فرهنگ سنتی نوشیدن چای در چین

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۱۱ توسط Hamidian (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
نوشیدن چای در چین. برگرفته از سایت mrwallpaper، قابل بازیابی از https://mrwallpaper.com/wallpapers/delicate-rendering-of-tea-g3l846h8or6d7qbm.html

چای را همه می­‌شناسند و آن را نوشیده‌­اند. واژه­‌ی چای، همانند کلمه‌­ی چینی مترادف با نام کشور چین است. چین جایگاه اصلی تولید چای به شمار می­‌رود و مردم چین پیش از سایر مردمان جهان بوته­‌ی چای را کشف و از آن استفاده کرده‌­اند. هر کس سفری به چین داشته باشد، در آنجا می­‌تواند شخصا با نحوه‌­ی تولید، به‌ویژه فرهنگ خاص دم کردن و نوشیدن چای آشنا و تنوع مزه­‌ی آن را بچشد.

کوهستان «مون شن» در نزدیکی شهر چِنگ­دو از استان سی­چوان، مرکز مشهور تولید چای در چین است. تاریخ کشت چای در این منطقه بیش از 2000 سال پیشینه دارد. گفته می‌­شود که در آن زمان مردی به نام «اولی­جن» به­‌طور تصادفی با تأثیرات درمانی و مؤثر بودن چای برای رفع خستگی را کشف کرد. از آن پس، کِشت درخت چای آغاز شد. چینی­‌ها می­‌گویند: خانه­‌ی چای جهان چین و خانه­‌ی چای چین کوهستان «مون شَن» است. به همین جهت، و در طول هزاران سال گذشته، کاشت، برداشت، فرآوری، تهیه و دَم کردن چای به تدریج به یک فرهنگ زیبا و متنوع تبدیل و به فرهنگ سنتی چین غنای بیشتری بخشیده است.[۱]

نیز نگاه کنید به

چین؛ فرهنگ عمومی در چین؛ فرهنگ، آداب و رسوم و تنوع غذایی در چين؛ فرهنگ چینی

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد (1392). جامع فرهنگ و ملل چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص910-911.