تقویم فرهنگی، تعطیلات رسمی و جشنواره ها در چین
با توجه به قدمت تاریخی، تنوع قومی و فرهنگی کشور چین، در این کشور جشنواره ها و تعطیلات رسمی و گروهی خاصی وجود دارد. بنابر این، تعطیلات و جشنواره های چینی را میتوان به چهار گروه تقسیم کرد: تعطیلات رسمی؛ جشنواره های سنتی؛ جشنواره ی اقلیت های قومی؛ و جشنواره های توریستی و گردشگری[۱].
تعطیلات رسمی سراسری در چین
- اول ژانویه، آغاز سال نو میلادی. یک روز تعطیل رسمی؛
- عید بهاره، بستگی دارد به ایام قمری معمولا در ماه فوریه است. 3 روز تعطیل رسمی(هفته ی طلایی)؛
- چهارم ماه آوریل، روز درگذشتگان. یک روز تعطیل رسمی؛
- اول ماه مه، روز جهانی کارگر. یک روز تعطیل رسمی؛
- پنجمین روز از ماه پنجم(آوریل)، روز مسابقات قایق اژدها. یک روز تعطیل رسمی؛
- پانزدهم ماه اوت، جشنواره ی نیمه ی پاییز. یک روز تعطیل رسمی؛
- اول اکتبر، روز ملی چین. 3 روز تعطیل رسمی(هفته ی طلایی)؛
لازم به دکر است که در عید بهاره و اول اکتبر روز ملی چین که تعطیلات رسمی 3روز است، مردم معمولا در تعطیلات آخر هفته ی پیش از این روزها سرِ کار می روند تا بتوانند با اضافه کردن شنبه و یک شنبهی پیش و یا پس از تعطیلات رسمی، تعداد روزهای تعطیل خود را به یک هفته رسانده و از تعطیلات یک هفته ای برخوردار شوند. لذا، به این دو مناسبت تعطیلات«هفته ی طلایی» می گویند و بیشتر مردم در این روزها به سفرهای داخلی و یا خارجی می روند و شلوغترین ایام مسافرت برای چینی ها همین روزها به شمار می روند. همچنین، افزون بر تعطیلات رسمی فوق، برخی از گروه های اجتماعی و اقلیت های قومی، از تعطیلات ویژه ی نصف روز دیگری برخوردار هستند. مانند، زنان در روز جهانی زن(8مارس)، جوانان در روز جوانان(4 ماه مه)، نظامیان در روز ارتش(اول ماه اوت)، کودکان در روز جهانی کودک(اول ماه ژوئن) مسلمانان در اعیاد فطر و قربان(یک روز کامل تعطیل می شوند.)
جشنواره های سنتی چین
جشنواره های سنتی مردم چین عبارتند از: جشن عید بهاره؛ فستیوال فانوس ها؛ فستیوال مردگان؛ فستیوال مسابقات قایق اژدها؛ روز هفتم از ماه هفتم(قدر دانی از مهارت افراد)؛ جشنواره ی نیمه ی پاییز؛ جشنواره ی روز نهم از ماه نهم؛ جشنواره ی لابا(نوعی خوراک که از برنج درست می شود) در روز هشتم از ماه دوازدهم.
جشنواره اقلیت های قومی چین
جشنواره های اقلیت های قومی چین عبارتند از: فستیوال پاشیدن آب به یکدیگر(14 تا 16 ماه آوریل)؛ جشنواره ی مشعل(24 تا 26 ماه ژوئن)؛ جشنواره ی نمایشگاه فرهنگی قوم بَی[1](15 ت 21 ماه مارس)؛ فستیوال بازی های نژاد مغول(ماه ژوئیه)؛ جشنواره ی گاو بازی قوم میائو[2](25 ماه مارس)؛ جشن بلوغ دختران در 15 سالگی و پسران در 16 سالگی در میان نژاد جینو[3]؛ جشن عید فطر و عید قربان برای مسلمانان.
د- جشنوارههای گردشگری
فستیوالهای گردشگری چین عبارتند از: جشنوارهی یخی در هاربین(ماه ژانویه)؛ جشنوارهی محصول نارگیل در جزیرهی هاینان[4](ماه آوریل)؛ نمایشگاه اسب پونی در لویانگ(ماه آوریل)؛ جشنوارهی آبجو در چینگدائو(ماه اوت)؛ جشنوارهی انگور در سینکیانگ(ماه اوت)؛ جشنوارهی کونگ فو در شائولین(ماه سپتامبر)؛ جشنوارهی بزرگداشت کنفوسیوس در شهر چوفو در استان شاندونگ(ماه سپتامبر)؛ گردهمایی بین المللی خوشنویسی در شهر شیاَن(ماه آوریل)؛ و جشنوارهی گردشگری ابریشم در سوجو(ماه سپتامبر).
تقویم فرهنگی چین
- اول ماه ژانویه: آغاز سال نو مسیحی؛
- 14 فوریه: روز جهانی والنتاین؛
- 8 مارس: روز جهانی زن؛
- 15 مارس: روز جهانی حفاظت از حقوق مصرف کنندگان؛
- اول آوریل: روز افراد احمق؛
- 5 آوریل: روز درگذشتگان؛
- اول ماه مه: روز جهانی کارگر؛
- 4 ماه مه: روز جوانان چین؛
- دومین یکشنبهی ماه مه: روز مادر؛
- اول ماه ژوئن: روز جهانی کودک؛
- پنجم ژوئن: روز جهانی محیط زیست؛
- سومین یکشنبهی ماه ژوئن: روز پدر؛
- اول ماه ژوئیه: سالروز تأسیس حزب کمونیست چین؛
- اول ماه اوت: روز ارتش؛
- 10 سپتامبر: روز معلم؛
- 27 سپتامبر: روز جهانی گردشگری؛
- اول اکتبر: روز ملی جمهوری خلق چین؛
- 31 اکتبر: روز هالووین؛
- 25 دسامبر: روز کریسمس. (سایت سازمان گردشگری چین. www.en.cnta.gov.cn. )
[1] - Bai.
[2] - Miao.
[3] - Jino.
[4] - Hainan.
- ↑ www.travelchinaguide.com)