آموزش زبان فارسی در دانشگاه های اوكراین
آموزش زبان فارسی در دانشگاههای اوكراین
1ـ دانشكده روابط بینالملل دانشگاه ملی شفچنكو ـ كییف
این دانشگاه یكی از معتبرترین مراكز علمی اوكراین است و فارغالتحصیلان این دانشگاه در مناصب مهم دولتی قرار میگیرند. از سال 1994 آموزش زبان فارسی شروع شده است،تاکنون چنیدین گروه از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.
2ـ دانشكده شرقشناسی دانشگاه دولتی شفچنكو ـ كییف
در این دانشكده از سال 1992 با 12 دانشجو آموزش زبان فارسی شروع شد و هر دو سال یك بار دانشجوی جدید میگیرند. استاد اعزامی از ایران به عنوان استاد رسمی در دانشگاه فوق حضور دارد.
3ـ دانشگاه ملی زبانشناسی ـ كییف (اینیاز)
در دانشگاه ملی زبانشناسی از سال 1997 زبان فارسی تدریس میشود و در سال2004 اولین گروه از دانشجویان زبان فارسی فارغالتحصیل شدند.
4ـ دانشگاه بینالمللی ـ كییف
نام سابق این مركز، دانشگاه بینالمللی حقوق و زبانشناسی بوده است و از جمله مراكزعلمی و آموزشی غیرانتفاعی در اوكراین است. از سال 1997 اقدام به آموزش زبان فارسی نموه و تاسال 2004 میلادی 28 دانشجو را جذب كرده است.
5ـ دانشكده شرقشناسی و حقوق ـ كییف
این دانشكده و مدرسه شماره یك زبانهای شرقی كییف به هم وابستهاند و این دانشكده فارغالتحصیلان مدرسه مذكور را جذب میكند. دانشجویان این دانشكده نسبت به دیگر دانشكدهها از معلومات بالاتری برخوردار هستند.
6ـ دانشگاه شرقشناسی و روابط بینالملل خاركفسكی كالیگیوم ـ خاركف
خاركف از شهرهای صنعتی و دانشگاهی اوكراین است. از سال 1993 تاكنون آموزش زبان فارسی در دانشگاه خاركف برگزارمیشود و چند گروه از دانشجویان آن فارغالتحصیل شدهاند.
7ـ دانشگاه دولتی آموزش و پرورش (تربیت معلم) ـ خاركف
این دانشگاه با حمایت سفارت جمهوری اسلامی ایران از سال 1995 هر ساله 10 دانشجوی زبان فارسی را میپذیرد كه اولین گروه آنها درسال 2004فارغالتحصیل شدند.
8ـ دانشگاه اكولوژی تاوریدا، دانشكده شرقشناسی ـ
سیمفروپل
در این دانشكده با پیگیری سفارت و آقای آیدار ممتاف آموزش زبان فارسی برپا شده است. اكثریت مردم ایالت كریمه را مسلمانان تاتار تشكیل میدهند.
9ـ دانشگاه ملی تاوریدا در سیمفروپل ـ شبه جزیره كریمه
این دانشگاه كه در سال 2001 میلادی با جذب 7 دانشجو اقدام به آموزش زبان فارسی نمود دومین مركز در این شبه جزیره است كه زبان فارسی در آن تدریس میشود.
10ـ دانشگاه دولتی ایوان فرانكو ـ لووف
با وجود فاصله زیاد شهر لووف از كییف و نبود استاد ایرانی و عدم دسترسی كافی به امكانات، چهار گروه دردانشكده شرقشناسی این دانشگاه در حال فراگیری زبان فارسی هستند و رییس دانشكده شرقشناسی عهدهدار تدریس زبان فارسی است. (شورای گسترش زبان و ادبات فارسی،1382)