بهداشت و سلامت در مصر

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۴:۲۷ توسط Shekvati (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «مسئولیت حوزه بهداشت و سلامت جامعه بر عهده وزارت بهداشت و جمعیت است و تعداد 70 هزار پزشک، 20 هزار دکتر داروساز، خدمات بهداشتی درمانی را ارائه می­کنند. از آنجا که افزایش جمعیت در دهه­های اخیر بسیاری از طرح­های توسعه در حوزه بهداشت این کشور را با م...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

مسئولیت حوزه بهداشت و سلامت جامعه بر عهده وزارت بهداشت و جمعیت است و تعداد 70 هزار پزشک، 20 هزار دکتر داروساز، خدمات بهداشتی درمانی را ارائه می­کنند. از آنجا که افزایش جمعیت در دهه­های اخیر بسیاری از طرح­های توسعه در حوزه بهداشت این کشور را با مشکلاتی روبرو ساخته است،از سال 1996 وزارت جمعیت و تنظیم خانواده در وزارت بهداشت ادغام شد تا سیاست­های جمعیتی و سیاست­های بهداشتی هماهنگ شود. حدود دوسوم از کودکان مصری کمتر از 5 سال از سوء تغذیه، بیماری­های اسهالی، التهاب دستگاه تنفسی (که به مرگ 50% از کودکان شیرخوار منجر می­شود) رنج می­برند و لذا مبارزه با بیماری­های کودکان در زمره محورهای سیاست­های بهداشتی قرار گرفته است. بهداشت باروری نیز از دیگر محورهای سیاست­های بهداشتی وزارتخانه مزبور است. همچنین پیشگیری از بیماری­های مزمن قلبی عروقی و مهمتر از آن افزایش آگاهی­های بهداشتی از دیگر محورهای مورد توجه در سیاست­های بهداشتی  کشور مصر  است   .  (www.rthegypt.org.2014)   

از جمله بیماری­هایی که طی چند دهه اخیر مسئولان حوزه بهداشت و سلامت جامعه را نگران ساخته ، ایدز است .هرچند مصر به طور کلی در زمره کشورهای با جمعیت متوسط مبتلایان به این بیماری است ؛ از دهه نود قرن گذشته رشد 300% در آمار مبتلایان مشاهده شده است که در سطح منطقه آمار بالایی است. بر اساس گزارش سازمان یونیسف، نسبت جوانان (بین سن 15 تا 24 سال) مبتلا به ایدز، 11.6% از کل جمعیت بیماران است (www.unicef.org/eg,2014) . دیگر بیماری واگیر جامعه مصر، بیماری سل است. وزارت بهداشت و جمعیت مصر اعلام کرده است که برنامه­هایی را به اجرا گزارده است تا نسبت مبتلایان به این بیماری از 79 نفر در هر صدهزار نفر در سال 1990 به 28 نفر و میزان مرگ­ ومیر ناشی از آن به 1 نفر در هر صدهزار نفر در سال 2015 کاهش یابد (www.qate.ahram.org.eg;2014).

بر اساس آمارهای سال 2012 سازمان بهداشت جهانی، سرانه هزینه بهداشتی در مصر 323 دلار، متوسط امید به زندگی در بدو تولد 69، 74،  و سهم هزینه­های درمانی نسبت به تولید ناخالص ملی 5.5% بوده است (www.who.int;2014)  .

بر اساس گزارش اتحادیه عربی تولیدکنندگان دارو و لوازم پزشکی وابسته به جامعه کشورهای عرب در سال 2011 کشور مصر به لحاظ دارا بودن 85 کارخانه و میزان تولید دارو با ارزش 000/000/810/2 دلار جایگاه اول را در میان کشورهای عرب کسب کرده است. (www.sis.gov.eg;2014) .