کودتای علوان در سوریه

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۰۹ توسط Momtaz (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « ======کودتای علوان 1963====== آشوب، بسیاری از مناطق را فرا گرفت و بسیاری با مکاتبه با ناصر، خواستار بازگشت به وحدت شدند. در پی ایجاد اختلافات در حزب بعث، جناح اکرم حورانی، که مخالف وحدت بودند، از حزب بیرون رفتند.با وجود این، پایگاه حزب به تدریج مستحک...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
کودتای علوان 1963

آشوب، بسیاری از مناطق را فرا گرفت و بسیاری با مکاتبه با ناصر، خواستار بازگشت به وحدت شدند. در پی ایجاد اختلافات در حزب بعث، جناح اکرم حورانی، که مخالف وحدت بودند، از حزب بیرون رفتند.با وجود این، پایگاه حزب به تدریج مستحکم تر شد.

از طرفداران وحدت، به همراه گروهی از افسران بعثی،در دمشق با کودتای النحلاوی مقابله به مثل کرد.

وحدت گرایان سوری از فعالیت دست برنداشتند؛ اما وضع آشفته دولت سوریه و رقابت بر سر قدرت و ناتوانی دولت در احیای وحدت، در نهایت به گوشه نشین شدن هرچه بیشتر بعثی­ها انجامید.

سرانجام، طرفداران ناصر در ۱۸ ژوئیه سال  1963 با رهبری سرهنگ «جاسم علوان»[1] در دمشق کودتایی را ترتیب دادند که با شدت سرکوب شد، افسران طرفدار ناصر تصفیه شدند و علاوه بر اعدام هشتصد تن، صدها تن نیز دستگیر و زندانی گردیدند.[2]

مصر چندین سال از به رسمیت شناختن حکومت سوریه که آن را حکومتی جدایی طلب می­خواند، خودداری کرد؛ اما  سرانجام در1966، روابط دیپلماتیک مصر و سوریه از سر گرفته شد. هنوز هم رنگ پرچم دو کشور یکی است و تنها نقش میان آن متفاوت است.