زنان اتیوپی و پدیده چند همسری

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۴۷ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «زنان و پدیده چند همسری: همانطور که اشاره شد پدیده چند همسری در اتیوپی تا چند دهه قبل در بسیاری از مناطق مسلمان نشین امری معمول 65 بشمار می رفت و داشتن همسران متعدد برای مردان مسلمان نوعی تفاخر محسوب می شد با این حال از اوایل دهه 1990 میلادی و با ا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

زنان و پدیده چند همسری:

همانطور که اشاره شد پدیده چند همسری در اتیوپی تا چند دهه قبل در بسیاری از مناطق مسلمان نشین امری معمول 65


بشمار می رفت و داشتن همسران متعدد برای مردان مسلمان نوعی تفاخر محسوب می شد با این حال از اوایل دهه 1990 میلادی و با اوج گرفتن مشکلات اقتصاد و بروز خشکسالی در بسیاری از مناطق کشور تعدد زوجات در بین روستائیان مسلمان محدود شده و شهرنشینان مسلمان نیز تنها به داشتن یک زن اکتفا می کنند.با این حال چند همسری هنوز در روستاهای مسلمان نشین رایج است و بنظر نمی رسد این پدیده در آینده ای حداقل در آینده ای نزدیک در اکثر مناطق اتیوپی منسوخ گردد.

سنت چند همسری از چالش های بزرگ سازمان های زنان مسیحی اتیوپی بشمار می رود و آنان در بسیاری از گردهمایی های خود ازدواج یک مرد با چند زن را نقض آشکار حقوق زنان و سرکوب برخی از آرزوها و امیال آنها خوانده اند. 5-8-3-زنان و بهداشت:

وضعیت بهداشت زنان اتیوپی طی چند دهه اخیر با پیشرفت های نسبی همراه بوده و هرچند تا اوایل دهه 1950 میلادی مرگ و میر ناشی از زایمان و ابتلاء به بیماری های

گوناگون در بین آنان بسیار بالا بود ولی این وضعیت طی دو دهه اخیر با پیشرفت هایی نسبی همراه بوده است بطوری که از نظر بهداشتی و آمار مرگ و میر مادران، هم اکنون اتیوپی جزو کشورهای نسبتا موفق افریقایی محسوب می شود.

بر اساس آمار سال 2000 میلادی

از هر یکصد هزار زن

اتیوپیائی871 نفر در هنگام زایمان فوت کرده اند که این رقم در فاصله سال های 2000 تا 2005 به 673 مورد در هر یکصد هزار زایمان و در سال های 2008 تا 2011 به 514 مرگ کاهش یافته است. البته با توجه به معیارها و نتایج

66


آمارهای نفوس و بهداشت جهانی این ارقام هنوز در سطح بالایی است.

سوءتغذیه و زایمان های مکرر در شهرها و روستاها بویژه در مناطق بیابانی کشور از مشکلات مهم زنان اتیوپیائی محسوب می شود که این امر در هنگام بروز بلایای طبیعی همچون قحطی، حمله ملخ ها و خشکسالی باعث مرگ و میر بسیاری از زنان این کشور در گروه سنی 15 تا 49 سال در دهه های 1970 تا 2010 میلادی شده است. (http://www.fokuskvinner.no/en/Womens-Health-Association-of-Ethiopia)