تاثيرپذیری اردن از فرهنگ خارجی

از دانشنامه ملل

تأثير فرهنگ خارجي؛ فعاليت‌هاي فرهنگي خارجيان در کشور

بيش از 60 درصد جمعيت در متروپليس واقع در امان زندگي مي كنند. فرهنگ مردم اردن به شدت تحت تأثير فرهنگ غرب قرار گرفته است. موسيقي،‌ فيلم، مد و ساير اشكال سرگرمي اروپايي و آمريكايي بين مردم اردن مشهور است. فرهنگ باشگاه و ميهماني به خصوص در نيمة غربي شهر امان رواج دارند. تعداد كمي از جوانان كه اغلب از مناطق ثروتمند نشين غرب امان هستند، ويژگي‌هاي فرهنگي مغايري هم چون خالكوبي يا سوراخ كردن صورت را به نمايش مي گذارند.

امان يكي از شهرهاي منطقه است كه بيشترين تأثير را از فرهنگ غربي پذيرفته است. پياده روهاي پردرخت، فروشگاه‌ها با مارك‌هاي غربي، هتل‌ها و باشگاه‌هاي شبانه عناصر مهمي در زندگي شهري امان محسوب مي شوند. زبان انگليسي در بين اردني‌هاي لوانتين ‌و طبقه بالا و متوسط به بالا به خوبي فهميده و حتي صحبت مي‌شود. فرهنگ غرب به خصوص انگلستان و آمريكا بر حيات سياسي جامعه و امور خارجه، تأثير بسيار زيادي داشته است.

علاوه بر آن بسياري از مردم اروپاي غربي و امريكا در چند سال اخير به اردن مهاجرت كرده اند و آنجا را وطن خويش قرار داده اند. اين ارتباط با غرب فرهنگ جديدي به وجود آورده است. آشپزي از ملت‌هاي مجاور به خصوص مصر، سوريه و تركيه به اردن راه يافته است.(85)

طبيعي است که بخش مهمي‌ از تأثير فرهنگ بيگانه، در ارتباط با مديريتها و سياست گذاريهاي دولتي رقم ميخورد. مؤسسات اصلي دولتي به جز وزارت فرهنگ اردن، که در بخش بين المللي فعاليت دارند، وزارت برنامه ريزي و وزارت کار ميباشند و از طرق مختلف مديريت فرهنگي بين المللي و مديريت سياست گذاري و تحقيقات را برعهده دارند.

وزارت برنامه ريزي از طريق مديريت همکاري‌هاي بين المللي، توافق نامه‌هاي فرهنگي جهاني را مهيا ميکند و هميشه به دنبال فرصتهاي جديد سرمايه گذاري و راه‌هاي استفاده از آن و توزيع بودجه در پروژههاي توسعه چند جانبه در همکاري با کشورها  مي‌باشد.

مديريت سياست گذاري و تحقيقات نيز از طريق اداره هماهنگي مساعدتها، اداره روابط عمومي‌بخش آسيا، اداره روابط عمومي‌بخش کشورهاي عربي واسلامي، اداره روابط عمومي‌بخش اروپا،  اداره اتحاديه اروپا، اداره همکاري‌هاي علمي‌و فرهنگي در زمينه همکاريهاي بين المللي نقش مؤثري را دارا ميباشد.