تقویم سالیانه اوکراین
تعطیلات در اوکراین
بطور کلی تعطیلات در اوکراین به سه بخش تقسیم می شود:
تعطیلات ملی ( دینی و عمومی)
تعطیلات دینی
تعطیلات متفرقه
مردم اوکراین هشت روز از سال را به دلیل مناسبتهای ملی چشن می گیرند و اگر هر کدام از تعطیلات ملی در یک روز شنبه یا یکشنبه قرار بگیرد ، روز بعد از آن یعنی دوشنبه تعطیل عمومی و رسمی خواهد بود .
تعطیلات ملی اوکراین به شرح ذیل می باشد:
یک ژانویه : شروع سال نو
7زانویه: کریسمس ارتدوکس
8مارس: روز بین المللی زنان
آوریل: روز یاد آوری تثلیث
1 و2 می : روز اتحاد کارگران
9می: روز پیروزی
28 ژوئن:روز قانون اساسی
24اوت: روز استقلال
تعطیلات دینی: مردم اوکراین برای دهها سال بدلیل حاکمیت رزیم ضد دین و منکر وجود خدا از برگزاری مراسم مذهبی بدور بودند و در بیشتر سالهای قرن بیستم تعطیلات دینی از تقویم رسمی اوکراینیها حذف شده بود با این حال مردم بطور مرموزی بدور از چشمان سیستم حاکم، مراسم سنتی و روحانی خاصی را در ایام مربوط به آنها برگزار می کردند.در اواخر دهه 1990 بلافاصله بعد از فروپاشی شوروی تعطیلات مذهبی در این کشور جان گرفت و آداب و رسوم موجود در ایام مذهبی و اهمیت آنها در زندگی اجتماعی آنان تاکنون رو به رشد بوده است
عید یا روز تثلیث: در تقویم مذهبی مسیحیان ارتدوکس این عید یکی از اعیاد مهم بشمار می رود.تاریخ دقیق این عید هر سال با توجه به تقویم قمری تغییر می کند.از زمانی که کلیسای ارتدوکس تقویم جولیان را برای تعیین تاریج عید پاک بکار گرفت محاسبات برای تعیین این عید بسیار پیچیده شده است.
کریسمس: می توان گفت هیچ روز تعطیلی در اوکراین به اندازه کریسمس سرشار از زیبایی و تشریفات نیست.
عید پنجاهه(پنجاهمین روز در یونان باستان): به باور پیروان مسیح ، عیسی مسیح بیش از معراج به حواریون قول داد تا برای ادامه راهنمایی آن ها ، روح القدس به جای خود نزد آنها بفرستد. بر این اساس ، روح القدس 10 روز پس از برخاستن مسیح از مرگ ، بر حواریون نزول کرد که این روز به عنوان عید پنجاهه جشن گرفته می شود.
بسیاری از تعطیلات مذهبی مردم اوکراین نه تنها بر پایه باورهای مسیحیت بنا نشده است ،بلکه به طور عمیق ریشه در فرهنگ بت پرستی آنها دارد.جشن ایوانا کوپالا در شش الی هفتم جولای مرموزترین و مبهم ترین جشن در فرهنگ اسلاویک به شمار می آید این جشن با آب و آتش و احاطه شدن بوسیله برخی علائم و نشانه ها و برگزاری آیین خاص پرستش برپا می شود.