرنشین که شامل امیرنشینهای: ابوظبی، دبی، شارجه، رأسالخیمه، عبمان، الفواجیراه و امالقیون و همانطور که بیشتر بیان شد از نظر وسعت و جمعیت و قدرت در امارات ابتدا ابوظبی قرار دارد و بعد از آن دبی و دو امیرنشین شارجه و رأس الخیمه در رتبههای بعد و سه امیرنشین بعد از نظر نفوذ و قدرت در آخر قرار میگیرند. (Ibid: 158)
حکومت استانی و بومی
امیرنشینهای کشور امارات متحده عربی هر کدام میتوانند حکومت مستقل داشته و اداره امیرنشین با رئیس آنهاست. بعنوان مثال ابوظبی که بزرگترین و پرجمعیتترین امیرنشین امارات میباشد یک گروه که توسط امیر ابوظبی انتخاب شدهاند بعنوان گروه مرکزی مسئولیت اداره این امیرنشین را دارند.
ابوظبی یک شورای اجرایی دارد که توسط جانشین امیر ابوظبی اداره شده و کلیه امور اجرایی این شیخ نشین بزرگ امارات بعهده وی میباشد و این امیرنشین به مناطق غربی، شرقی و جزایر داس(Das) نیز تقسیم شده است که توسط نمایندههایی که توسط حاکم ابوظبی انتخاب میشوند اداره میشود و هر شهر بزرگ امیرنشینها شهردار میدارد که توسط شورای شهر انتخاب شدهاند شورای شهری که نماینده و کارگزار حاکمان امیرنشینها میباشند. شورای مشاورین هر امیرنشین وظیفهای مانند شورای ملی فدرال امارات در هر امیرنشین دارد و مؤسسات مختلف محلی بنابر شرایط و نیاز امیرنشینها بوجود آمدهاند که هر کدام وظیفه مدیریتی خاص خود را دارا هستند.
این سیستم اداره امیرنشین ابوظبی در اکثر امیرنشینها با کمی تغییر وجود دارد.