هنرهای سنتی مصر
از جمله هنرهای سنتی که ریشه در تاریخ این سرزمین دارد هنر سفالگری، موزائیکسازی و کار برروی چوب است که امروزهم مورد اهتمام برخی هنرمندان مصری است و موزههای متعددی هم در قاهره و دیگر مناطق رای نمایش و معرفی این هنرها برپاست.
سفالگری از هنرهای مورد اهتمام هنرمندان عصر باستان بوده است که از گل قرمز استفاده می کردند و اشیایی را ساخته آنها را با اشکال حیوانات و یا گیاهان مزین می ساختند. در عهد اسلامی نیز این هنر مورد توجه مسلمانان بود به گونهای که انبوهی از جامها، ظروف پخت غذاو شمعدان از دورههای مختلف این عهد باقی مانده است. هنر کاشی و سرامیک در عصر فاطمی رایج بوده که با اشکالی زیبا و بدیع از انسان، پرندگان، حیوانات و گیاهان و نیز اشکال هندسی و خط کوفی تزئین میشده است. در دورههای بعد نیز این هنرها هم چنان مورد اهتمام بود.
امروز گرچه هنرهای سفالگری و سرامیک از رونق گذشته برخوردار نیست، به عنوان هنرهای سنتی مورد توجه قرار دارد،؛ از جمله هنر سفالگری در مناطق نوبه، قنا، الوادی الجدید و شبه جزیره سینا کموبیش رایج است (www.sis.gov.eg;2015). از جمله هنرمندان مصری که به هنر سرامیک اهتمام دارند، میتوان از محمد احمد حسنین، حسن جابر، خالد سراجالدین، هانی فاروق و سامح حریت نام برد.
هنر کنده کاری وتراش چوب نیز از دوره فرعونی در این سرزمین رایج بوده است و آثار چوبی باقیمانده از این دوره نشان از آن دارد. برخی آثار هنری چوبی باقیمانده دورههای مختلف اسلامی حکایت از توجه به این هنر دارد و پنجرهها و دربهای تزئین شده چوبی نمونههایی از آن است www.sis.gov.eg;2015)).
کندهکاری و طراحی برروی فلز مس، تزئین برروی لباس، خط عربی، تزئین با صدف و رنگکاری برروی شیشه از دیگر هنرهای سنتی مصریان است (www.moc.gov.eg;2015).