پرش به محتوا

سبک آشپزی کایسکی ریوری

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۶ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۱۳:۲۳ توسط Nazanin (بحث | مشارکت‌ها)
رستوران‌های ریوتی در ژاپن، قابل بازیابی از https://injatrip.com/guides/japan/jp-best-fukuoka-restaurants-22268

سبک سوم آشپزی ژاپنی کایسکی ریوری نام دارد که در اصل سبکی غیررسمی برای مهمانی‌ها بود و از قرن نوزدهم به سبک رایج در مسافرخانه‌ها و رستوران‌های سنتی ژاپنی تبدیل شد.

کایسکی ریوری در اصل از دو سبک دیگر یعنی چاکایسکی ریوری و هون‌زن ریوری برگرفته شده است، اما این سبک نه به مانند چاکایسکی ریوری ساده و مختصر است و نه مانند هون‌زن ریوری آداب و قواعد پیچیده دارد و مهمان یا مشتری در این سبک با خیالی آسوده در محیطی غیررسمی از انواع غذاها و نوشیدنی‌ها لذت می‌برد. این سبک آشپزی را امروز می‌توان در بسیاری رستوران‌های سنتی فاخر موسوم به ریوتِی (料亭/Ryōtei) دید.

نیز نگاه کنید به

فرهنگ غذایی ژاپن؛ غذاهای سنتی ژاپن؛ سبک‌های آشپزی سنتی ژاپنی

منبع اصلی

حسینی، سیدآیت(1402)." فرهنگ عامه". در پالیزدار، فرهاد، ذاکری، قدرت اله. جامعه و فرهنگ ژاپن. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی،ص.197- 217.

نویسنده مقاله

سید آیت حسینی