طبقات و قشرهای اجتماعی سیرالئون

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۲۷ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

طبقات اجتماعی

هرچند جامعه سیرالئون دربرگیرنده طبقات اجتماعی مختلفی است که بیشتر به نوع مشاغل و حرفه‌های آنها باز می‌گردد ولی طبقه بندی اجتماعی در این کشور کمرنگ‌تر از دیگر کشورهای آفریقایی به‌شمار می‌رود. در مجموع می‌توان جامعه این کشور را به‌طور کلی به دو طبقه شهری و روستایی تقسیم کرد که هریک از این طبقات دارای شاخصه‌ها و تقسیم‌بندی‌های خاص خود می‌باشند:

طبقات شهری بر اساس مشاغل خود به بازرگانان و تجار، اساتید دانشگاه، اصحاب مطبوعات و رسانه‌های گروهی، شاغلان در موسسات دولتی و خصوصی، کارگران کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی، کارگران معادن، فروشندگان دوره گرد، فروشندگان محصولات کشاورزی و صاحبان مشاغل خدماتی تقسیم می‌شوند.

طبقات روستایی عمدتاً به دو بخش کشاورز و گله‌دار تقسیم می‌شوند که در این بین اکثریت روستائیان را کشاورزان تشکیل می‌دهند.

در ارتباط با نابرابری‌های اجتماعی موجود در سطح اجتماع می‌توان گفت جامعه سیرالئون به دو بخش مرفه و فقیر فاقد هرگونه تعادل تقسیم می‌شود. تقریبا 1 تا 3 درصد جامعه را مرفهین و متمولین تشکیل می‌دهند و سایرین در زمره افراد مستمند که با مشکلات معیشتی شدیدی مواجهند جای می‌گیرند. وزرا، مقامات عالیرتبه دولتی، نمایندگان مجلس، ژنرال‌ها و فرماندهان ارتش و برخی تجار در زمره اقلیت یک تا سه درصدی جامعه محسوب می‌شوند که عمده درآمد و ثروت آنها از راه‌های غیرقانونی – و عمدتاً قاچاق معادن الماس – بدست می‌آید. اکثریت 97 تا 99 درصدی جامعه نیز با اندک درآمد حاصله زندگی خود را سپری می‌نمایند.این وضعیت نابرابر اجتماعی که طی پنجاه سال گذشته بر جامعه حاکمیت داشته از مشکلات بزرگ اجتماعی سیرالئون است که به‌نظر نمی‌رسد در آینده نیز تغییری در آن به‌وجود آید. (www.sierra leone.com/society/2011)