نظام قضایی بنگلادش

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۴۴ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « '''4. 5. نظام قضایی''' سيستم قضايي بنگلادش بر پايه ديوان عالي بنا شد كه بزرگ ترين نهاد قضايي در كشور است و شامل دو بخش دادگاه عالي و استيناف مي باشد.    دادگاه عالي به عنوان حافظ و نگهبان قانون اساسي است و نظارت بر اجراي صحيح حقوق اساسي شهروندان را...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


4. 5. نظام قضایی

سيستم قضايي بنگلادش بر پايه ديوان عالي بنا شد كه بزرگ ترين نهاد قضايي در كشور است و شامل دو بخش دادگاه عالي و استيناف مي باشد.

   دادگاه عالي به عنوان حافظ و نگهبان قانون اساسي است و نظارت بر اجراي صحيح حقوق اساسي شهروندان را برعهده دارد.

   دادگاه هاي وابسته نيز در سراسر بخش ها و نواحي كشور در قالب دادگاه هاي كيفري، خانواده، املاك، تجاري، شهري، نظامي و ... عمل مي كنند.

   ديوان عالي شامل رئيس دادگستري و تعدادي از قضات مرتبط است و اين گروه فقط به مسائل مرتبط در بخش استيناف عمل مي كنند و ساير قضات نيز در بخش دادگاه هاي عالي مستقر هستند.

    رئيس دادگستري و قضات مرتبط در اين بخش مامور و منتخب از سوي رئيس جمهور هستند. در بخش دادگاه هاي استيناف، دادخواست ها و فرجام ها از سوي قضات شنيده مي شود و حكم و دستور لازم براي بخش دادگاه ها صادر مي شود.

  بخش دادگاه ها نيز رياست، نظارت و كنترل بر همه دادگاه هاي وابسته را بر عهده دارد و در جایگاه دادگاه استيناف نيز عمل مي كنند. قاضي ناحيه با همياري و مساعدت قضات وابسته به معاونين و دادرسي ها، در سطح ناحیه ای نیز جلسات دادگاه را برگزار می کنند. مدت اعتبار رسمي فعاليت قضات و دفاتر آن ها تا اتمام سن 65 سالگي است(Banglapedia , National Enlyclopedia of Bangladesh , Asiatic Society of Bangladesh , February 2006).