مراسم ازدواج در سریلانکا
8-2. مراسم ازدواج
مراسم ازدواج سنتی در سریلانکا شامل تبادل عهد و پیمان و هدایای سمبلیک بین عروس و داماد است که سابقه تاریخی آن به سال 300 قبل از میلاد بر میگردد.
8-2-1. انتخاب زمان و روز عروسی:
عروس و داماد زمان و روز عروسی را به طور مرسوم با کمک یک منجّم تنظیم می کنند. این ستاره شناس فرخنده ترین روز را برای برگزاری مراسم عروسی تعیین می کند.
8-2-2. نحوۀ ورود به محل برگزاری جشن عروسی:
عروس و داماد به همراه گروهی از طبل زنان و به سبک رقاصان کندی (منطقه ارتفاعات مرکزی کشور) به محل مراسم و سکوی چوبی مخصوص که به زیبایی تزئین شده است هدایت می شوند.
8-2-3. پیشکش هدایا به خدایان:
عروس و داماد هفت برگ تنبول را به خدایان پیشکش می کنند و از خدایان می خواهند که تا از هفت نسل بعد از این ازدواج را محافظت و پشتیبانی کند.
تبادل حلقه های ازدواج:
این بخش از مراسم شامل تبادل حلقه های عروسی و تقدیم لباس به داماد از طرف عروس و تقدیم گردنبند طلا به عروس از طرف داماد است.
8-2-4. سرود ها:
شش دختر جوان سرود زیبا و مشهور جایامانگالا گاتا[3] را می خوانند و مراسم را به عروس و داماد تبریک می گویند.
8-2-5. تبادل هدایا:
خانواده های عروس و داماد هدایایی را به هم و مهمان ها نیز هدایایی را به به عروس و داماد تقدیم می کنند و زندگی جدید را به آن ها تبریک می گویند.
8-2-6. نخ طلا:
در هنگام خواندن سرود انگشتان کوچک عروس و داماد را به هم گره می زنند که این عمل سمبل اتحاد و عهد و پیمان زندگی است و سپس آب مقدس را بر روی انگشتانشان می ریزند.
8-2-7. شکستن نارگیل:
در پایین پله های سکوی چوبی و جلوی پای عروس و داماد یک نارگیل می شکنند این عمل برای بیرون راندن خُلق و خوی بد و ارواح شیطانی حرکتی نمادین به حساب می آید.
8-2-8. ثبت ازدواج:
جریان ثبت ازدواج توسط کارمند اداره ثبت احوال و با حضور دو شاهد انجام می شود.
8-2-9. روشن کردن چراغ:
زوجین یک چراغ روغن سوز از سمبل های اصیل سریلانکا که به طور نمادین آغاز آینده و زندگی روشنی را نوید می دهد، روشن می کنند.
8-2-10. بریدن کیک عروسی:
در پایان مراسم عروس و داماد کیک عروسی را بریده و بین میهمانان توزیع می کنند (M. H. Syed and Board of Editors, 2007, pp. 94-95).