جریان ها و روابط اجتماعی مالی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۵۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «در ارتباط با روابط اجتماعي در مالي- درصورتي كه در مورد مناسبات بين دولت و مردم بررسي شود- بايد گفت روابط دولت با مردم مالي هيچ‌گاه صمیمانه نبوده و رؤساي جمهور اين كشور، از بدو استقلال تاكنون، برمبناي تعلقات قومي- قبيلگي، بيشتر به حفظ پيوند با...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

در ارتباط با روابط اجتماعي در مالي- درصورتي كه در مورد مناسبات بين دولت و مردم بررسي شود- بايد گفت روابط دولت با مردم مالي هيچ‌گاه صمیمانه نبوده و رؤساي جمهور اين كشور، از بدو استقلال تاكنون، برمبناي تعلقات قومي- قبيلگي، بيشتر به حفظ پيوند با مردم هم‌قبيلۀ خود و واگذاري پست‌هاي بالاي دولتي به آنان اهتمام داشته‌اند. با اين حال مردم این کشور در مواقعي كه منافع ملي و وحدت كشور دچار مخاطره شده، برای رهایی کشورشان به كمك دولت‌ها شتافته‌اند.

در مناسبات اجتماعي مردم كشور مالي با يكديگر، ارتباطات داخلي و درون‌گروهي قبايل، همواره درسطح خوبي قرار دارد و مردم هر قبيله، براساس قوانين و مقررات عرفي خود و تحت رهبري رئیس قبيلۀ بزرگ (پارامونت چيف) و رؤساي تابع وي، به يكديگر احترام مي‌گذارند. مناسبات مردم– متشکل از قبايل مختلف– همواره در حدّ متعارف قرار دارد و اگر چه اين كشور از زمان استقلال تاكنون، با مشكل شورش قبيلۀ طوارق و حملات مكرر آنها به مراكز دولتي مواجه بوده، اما باید توجه داشت که اين جنگ‌های داخلي، عمدتا ناشي از تضاد اهداف طوارق با دولت‌هاي مركزي است و خدشه‌اي به روابط بين قبيله‌ای مردم مالي وارد نکرده است. از اين‌رو، برخلاف برخي از كشورهاي منطقۀ غرب آفريقا، مالي هيچ‌گاه شاهد درگيري‌هاي خونين بين قبايل متخاصم نبوده است. (مطالعات میدانی نویسنده، 1387)