موقعیت جغرافیایی امارات متحده عربی

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۲۶ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۵ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «از نظر موقعيت مي توان کشور امارات متحده عربي را در شبه جزيره عربستان دانست جايي بين کشور عبمان و کشور عربستان سعودي و از سمت شمال نيز در حاشيه خليج عبمان و خليج فارس قرار دارد و در مرکزي پر مناقشه و مهم و استراتژيک تنگه هرمز البته بخاطر شرايط سا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

از نظر موقعيت مي توان کشور امارات متحده عربي را در شبه جزيره عربستان دانست جايي بين کشور عبمان و کشور عربستان سعودي و از سمت شمال نيز در حاشيه خليج عبمان و خليج فارس قرار دارد و در مرکزي پر مناقشه و مهم و استراتژيک تنگه هرمز البته بخاطر شرايط ساحلي اين تنگه، تسلط ايران بر تنگه هرمز بيشتر از امارات مي باشد.


اختلافات مرزي و منطقه اي کشور امارات متحده عربي

شيخ نشين ابوظبي در سال 1974 ميلادي با کشور عربستان سعودي بر سر منطقه مورد مناقشه ابوقريب و ساير مناطق جنوب به يک توافق رسيدند اما اين توافق اوليه به هيچ عنوان مورد تاييد دولت امارات متحده عربي قرار نگرفت. البته علت اصلي عدم توافق بر سر اين مرزبندي سازماندهي نمودن آن توسط کشور عربستان بود که به صورتي تقريباً یک طرفه به نفع آن کشور طراحی شده بود.

کشور امارات متحده عربي در سال 2003 ميلادي توافق نامه مرزي را با کشور عبمان امضا کرد که در آن مرزها و مناطق مورد مناقشه دو طرف که شامل جزيره موسندان عبمان و منطقه تحت محاصره مرجانها مي باشد، قرار داشت. اما اين توافق نامه نيز به علت مغايرت با نقشه هاي ملي مورد تاييد قرار نگرفت و در نهايت به تفاهم نرسيدند.

حاکمان دولت امارات متحده عربي مدعي هستند که ايران در سال 1992 ميلادي بصورت يک طرفه کنترل کامل سه جزيره تنگه هرمز را بدست گرفته است که شامل جزاير تنب بزرگ، کوچک و ابوموسي مي باشد. آنها مدعي هستند اين جزاير جايي است که متعلق به شيخ نشين شارجه بوده که از سال 1971 در آن سهيم بوده اند ولي به اينکه پيش از آن اين جزاير به کدام کشور تعلق داشته اشاره­اي نکرده اند. (همان: 63)

در ماه دسامبر سال 2006 ميلادي سران کشورهاي عربي شرکت کننده در اتحادیه خليج بيان کردند که سه جزيره مورد مناقشه به امارات تعلق بيشتري دارد تا ايران و ايران بايستي بطور صلح آميز اختيار اداره آنها را به امارات واگذار نمايد. همچنين 22 عضو شوراي پارلماني اتحاديه عرب در سال 2007 دوباره تصريح کردند که اين سه جزيره به امارات تعلق دارد و مي بايستي بوسيله مذاکره تقسيم و يا بوسيله اسناد و مدارک و شکايت در دادگاه­هابين المللي اين مسئله را پيگيري کرد و اينها دقيقاً مطالبي است که ايران به هيچ عنوان قبول ندارد و تاکيد مي کند که با توجه به اسناد تاريخي اين جزاير از ديرباز متعلق به ايران بوده و به هيچ کشوري اجازه تعرض به آنها را نخواهد داد. (همان: 98)