پراکندگی جمعیتی مسلمانان کانادا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۱:۵۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)

پراکندگی جغرافیایی مسلمانان

مسلمانان در هر نقطه از این کشور که امکان بروز خلاقیت‌های خود را یافته‌اند مستقر شده‌اند. برخلاف مسلمانان پیشگام، مهاجران مسلمان بیشتر در ایالت‌های غربی سکنی گزیدند. امروزه، مسلمانان از ساحل غربی گرفته تا ساحل شرقی و در تمام ایالت‌های دهگانه کانادا حضور دارند؛ ولی 86 درصد آنان تنها در شش نقطه پرجمعیت کانادا زندگی می‌کنند. ایالت‌های اونتاریو، کبک و آلبرتا پرجاذبه‌ترین مناطق برای مسلمانان هستند و شهر تورنتو بیش از دیگر نقاط پذیرای مسلمانان بوده است. به لحاظ جغرافیایی مسلمانان در نقاط خاصی از شهرها متمرکز نیستند و در سرتاسر این شهر پراکنده‌اند.

پراکندگی فرهنگی مسلمانان

جامعه مسلمانان می‌تواند مدلی از جامعه چند فرهنگی کانادا را ارائه کند. جامعه مسلمانان به لحاظ فرهنگی، بسیار غنی و به لحاظ زبان و نژاد بسیار متنوع است. در جامعه مسلمانان مردمی از نژادها و کشورهای مختلف دیده می‌شود (از چین تا فیلیپین، بالکان، اوکراین، آسیای مرکزی، خاورمیانه، شرق و غرب اروپا و قاره آمریکا). با وجود اینکه بسیاری از مسلمانان به زبان‌های عربی، فارسی و اردو صحبت می‌کنند، زبان‌های دیگر (لهستانی، آلمانی، ایتالیایی، چینی، ژاپنی و...) نیز در منازل مسلمانان تکلم می‌شود.

در حال حاضر، از بیش از یک میلیون مسلمان این کشور حدود 000/500 نفر لبنانی، 000/250 نفر ایرانی و بقیه از سایر کشورها می‌باشند. خاستگاهِ فرهنگیِ مسلمانان مانعی برای ارتباط تنگاتنگ بین آنها است. این امر از همبستگی آنان می‌کاهد و زمینه را برای جذب به فرهنگ سرزمین میزبان فراهم‌تر می‌سازد.[۱] [۲][۳]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. برزگر، رحيم نجفي، (1384)، "اسلام در كانادا، ضرورت تدوين استراتژي بقا"، مجموعه مطالعات گفتگوي اديان، رايزني فرهنگي سفارت ج. اسلامي ايران، اتاوا،
  2. Muslims in Canada, (2011), "National Household Survey", available in: http://en.wikipedia.org/
  3. لاریجانی، فاضل(1395). جامعه و فرهنگ کانادا. تهران : موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی