آداب و رسوم ازدواج در قطر
آداب و رسوم ازدواج در قطر:آداب و سنن مراسم ازدواج در قطر مانند ديگر كشورهاي عربي حوزه خليج فارس و شهرهاي جنوبي كشورمان ايران شامل يك سري از مراحل ميباشد.
مرحله اول (الخطابه):الخطابه به يك خانمي ميگويند كه كارش پيدا كردن دختر خوب و مناسب براي خانواده داماد است كه در مقابل آن مبلغي از خانواده داماد دريافت ميكند.اين خانم طبق سليقه خانواده داماد به دنبال دختر مورد نظر در تمام منازل را ميزند. هنگامي كه دختر مناسب را يافت شد براي آشنايي بيشتر و اخذ موافقت نهايي به منزل خانواده داماد دعوت ميشوند. و در صورت توافق طرفين وارد مرحله بعدي ميشوندكهنام (الذره) است.
مرحله دوم الدزه:الدزه عبارت است از يك بسته و يا ساك بزرگ كه حاوي لباسهاي عروس و جهيزيه با يك كيسه كوچك مالي است كه به منزل عروس ميبرند. اين مراسم شب و قبل از نماز عشا برگزار ميشودو به اين صورت است كه خانواده داماد براي احياي اين مراسم از كليه فاميلها و دوستان به خانه دعوت ميكند و بسته الدزه كه آماده كردند دسته جمعي و سرودن (الف الصلاه و السلام عليك يا حبيب الله محمد) و زدن كل به سوي منزل عروس حركت ميكنند. به محض رسيدن به خانه عروس خانواده عروس بهمراه مدعوين از آنان استقبال ميكنند و وقتي دو خانواده مستقر شدند به باز كردن بسته الدزه ميپردازند و از وسايلهايي كه براي عروس آورده شده تمجيد ميكنند.
مرحله سوم شب حنا زدن است:در اين شب از دو خانواده عروس و داماد و اطرافيان دعوت ميشود و لباس عروس در شب حنا به رنگ سبز است كه تمام بدن بجز دستان و پاها پوشش ميدهد. و ضمن اين كه در اين شب به دستان و پاهاي عروس حنا ميگذارد براي بركت ديگر دختران حاضر نيز به دستان خود حنا ميگذارند.
و پايان مرحله شب عروسي است،ا ين مراسم خانم بصورت مجزا از آقايان برگزار ميشود. لازم به ذكر است كه كليه مراسم ويژه خانمها ميباشد و فقط شب عروسي است كه آقايان نيز بصورت مجزا دعوت ميشوند. البته اين مراسمها در گذشته صورت ميگرفت ولي امروزي فقط شب حنا و شب عروسي برگزار ميشود.
در این کشور خانوادههای قطری با درخواست مهریههای سنگین، دخترانشان را به خانهی بخت ميفرستند. مهریه به صد و پنجاه هزار ريال قطر، میرسد و اکثر ازدواجها در این کشور فامیلی است و تمام هزینههای مراسم جشن عروسی (مهریه عروس، لباس، طلا و هزینهي مراسم جشن) بر عهده داماد میباشد. در این کشور براي این مراسم، بیشتر از پانصد هزار ریال قطر، هزینه میشود و برای خانمها از سالنهای بزرگ و براي آقايان از خیمههای مجهز با کاملترین دستگاهها، براي برپايي مراسم استفاده ميكنند و حداقل قیمت جایگاهی که عروس و داماد در آن برای چند ساعت در سالن زنانه مینشینند، به پانزده هزار میرسد و این جداي از لباسعروس است که اکثر قطریها از خارج و از مدلساز لبنانی یا اروپایی استفاده میکنند. پولهایی که هر فرد براي رقابت بین دو خانواده بر سر عروس و داماد از خانوادهي دو طرف ریخته میشود، بيشتر از ده هزار ریال میباشد و رقابت آنها طوری است که با دلار و یا یورو نیز با هم رقابت میکنند. این امر هزینههای سنگینی بر دوش داماد میگذارد. در ماه مبارک رمضان شبکهي تلویزیونی قطر، سریالي قطری به نام تصانیف 2 پخش نمود و این هزينهها را به طور مفصل به تصوير كشيد. این سریال، واقعیت اجتماعی مردم قطر را در اینگونه مراسم، بيان نمود و اين یک واقعیت است که در زندگی قطریها به صورت واضح و آشکار دیده میشود. قیمت اجارهي خیمه به مدت یک شب با همه امکاناتش به يكصد و پنجاه هزار ریال میرسد، به غیر از هزینهي سنگین سالن خانمها که حداقل به ده هزار ریال میرسد