فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین
چای را همه میشناسند و آن را نوشیدهاند. واژهی چای، همانند کلمهی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار میرود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوتهی چای را کشف و از آن استفاده کردهاند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا میتواند شخصا با نحوهی تولید، بهویژه فرهنگ خاص دَم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزهی آن را بچشد.
کوهستان «مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ دو از استان سی چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از 2000 سال پیشینه دارد. گفته میشود که در آن زمان مردی به نام «اولیجن» بهطور تصادفی با تأثیرات درمانی و مؤثر بودن چای برای رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد.
چینیها میگویند: خانهی چای جهان چین و خانهی چای چین کوهستان «مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین(←فرهنگ چینی) غنای بیشتری بخشیده است.[۱]
نیز نگاه کنید به فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چين
کتابشناسی
- ↑ سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: انتشارات الهدی، جلد--- ص---