غذاهای سنتی اتیوپی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۳۴ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « === غذاهای سنتی === با وجود فقر حاکم بر جوامع شهری و روستایی اتیوپی ، این کشور از تنوع غذایی قابل ملاحظه ای برخودار است بطوری که از این نظر در قاره آفریقا ممتاز و منحصربفرد محسوب می شود. بخشی از این غذاهای خوش طعم و خوشمزه گیاهی بوده و برخی نیز از گ...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

غذاهای سنتی

با وجود فقر حاکم بر جوامع شهری و روستایی اتیوپی ، این کشور از تنوع غذایی قابل ملاحظه ای برخودار است بطوری که از این نظر در قاره آفریقا ممتاز و منحصربفرد محسوب می شود. بخشی از این غذاهای خوش طعم و خوشمزه گیاهی بوده و برخی نیز از گوشت حیوانات اهلی تهیه می شوند.

اینجرا (193) نانی متخلخل و تهیه شده از خمیر ترش و گیاهی از رشته غلات به نام تف (194) -که بیشتر در مناطق مرتفع شمال اتیوپی می روید- یکی از غذاهاي رایج تمام مردم اتیوپي است که به عنوان یکی از ارکان اصلی در هر وعده غذایی استفاده می شود. بسیاری از مردم شهری و روستایی اتیوپی علاقه خاصی به تناول غذا با دست و لقمه ساختن اینجرا دارند. آنها قطعات لقمه شده اینجرا را همراه با غذاهای محلی صرف می کنند.

از دیگر غذاهای سنتی مشهور این کشور می توان به "ووت" (یا "وات") اشاره کرد. ووت غذایی خورش مانند است که از صیفی


193- Ingera


194_


teff

191


جات و سبزیجاتی نظیر هویج ، کلم ، اسفناج، سیب زمینی و عدس تهیه می شود و بدلیل طعم خاص آن مورد علاقه عموم مردم اتیوپی است.

غذای موسوم به تهیلو که از آرد برشته شده جو درست می شود نیز محبوبیت فراوانی در بین قبایل امهارا، و تیگرای دارد.

گوشت کبابی و پخته شده حیواناتی نظیر گاو ، گوسفند ، بز و شتر از دیگر غذاهای مهم مردمان اتیوپی است که بدلیل گرانی معمولا در مراسم و مناسبت های قومی و دینی صرف می گردند. گوشت گاو، برنج و بره در موقعیت ها و زمان های خاص معمولا به همراه اینجرا تناول می شوند. گوشت گاو نپخته یا اندکی پخته شده در ظرفی به نام کیتفو (195) از دیگر غذاهای مهم و سنتی برخی قبایل کشور است . با این حال طی سال های اخیر ، از علاقمندان به این غذا کاسته شده و بسیاری از افراد، به خصوص طبقات نسبتا متمول، از خوردن گوشت نپخته گاو اجتناب نموده و گوشت گاو پخته شده را ترجیح می دهند.

ادویه بربری (196)که بخش عمده آن را فلفل قرمز تشکیل می دهد از چاشنی های بسیار خوشمزه ای است که معمولا به غذاهای سنتی اضافه می گردد. ذرت ، موز ، نارگیل و سبزیجات محلی پخته و سرخ شده به همراه سیب زمینی های محلی از دیگر غذاهای معمول روستائیان کشور می باشند.

لازم بذکر است ممنوعیت ها و محدودیت هایی که در کتاب مقدس عهد عتیق برای خوراکی ها تعیین شده، از دیرباز در بین مسیحیان اتیوپی رایج بوده و همواره از سوی کلیسای ارتدوکس

192

195 - kitfo 196


berberey


به پیروان خود تاکید می گردد . طبق این دستورات، مسیحیان ارتدوکس اتیوپی باید از خوردن گوشت حیوانات تک سم و حیواناتی که نشخوار کننده نیستند اجتناب نمایند. علاوه بر آن مسیحیان در ایام روزه داری ، هیچ نوع غذای تهیه شده از گوشت حیوانات را صرف نمی کنند . مسیحیان این کشور در ایام غیر روزه داری نیز در روزهای شنبه و یکشنبه، از خوردن گوشت حیوانات پرهیز می کنند.مسلمانان اتیوپی نیز از خوردن گوشت خوك و حلزون بشدت پرهیز می کنند.

شراب عسل موسوم به تج 197 که مخلوطی از عسل و آب و طعم دار شده با ساقه و برگ گیاه گشو است از نوشیدنی های سنتی قبایل اتیوپی محسوب می گردد که معمولا در مناسبت های خاص صرف می شود. مردمان شهری و روستایی اتیوپی معمولا تج را به طور سنتی و در قمقمه های استوانه ای شکل می نوشند. تلا (198) نیز از نوشیدنی های سنتی اتیوپی است که شهریان و روستائیان آن را به همراه غذا صرف می کنند.

جالب اینجاست که مردمان قبایل اتیوپی در طبخ غذاهای سنتی خود بر استفاده از ظروف سنتی تاکید دارند . چاچابسا (199)، مارکا (200)، چوکو (201) و دهانگا (202) از متداول ترین این ظروف - خصوصا- در میان اروموها بشمار می روند .

از سنت هاي جالب مردمان قبایل مختلف اتیوپي غذا خوردن چند نفر در یک بشقاب بزرگ دیس مانند و لقمه تعارف کردن


197- Tej


198- tella


199Chachabsa


200 - Marka


201- Chukko


202_Dhanga

193


به یکدیگر-خصوصا در جشن ها و مناسبت های خانوادگي - است.

www.ethiopiantreasures.co.uk