عادات غذایی مردم اسپانیا

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۲۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''عادات غذایی''' "مردم اسپانیا خیلی خوب و زیاد غذا می خورند. تغییرات جامعه شناختی بر عادات غذایی مؤثر بوده اند. کار بیرون از خانه و وقت نداشتن برای طبخ غذاهای سنتی باعث شده آنها جایگزین هایی برای غذا خوردن به شیوة درست و مناسب پیدا کنند. در بسیار...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

عادات غذایی

"مردم اسپانیا خیلی خوب و زیاد غذا می خورند. تغییرات جامعه شناختی بر عادات غذایی مؤثر بوده اند. کار بیرون از خانه و وقت نداشتن برای طبخ غذاهای سنتی باعث شده آنها جایگزین هایی برای غذا خوردن به شیوة درست و مناسب پیدا کنند. در بسیاری از خانوارهای اسپانیا (80٪) زن همچنان حضور دارد و مسئول امور مربوط به غذا و تغذیه است (خرید، انتخاب منو، آشپزی). اینها برخی از نتایج به دست آمده از مطالعه عادات غذا خوردن در اسپانیا  توسط شرکت گالینا بلانکا است.

در این تحقیق، بیش از 1600 مصاحبه شوندة بالای 18 سال حقایق شگفت انگیزی را بیان کردند. از جمله اینکه به رغم توصیه متخصصان تغذیه به خوردن شام سبک و زود، اسپانیایی ​​بعد از ساعت 21 شام می خورند و تنها نیمی از آنها غذای سبک می خورند.

در اسپانیا استفاده از غذاهای شیرین برای صبحانه و بعد از غذا (به عنوان دسر) مرسوم است ​​. در برخی موارد به عنوان میان وعده شیرینی مصرف می شود. جدا از این مورد، معمولاً در اوقات دیگر کمتر شیرینی مصرف می شود. غذای شیرین، "پایان غذا"  محسوب می شود و شاید به همین دلیل در عادت غذایینیم چاشت اسپانیایی ها معمولا غذاهای شیرین مزه وجود ندارد. علاقه به پای های نمکی یا شیرینی های سرخ شده (مانند زولبیا و دونات و همینطور زولبیای شکلاتی و پیش از اینها نان برشته) سنتی ریشه دار در بسیاری از مناطق این سرزمین است. برگزاری جشن ها با کیک  بسیار رایج است مانند جشن تولدها، سالگردها و غیره. گاهی اوقات انواع مختلف کیک و شیرینی ها دارای کاربرد و مصرف یکسانی هستند. به همین خاطر رسم است که جشن ها و مهمانی های متفاوتی با استفاده از یک نوع شیرینی برگزاری می شوند ؛ نمونة آشکار آن کیک عروسی است.

صبحانه بسیاری از مردم صبحانه را در اواسط صبح در یک بار یا کافه با یک فنجان قهوه و کلوچه های مغزدار ژله ای ، کمپوت میوه و مربا میل می کنند.آب پرتقال طبیعی نیز رایج است و می تواند در بسیاری از قهوه خانه ها سفارش داد. در خانه، صبحانه معمولا شامل یک لیوان قهوه، شیر یا شکلات، به همراه ویفر، غلات، نان برشته یا ​​کلوچه مربایی می شود. یک صبحانه بسیار سنتی اسپانیایی زولبیا یا فرنی با شکلات داغ است.

نیم چاشت

نیم چاشت مانند نوشیدن قهوه، یکی از رسم های بسیار رایج در میان اسپانیایی ها است. معمولاً بین صبحانه و نهار برای صرف آن و نوشیدن آبجو از باری به بار دیگر می روند و میان وعده های مخصوص هر کدام را تست می کنند : ماهی مرکب، ژامبون یا املت سیب زمینی همراه با شراب یا آبجو.

ناهار

در اسپانیا ناهارمعمولا در مقایسه با دیگر کشورهای اروپایی دیرتر خورده می شود:  بین ساعت 13:30 تا  16:00و وعده غذایی اصلی اسپانیایی ها محسوب می شود. تقریبا تمام رستوران ها منوهای مقرون به صرفه تر روز را عرضه می کنند و شامل پیش غذا، غذای اصلی و دسر می باشند و همراه آن نان و شراب و نوشیدنی های دیگر نیز سرو می شوند. معمولا شراب بصورت مخلوط با یک نوشابة گازدار (سودا یا نوشابه غیر الکلی) مصرف می شود.

در وعدة ناهار همیشه نان وجود دارد اما اسپانیایی معتقدند که خوردن سوپ با نان کار احمق هاست.  غذای اصلی معمولا  گوشت یا ماهی است که به نشانة تازه بودن همراه با سر و چشم سرو می شود.

اسپانیایی ها بسیار به آشپزی و غذاهای خود افتخار می کنند. برخی از آنها شهرت جهانی دارند املت های اسپانیایی که تخم مرغ و سیب زمینی دارند؛ و فابادای آستوریاس (خورشی شامل لوبیا سفید یا باقالا، سوسیس​​، پیاز، گوجه فرنگی، بیکن و مواد دیگر)، خوراک برة کاستیا و ژامبون خشک. مردم معمولا صبحانه را سبک می خورند اما ناهار وشام را مفصل میل می کنند .


شام                                                                                                                                                                          

اسپانیایی ها نسبت به کشورهای دیگر دیر شام می خورند، بین ساعت 20:00 و 23:00، به خصوص در تابستان و یا در تعطیلات آخر هفته. شام شامل غذاهای سنگین مانند ناهار و یا غذایی سبکتر مانند میان وعده ها، ساندویچ یا سالاد است.