چهارچوب های حقوقی هنرمندان فرانسوی
بر اساس مفاد کار به قانون شماره(1-763 L)از خوانندگان، هنرپیشگان، تصنیف سازان گروه کر، موسیقیدانان، رهبران ارکستر، ناشرین و بازیگران تئاتر تحت عنوان هنرمندان نمایشی نام برده میشود. بر اساس قانون مذکور، تصویرگران مطبوعات چنانچه جزو اعضای ثابت انجمن صنفی روزنامه نگاران باشند جزو پرسنل حقوق بگیر شرکتهای انتشاراتی محسوب شده و قانون فوق شامل حال آنان نیز میگردد.
تأمین اجتماعی / روابط کاری
افراد حائز شرایط ذیل میتوانند در دفتر استخدامی هنرهای نمایشی وابسته به اداره استخدام ملی فرانسه ثبت نام نمایند:
1- هنرمندان نمایشی که طی یک دوره 12 ماهه، 507 ساعت سابقه فعالیت نمایشی داشتهباشد. (البته لازم به ذکر است که دوره زمانی تحصیلات عالی در این زمینه نیز به مدت سنوات خدمتی اضافه میگردد).
2- افرادی که وابسته به انجمنهای مدیریت کپی رایت بوده و حداقل 5 سال سابقه کار داشته باشند.
3- دریافت کنندگان رتبه اول یا مدال طلا از کنسرواتور ملی موسیقی و رقص
تجارت فرهنگی فرانسه
تدابیر مالیاتی
مولفین و تصنیف سازان کشور علاوه بر برخورداری از تخفیف از مالیات 10 درصدی که شامل کلیه حقوی بگیران کشور میگردد از تخفیف مالیاتی 25 درصدی در ماه برخوردار می گردند. لازم به ذکر است که به ماترک مؤلفین کشور نیز مالیات تعلق میگیرد. یک نوع کسر مالیاتی در خصوص هزینههای حرفهای نیز به هنر پیشگان حرفهای فیلم و سینما، خوانندگان حرفهای اپرا، تصنیف سازان حرفهای (25%)، موسیقیدانان حرفهای، خوانندگان حرفهای کُر، ناشرین، مدیران صحنه (20%)، پرسنل حرفهای صنعت فیلم (20%)، روزنامه نگاران حرفهای، ویرایشگران / نویسندگان حرفهای، عکاسان حرفهای، منتقدین سینما و موسیقی و درام (30%) تعلق میگیرد.
برخی از تحقیقات را میتوان از درآمدهای مالیات پذیر کسر نمود. برای مثال میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
1- هزینه کمک خرجیهای پرداخت شده به هنرپیشگان، خوانندگان اپرا، تصنیف سازان کر و مدیران صحنه در تور،
2- کمک هزینههای توری پرداخت شده به هنرمندان نمایشی
3- مزایای جبران هزینههای مسافرتی حرفهای موسیقیدانان، مباشرین و خوانندگان کر
جایزه علمی مشهور نوبل از پرداخت مالیات معاف میباشد. از 1 ژانویه 1986، جوایز متعدد ادبیات، هنر و علوم نیز تحت یک سری شرایط خاص از معافیت مالیاتی برخوردار می گردند.
به طور کلی به جز جوایز فرهنگی و هنری و فعالیتهای آموزشی، سایر خدمات فرهنگی و خرید و فروش آثار فرهنگی مشمول مالیات بر ارزش افزوده می گردند.
دو نوع نرخ عمده مالیات بر ارزش افزوده به شرح ذیل وجود دارد:
1- نرخ تخفیف دار مالیات بر ارزش افزوده 5/5 درصدی که شامل آثار هنری از قبیل نقاشی، مجسمه سازی، لیتوگرافی و صنایع دستی میگردد.
2- نرخ معمولی مالیات بر ارزش افزوده که 5/19 درصدی میباشد.
نرخ تخفیف دار مالیات بر ارزش افزوده (VAT) شامل حال مؤلفین، هنرهای نمایشی و صنایع فیلم و کتاب میگردد و این نوع تخفیف به آثار معماری، برنامههای کامپیوتری و فیلمهای مستهجن و خشونتی تعلق نمیگیرد.
این تبصره شامل حال معماران، مؤلفین برنامههای کامپیوتری و دیگر افرادی که مبادرت به فروش یا تکثیر آثار فرهنگی مینمایند، نمیگردد. اشخاص حقیقی و حقوقی که به طور عادی در یک زمینه فرهنگی یا هنری به صورت حرفهای فعالیت مینمایند امّا حقوق بگیر نیستند (نظیر عکاسان) به شرطی از مالیات سالانه مشاغل معاف می گردند که مقامات محلی آنان را از مالیات معاف نمایند زیرا خود آنان این قبیل مالیات ها را وضع مینمایند.[۱]
نیز نگاه کنید به
کتابشناسی
- ↑ نعيمی گورابی، محمد حسين (1392). جامعه و فرهنگ فرانسه. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی.