تغییر ساختار خانوادگی در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۴۹ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == تغییر ساختار خانوادگی در چین == امروزه، ساختار خانوادگی در چین نسبت به گذشته دچار تغییرات زیادی شده است. نخست، تعداد افراد خانواده نسبت به گذشته کوچک­تر شده و در مقایسه با خانواده­های پر جمعیت و زندگی چند نسل در زیر یک سقف متفاوت است. خانواده...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

تغییر ساختار خانوادگی در چین

امروزه، ساختار خانوادگی در چین نسبت به گذشته دچار تغییرات زیادی شده است. نخست، تعداد افراد خانواده نسبت به گذشته کوچک­تر شده و در مقایسه با خانواده­های پر جمعیت و زندگی چند نسل در زیر یک سقف متفاوت است. خانواده­ی معمولی، متشکل از پدر و مادر و یک یا دو فرزند در شهر و روستا است. زوجین از آزادی بیشتری برای انتخاب نحوه­ی زندگی خود برخوردارند و دیگران حق مداخله در آن را ندارند و حریم خصوصی خانوادگی محترم شمرده می­شود. خانواده در شکل­های مختلف مانند خانواده­ی تک سرپرست، متحرک(اشتغال در مکانی غیر از محل سکونت)، ازدواج مجدد، تک نفره، از هم جدا شده، بدون آشیانه و خانواده­های «دینک[1]»(دو درآمدی و بدون فرزند[i]) به وجود آمده است. دوم تغییر خانواده از محیط خانوادگی سببی به خانوادگی براساس ازدواج و گسترش انتخاب همسر توسط خود افراد به جای انتخاب توسط دیگران و پدر و مادرها یا ازدواج از پیش تعیین شده. برابری زن و مرد و تقویت جایگاه اجتماعی و اقتصادی زنان در خانواده و تغییر از حاکمیت مردان بر زنان به رابطه­ی برابر زن و مرد. طبق آمار، درحال حاضر 96/44درصد زنان شاغل هستند که از میزان متوسط 5/34درصدی جهان بالاتر است و درصد سهم زنان در سبد خانوادگی از 20درصد در دهه­ی1950، به 40درصد در سال2009 افزایش یافته است. (China Encyclopedia. 2008)


[1] - DINK, (Double income Not Kids).


[i] - طبق آمار، درحال حاضر بیش از 600 هزار خانواده­ی DINK در کشور چین زندگی می کنند و زن و شوهر که هر دو شاغل و صاحب درآمد هستند، توافق کرده اند که صاحب فرزند نشوند.