نیروهای مسلح سیرالئون

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۳ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''نیروهای مسلح''' نیروهای مسلح جمهوری سیرالئون[37] وظیفه حفاظت از امنیت ملی، مرزها و منافع ملی کشور را برعهده دارند. ارتش سیرالئون در سال 1961 و پس از استقلال این کشور براساس الگوی نیروهای نظامی غرب آفریقا سلطنتی بریتانیا که در دوره استعمار سیرال...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

نیروهای مسلح

نیروهای مسلح جمهوری سیرالئون[37] وظیفه حفاظت از امنیت ملی، مرزها و منافع ملی کشور را برعهده دارند. ارتش سیرالئون در سال 1961 و پس از استقلال این کشور براساس الگوی نیروهای نظامی غرب آفریقا سلطنتی بریتانیا که در دوره استعمار سیرالئون حفاظت از مرزهای کشور را برعهده داشت شکل گرفت و در سال 1971 و تبدیل نظام سیرالئون به جمهوری به نیروهای مسلح جمهوری سیرالئون تغییرنام داد. براساس قانون اساسی سیرالئون رئیس‌جمهور فرمانده کل قوا نیز به‌شمار می‌رود و وزارت دفاع و امنیت ملی وظیفه هدایت نیروهای مسلح سیرالئون را برعهده دارد. ارتش سیرالئون تا سال 1979 دربرگیرنده تنها نیروی زمینی بود؛ در این سال نیروی دریایی کوچکی نیز به آن افزوده شد و در سال 1995 نیروی هوایی نیز به نیروهای مسلح سیرالئون اضافه گشت. ارتش سیرالئون از سال 1991 تا سال 2001 درگیر جنگ سختی با شورشیان جبهه متحد انقلابی بود و این امر موجب ورود نظامیان به صحنه سیاست در قالب کودتاهای نظامی سال‌های 1992 و 1997 گردید.

(http://www.workmall.com/wfb2010/sierraleone/sierra_leone_military.html)

ارتش سیرالئون در طول جنگ داخلی از نظم و انسجام قابل ملاحظه‌ای برخوردار نبود و بسیاری از سربازان دولتی را روستائیان فاقد آموزش‌های نظامی و برخی اراذل و اوباش معتاد به مواد مخدر تشکیل می‌دادند که در عین حال از تسلیحات نظامی مدرن و مجهزی نیز برخوردار نبودند و حقوق و مزایای آنها با تأخیر فراوان پرداخت می‌گردید.این امر که بارها سبب شکست‌های پیاپی ارتش از شورشیان شد و از عوامل مهم نارضایتی مردم از دولت و ارتش به‌شمار می‌رفت بعد از پایان جنگ داخلی تا حدودی بهبود یافت ولی دولت سیرالئون هنوز موفق به تأسیس ارتشی نیرومند در کشور نشده است و این در حالی است که انتظار می‌رفت ارتش سیرالئون با پشت سر نهادن تجربه یک دهه جنگ با شورشیان (که از تجهیزات نظامی بهتری برخوردار بودند!) دچار تحولاتی اساسی و ساختاری گردد. طی سال‌های گذشته چند قایق جنگی تندرو و چند هلیکوپتر نظامی به نیروهای مسلح سیرالئون اضافه شده و نیروهای ویژه بریتانیا دوره‌های آموزشی ویژه‌ای را برای ارتشیان کشور برگزار کرده‌اند با این حال هنوز سرمایه گذاری قابل ملاحظه‌ای در بخش نیروهای مسلح سیرالئون صورت نگرفته است به‌گونه‌ای که ارتشیان همچنان از دریافت حقوق و مزایای بسیارکم و نامنظم شکایت دارند. بخش عمده تجهیزات نظامی نیروی زمینی سیرالئون را چند توپ و تانک مستعمل و مسلسل و تفنگ‌های خودکار ساخت کشورهای شرق اروپا تشکیل می‌دهد و تنها گارد ویژه ریاست جمهوری سیرالئون از اسلحه‌های جدید روز بهره‌مند است. نیروی دریایی سیرالئون متشکل از 7 قایق جنگی کوچک ساخت چین و 3 قایق گشتی ساخت ژاپن است. نیروی هوایی کشور نیز دربرگیرنده سه فروند هلیکوپتر تهاجمی سنگین، یک فروند هلیکوپتر حمل و نقل ساخت شوروی سابق، دو هواپیمای سبک جنگی ساخت پاکستان و چند فروند هواپیمای سبک ویژه حمل ونقل ساخت سوئد و انگلستان است.

تعداد کل پرسنل نیروهای مسلح سیرالئون براساس آخرین آمار سال 2011 درحدود 8500 نفر است که حدود 8000 نفر از آنان در نیروی زمینی فعالیت دارند.

(www.sierraleone.com/ministryofdefence (and nationnalsecurity/2011

نیروهای مسلح جمهوری سیرالئون با وجود امکانات اندکی که دولت به آنها اختصاص داده از جایگاه بالایی در کشور برخوردارند و طی یک دهه گذشته و از زمان پایان جنگ داخلی نظم و امنیت عمومی را در سرتاسر کشور حکمفرما ساخته‌اند. با این حال بدلیل وقوع چند کودتای نظامی در طول تاریخ پس از استقلال، دولتمردان همواره اقدامات ژنرال‌های ارتش را زیر نظر داشته و به‌نظر می‌رسد عدم اختصاص بودجه مناسب به نیروهای مسلح کشور تا حدودی نیز ناشی از نگرانی مقامات عالیرتبه سیاسی از نیرومند شدن هرچه بیشتر نظامیان بلندپایه کشور است.