پوشش گیاهی و جانوری بنگلادش

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۲:۲۵ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

پوشش گياهي و زندگی جانوری

آب وهواي استوايي و حاصلخیزی خاک در اين كشور باعث رشد سبزيجات متنوع شده است. زمین های روستاهاي اين كشور پوشيده از درختان منگو ( انبه )، موز، جكفوروت، نارگيل، نخل، بامبو (خيزران) و درختان مفيد ديگر است. بیش از 17در صد اين كشور پوشيده از جنگل است و گياهان متنوع  سراسر زمين را پوشانده است.

  مناطق كوهستاني معمولاً پوشيده از جنگل است. مهم ترين جنگل اين كشور به نام «سون داربان» در ناحية جنوب غربي واقع شده است كه زیستگاه ببر سلطنتي بنگال است. مناطق ساحلی بیشتر پوشیده از جنگل های باتلاقی است. بزرگترین جنگل های «من گروو» (از خانواده شاه پسند) در دنیا در کرانه های ساحلی خلیج بنگال قرار دارند. همچنین این سرزمین دارای گیاهان متنوع و جانوران گوناگون است. علاوه بر ببر مشهور بنگال، زاغ سینه سرخ، به عنوان پرنده ملی شناخته شده است و نزد عموم به «دویل» (Doyel ) معروف است. تصویر این پرنده روی اسکناس های این کشور طراحی شده است. البته سمبل بنگلادش دو خوشه برنج، یک شاخه گل شاپلا (نیلوفر)، چهار ستاره و سه برگ گیاه کنف (جوت) می باشد. جالب است که نماد شهر داکا پایتخت این کشور و راهنمای این شهر بزرگ، میدانی به نام همان پرنده است (میدان دویل). سرزمین های حاصلخیز بنگلادش پر از انواع گل های منطقه گرمسیری و مرطوب است، اما گل ملی این کشور، نیلوفر آبی است که به «شاپلا» شهرت دارد. فراوانی میوه های این کشور ناشی از حاصلخیزی و موقعیت خاک آن است که می تواند میوه های مختلفی از جمله جکفوروت و انبه پرورش دهد.