جاذبه‌های گردشگری آرژانتین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۸ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۲۰ توسط Mahdi (بحث | مشارکت‌ها)

ورودی تاریخی شهر بوئنوس‌آیرس:

بندر مشهور به بوکا، ورودی تاریخی و اصلی کشتی‌های اسپانیایی بوده است. سعی شده که بافت تاریخی بندرگاه حفظ شود.

پوئرتو مادرو:

پوئرتو مادرو بدون تردید مدرن‌ترین بخش بوئنوس‌آیرس که متشکّل از ساختمان‌های مسکونی سر به فلک کشیده با معماری‌های مدرن و هتل‌های مجلّل به همراه رستوران‌های متنوّع در فضایی کنار رودخانه‌ی قدیمی و وجود کشتی‌های جنگی و... می‌باشد را تشکیل می‌دهد. این بندر به نام سازندهی آن ادواردو مادرو از سال 1897 به این نام خوانده می‌شود. ساخت این بندر در آن سال برای حلّ مشکلات تخلیه‌ی بار کشتی‌ها صورت گرفته است. اکنون این مکان صرفاً استفاده‌ی تفریحی و توریستی دارد.

کاسا روسادا:

کاسا روسادا یا کاخ صورتی محلّ رسمی اقامت و دفاتر کار رئیس‌جمهور آرژانتین می‌باشد. کاسا روسادا در انتهای شرقی میدان مایو، میدانی بزرگ که از سال ۱۵۸۰ پایه‌های بوئنوس‌آیرس در آن بنا شد و توسّط مؤسّسات سیاسی بسیار مهمّ شهر و آرژانتین احاطه شده، قرار دارد. این ساختمان که در سال ۱۸۸۲ به دستور رئیس‌جمهور خولیو آرجنتینو روکا ساخته شد، مملو از گنجینه‌های ملّی شامل اتاق مجسّمه‌های نیمتنه‌ی مرمری رئیس‌جمهورهای گذشته، پلّکان ایتالیا و موزه‌ی کاسا روسادا میباشد.

پلازا د مایو یا میدان بزرگ:

پلازا د مایو همیشه نقطه‌ی مرکزی شهر محسوب میشده و هم‌اکنون نیز اجراهای موسیقی فی‌البداهه‌ی تاریخی بسیاری هر هفته در این میدان به اجرا در می‌آید. این مکان عمومی در مقابل کاسا روسادا یا کاخ صورتی قرار دارد. کابیلدوی قدیمی و کلیسای جامع نیز در این میدان واقع شده‌اند. بسیاری از حوادث مهمّ سیاسی تاریخی کشور در این میدان اتّفاق افتاده است. هنوز هم هر صبحگاه و شامگاه پرچم کشور در مراسم ویژه‌ای افراشته می‌شود.

اوبلیسکو در آرژانتین:

اوبلیسکو ستون هرمی‌شکلی که با ارتفاعی حدود ۶۸ متر در خیابان 9 ژوییه، عریض‌ترین خیابان جهان، قرار گرفته است، نماد شهر بوئنوس‌آیرس محسوب می‌شود. این ستون در تقاطع خیابان‌های 9 ژوییه و کوررینتس واقع شده و هر روزه مورد توجّه جهانگردان و گردشگران خارجی و داخلی است که به بوئنوس‌آیرس سفر کرده‌اند. این ستون در سال ۱۹۳۶ به مناسبت چهارصدمین سال تأسیس شهر در میدان جمهوری، مکانی که پرچم آرژانتین برای اوّلین بار برافراشته شد بنا شد. خیابان 9 ژوییه نیز از خیابان‌های دیدنی شهر محسوب می‌شود.

مرکز فرهنگی بورخس (ساختمان کتابخانه‌ی ملی):

بهترین نمایشگاه‌های شهر در مرکز فرهنگی بورخس برگزار میشوند. این مرکز نه‌تنها بهترین آثار هنری را به نمایش میگذارد بلکه رویدادهای هنری همچون تئاتر، اجراهای مدرن و فیلم‌های مستقل را نیز برگزار می‌کند. محوّطه‌ی زیبای هنری طبقه‌ی بالا توسّط نوری که از سقف شیشه‌ای آن می‌تابد منظرهای روشن و خیره‌کننده دارد. سازه‌ی تی شکل این بنا امکان برگزاری چهار نمایشگاه همزمان را به هنرمندان می‌دهد.

قبرستان ریکولتا:

هنرمندان بسیاری این قبرستان بسیار مشهور را محلّی مسحور کننده می‌دانند. بسیاری از رؤسای جمهور، دیکتاتورها، نویسندگان، اسطوره‌ها و قهرمانان در این شاهکار عظیم معماری و مجسّمه‌سازی دفن شده‌اند. دروازه‌های ورودی این قبرستان که وسعتی بیش از ۵ هکتار دارد به سبک نئوکلاسیک با ستون‌هایی یونانی هستند و آرامگاه‌های مرمری زیبایی که با مجسّمه‌های زیبا تزئین شده‌اند نمایی خیره‌کننده به قبرستان داده‌اند. قبرستان ریکولتا از جمله‌ی قبرستان‌هایی است که تنها تاریخ مرگ بر روی قبرهای آن حک میشود نه تاریخ تولّد.

مرکز فرهنگی ریکولتا:

از زمان آغاز به کار اخیر این مرکز در دهه‌ی ۸۰، مرکز فرهنگی ریکولتا که در چند قدمی قبرستان ریکولتا قرار دارد، به یکی از منابع و مراکز فرهنگی مهمّ شهر بوئنوس‌آیرس تبدیل شده است. داخل این ساختمان که شامل تالارهای نمایشگاهی عظیم چرخان و استثنایی است بازسازی شده است. سینما و تالار کنفرانسی که پذیرای رویدادها و فستیوال‌های مختلف است نیز تکمیل‌کننده‌ی فضای فرهنگی این مرکز است. در کنار این دو مجموعه پارک زیبایی قرار دارد که محلّ برپایی شنبه‌بازارهای صنایع دستی است که مهم‌ترین صنایع دستی کشور در این بازار عرضه می‌شود. برگزاری موسیقی‌های دانشجویی و دانش‌آموزی در فضای باز مقابل این مرکز فرهنگی در واقع کامل‌کننده‌ی این مجموعه‌ی دیدنی در قلب شهر بوئنوس‌آیرس است. این نقطه یکی از پر ترافیک‌ترین اماکن گردشگری شهر در روزهای پایان هفته محسوب می‌شود.

کامینیتو:

کامینیتو منطقه‌ایست که از سه خیابان که در امتداد رود لا بوکا به هم می‌پیوندند، تشکیل شده است. ساختمان‌های این منطقه توسّط هنرمندی به نام خوان کوینکلا بنیتو، با رنگ‌های مختلف شاد و باطراوت نقّاشی شده‌اند و این منطقه را به یکی از چشم‌نواز‌ترین جاذبه‌های بوئنوس‌آیرس تبدیل کرده‌اند.

نمایشگاه ماتادورها:

هدف این نمایشگاه برگرداندن فرهنگ آرژانتینی بومی گاوچران‌های آمریکای جنوبی به این کشور است. هر یکشنبه بیش از ۱۰۰ هنرمند در ماتادروس باریو جمع میشوند. اغذیه‌های محلّی همچون امپانادا، تامالا و آسادو با کیک‌ها و شیرینی‌های مختلف در این مکان به فروش می‌رسند. اجناس بومی و سنّتی از جمله چرم، پارچه‌ها و لباس‌های پشمی، فلزکاری‌های زیبا، و آثار هنری منحصربفرد از جذّابیت‌های این نمایشگاه محسوب میشود. بعداز ظهرها هم در این مکان موسیقی زنده اجرا میشود.

خیابان فلوریدا:

خیابان فلوریدا خیابانی مخصوص پیاده‌هاست که در مرکز شهر واقع شده. مغازه‌های بیشماری که همه‌چیز از جمله چرم، سوغاتی، البسه‌ی آرژانتینی و لوازم الکترونیکی به فروش می‌رسانند محبوب توریست‌هایی هستند که از این خیابان دیدن می‌کنند. همچنین مراکز خرید عظیم شامل یکی از زیباترین مراکز خرید دنیا به نام گالریا پاسیفیکو نیز در این خیابان قرار دارند.

تئاتر کولون:

این سالن تئاتر که در سال ۱۹۰۸ آغاز به کار کرد، یکی از مهم‌ترین سالن‌های تئاتر موسیقیایی است و سالن اپرای مشهور آن گنجایش ۲۵۰۰ نفر را دارد. این سالن پذیرای اجراهای اشخاص معروفی همچون ماریا کالاس، انریکو کاروسو و لوچیانو پاواروتی بوده است. فعّالیت‌های موسیقیایی تئاتر کولون بسیار گسترده است و تورهای داخلی با راهنما از موزه و سالن پشت صحنه‌ی تئاتر، تجربه‌ای جالب است.

پارک سوم فوریه:

این پارک که به جنگل‌های پالرمو نیز مشهور است، پارکی شهری به مساحت ۲۵ هکتار است که در منطقه‌ی پالرمو قرار دارد و به خاطر بیشه‌زارها، باغ‌های جانورشناسی، باغ‌های گیاه‌شناسی، میدان ایتالیا، دریاچه‌ها و باغ‌های رز خود بسیار مشهور است.

مترویِ بوئنوس‌آیرس:

اوّلین مترو در آمریکای لاتین و نیمکره‌ی جنوبی جهان است. این مترو با 72 ایستگاه، اصلی‌ترین سیستم حمل ‌و نقل عمومی شهر است. اوّلین ایستگاه این مترو در سال 1913 افتتاح شد. در حال حاضر بوئنوس‌آیرس تنها شهر مجهّز به سیستم مترو در کشور آرژانتین است. روزانه 7/1 میلیون نفر از مترو استفاده می‌کنند[۱].

نیز نگاه کنید به

جامعه و نظام اجتماعی آرژانتین

پاورقی

  1. خیرمند، احمدرضا (1391). جامعه و فرهنگ آرژانتین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص139-149.