روش درمان با غذا و گیاهان دارویی در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۳۷ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « == روش درمان با غذا و گیاهان دارویی در چین == در روزگاران قدیم؛ مردم چین براي درمان بيماري­ها، داروهايي را از طبیعت و از گياهان تهیه می­کردند. بدین صورت بود که به­تدریج طب سنتی چینی با ویژگی­های خود شکل گرفت. و لذا طب سنتی چين، با تغذيه­ی مردم ني...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

روش درمان با غذا و گیاهان دارویی در چین

در روزگاران قدیم؛ مردم چین براي درمان بيماري­ها، داروهايي را از طبیعت و از گياهان تهیه می­کردند. بدین صورت بود که به­تدریج طب سنتی چینی با ویژگی­های خود شکل گرفت. و لذا طب سنتی چين، با تغذيه­ی مردم نيز مرتبط است. بر اين اساس، داروها را می­توان به­عنوان غذا و غذاها را به­عنوان دارو و براي معالجه­ی بیماری استفاده كرد. از این طریق بود که روش درمان با غذا و استفاده از داروهاي گياهي به­وجود آمد. چینی­ها می­گویند:«تقویت بدن با خوردن دارو، بهتر از خوردن غذا­هاي دارای خواص درمانی نیست و خوردن غذای دارای خواص دارویی مؤثرتر از معالجه است.»

در میان چینی­ها، معالجه به­وسیله­ی غذا از روزگاران قديم تا امروز بسیار رایج است و جزو عادات و رسوم غذایی آن­ها به شمار می­آید. سنت تركيب معالجه و غذا، در عصر سلسله­ی«جو»( از 1046 پیش از میلاد تا 256 پیش از میلاد) نیز وجود داشت. در تاریخ چین، کتاب­های زیادی پیرامون معالجه با غذا نوشته شده است.

«سون سی­میائو» پزشک عصر سلسله­ی«تانگ»(618 تا 907 میلادی)، دو کتاب پیرامون معالجه بوسیله­ی غذا نوشت كه تأثیر عمیقی بر روند پیشرفت درمان بيماري با غذا داشت. او می گفت پزشک باید پیش از هر چيز علت بیماری را مشخص و آن را با مواد غذايي معالجه کند. اگر معالجه با غذا موثر نبود، از داروها استفاده شود. توسط همین پزشک بود که روش معالجه با غذا و چگونگی تهیه غذاهای دارويي شكل گرفت و سپس به­تدریج در میان مردم به روشی برای تقویت بدن و روح و درمان بيماري تبدیل شد.