اتحادیه نویسندگان عرب
تحادیه نویسندگان عرب (اتّحادُ کُتّابُ العرب)[13]
اتحادیه نویسندگان عرب، سندیکایی تحت حمایت مالی دولت از نویسندگان عرب است که آثار خود را در کتابها، نشریات دورهای یا نشریات فرهنگی منتشر میکند. این اتحادیه در سال 1969 بر اساس فرمان تقنینی شورای وزیران تأسیس شد و مقر آن در دمشق است. ریاست کنونی آن به عهده دکتر «محمد ابراهیم الحورانی» (زاده 1975) است.
فعالیتهای اتحادیه، در قالب 5 انجمن (جمعية) شکل گرفته است: انجمن تحقیقات و مطالعات، انجمن شعر، انجمن داستان، انجمن تئاتر و انجمن نقد ادبی.
اتحاد کُتّاب که به اندازه نامش بزرگ نیست و گسترهی چندانی در جهان عرب ندارد؛ اما در اساسنامه کاملاً پان عربیست خود، افقی بلندی را پیشبینی کرده است:
1- دعوت فکری برای آزادی جهان عرب و دستیابی به اهداف ملی آن و شرکت در مبارزه برای آن
2- مشارکت در جمع آوری و حفظ و اشاعه میراث ادبی و فکری عرب و تعمیم امکانات بهرهمندی از آن در میان تودهها و الهام گرفتن از آن در تولید جدید، برجسته سازی نکات مثبت آن و ایجاد پلهای ارتباطی، بین نسلها و و نوسازی فرهنگ عرب.
3- توجه به زبان عربی، نوسازی و آموزش آن، ارتقای جایگاه آن و آشکار ساختن قابلیت های آن برای همه با توسعه تمدنی
4- برگزاری همایشهای ادبی، جشنوارههای فرهنگی، تشکیل سمینارهای فکری در سراسر جهان عرب و خارج از کشور و حمایت از فعالیت ادبی عرب مهاجر
5- تحکیم پیوندها و تقویت روحیه دوستی و همکاری میان نویسندگان عرب.
6- ایجاد پیوندهای همکاری بین اتحادیه و سازمانهای مشابه در سایر کشورهای جهان، برای برقراری ارتباط و تعامل با فرهنگ مردم
7- شرکت در همایش ها و سمینارهای ادبی بین المللی یا منطقهای
8- کمک به انتقال تولیدات ادبی عربی به زبانهای خارجی، معرفی آن و انتقال تولیدات خارجی از این زبانها به زبان عربی
9- حمایت از فعالیت خلاقانه نویسندگان عرب
10- تلاش برای مراقبت از نویسنده و حفظ حق او برای داشتن زندگی شایسته و آزادی بیان در چارچوب اهداف ملی و بشردوستانه عربی و مقابله با هر گونه تلاشی که برای آزار و اذیت او یا محدود کردن او در فکر یا زندگی او باشدغ همچنین حفظ حقوق معنوی و مادی وی و ضمانت قانونی برای آنها