مطبوعات در کوبا
از جمله مجلات تاثیرگذار در کوبا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
مجله موخرس۱: این مجله بهصورت هفتگی و در هاوانا منتشر میشود و اولین شماره آن در تاریخ ۱۵ نوامبر ۱۹۶۱ منتشر شد. همانطور که از نام آن پیداست این مجله در مورد زنان است و بهویژه به چاپ نظرات مربوط به یکسانی حقوق و فرصتهای 1. Mujeres
موجود بین زنان و مردان میپردازد. البته علاوه بر این، مطالب خانوادگی، فرهنگی، ورزشی و سلامتی نیز چاپ میکند.
مجله خیریبیا : مجلهای است آنلاین که مانند دایرةالمعارف مجازی فرهنگ کوباست، در تاریخ ۵ می ۲۰۰۱ تأسیس شد و در هاوانا مشغول فعالیت است، هدف آن پاسخ به مبارزاتی است که علیه کوبا صورت میگیرد.
انلاسه۲: مجلهای است علمی و آنلاین که تاریخ تأسیس آن ۱۵ ژانویه ۱۹۹۵ میباشد و در سیگو د آبیلا منتشر میشود. هدف اصلی آن چاپ دستاوردهای حاصل از تحقیقات انجام شده در تمام شاخههای علمی بهوسیله انجمن علمی آبیلا است.
مجله سونسون۳: این مجله که تاریخ تأسیس آن ۱۰ اکتبر ۱۹۸۰ میباشد، مجلهای است کودکانه، نام آن برگرفته از پرندهای کوچک و بومی کوباست که مانند کودکان، ناآرام و شاد و سرخوش میباشد. مانانتیال؟: بهصورت ماهانه منتشر میشود، سال ۱۹۹۵ و در بییا کلارا تأسیس شد. ویژگی بارز آن چاپ مطالب خبری متنوع و استفاده از طنز گرافیکی بهویژه کاریکاتور میباشد. شایان ذکر است که این مجله به معرفی برنامههای فرهنگی - هنری از جمله نمایشگاه کتاب که هر ساله برگزار میشود، میپردازد.
ملائیتو: ماهنامهای است طنزآمیز که برای اولین بار در تاریخ ۲۰ دسامبر ۱۹۶۸ در سانتاکلارا منتشر شد، مطالب طنز را با
1. La Jiribilla 2. Enlace
3. Zunzun
4. Manantial 5. Melaito
ر
۳۸۳
. d) ر
۳۸۴
همکاری گروهی برجسته از کاریکاتوریستها به چاپ میرساند. ال دپورتیووا: ماهنامهای است که در تاریخ ۱۹۵۰ تأسیس شد و به چاپ اطلاعات جامعه کلوپ ورزشی میپرداخت.
بانگوآردیا": بهصورت هفتگی و شنبهها در استان بییا کلارا/سانتا کلارا به چاپ میرسد و دارای دو نسخه چاپی و دیجیتالی است که اولین شماره آن در تاریخ ۹ آگوست ۱۹۶۲ منتشر شد. در ضمن علاوه بر زبان اسپانیایی، به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و پرتغالی نیز منتشر میشود. این نشریه به چاپ اخبار و مطالب در مورد استان ویاکلارا، کوبا و جهان میپردازد.
تراباخادورس۳: این هفتهنامه در هاوانا منتشر میشود و تاریخ تأسیس آن ۶ ژوئن ۱۹۷۰ است، به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی به چاپ میرسد. هدف آن مطلع کردن کارگران در مورد وقایع سندیکال است.
خیرون۲: هفتهنامهای است که در ماتانزاس به چاپ میرسد و اولین شماره آن در تاریخ ۵ دسامبر ۱۹۶۱ منتشر شد. این هفتهنامه علاوه بر چاپ مطالب متنوع، دارای صفحهای است حایز اهمیت که در آن وقایعی از قبیل پیروزی ساحل خیرون، مبارزه علیه سارقان مسلح، ریشهکن کردن بیسوادی و... چاپ میشود. نسخه دیجیتال آن (خیرون-وب) از ۱۲ می ۲۰۰۰ و روزانه منتشر میشود. ال ارالدو د سان لوئیسه: هفتهنامهای است که در سال ۱۹۴۸
1. El Deportivo 2. Vanguardia 3. Trabajadores 4. Giron
5. El Heraldo de San Luis
تأسیس شد و در سان لوییس واقع در سانتیاگو د کوبا منتشر میشود. این هفتهنامه به چاپ حوادث، تبلیغات بازرگانی و وقایع اجتماعی و سیاسی میپردازد. (622 ,2009 (Naranjo Orovio,
بخش۵: روزنامهها
روزنامه ال پاپل د لا هاوانا نخستین روزنامه رسمی بود که از ۲۴ اکتبر ۱۷۹۰ تا ۱۸۰۵ در هاوانا به چاپ میرسید.
لا نوئبا کوبا": اولین روزنامه خصوصی و آنلاین کوبایی است که از ۱ نوامبر ۱۹۹۸ بهصورت هفتگی منتشر میشد، اما از ژانویه ۱۹۹۹ روزانه و بهوسیله گروه خبررسانی مطبوعات خصوصی واقع در واشنگتن دی سی منتشر میشود.
آدلانته۳: روزنامهای است که در کاماگوای منتشر میشود و صفحه آنلاین آن به زبان انگلیسی در دسترس است این روزنامه مشابه نیویورک تایمز میباشد.
لا دماخاگو۲: روزنامه رسمی حزب کمونیست کوبا است که در گرانما به چاپ میرسد. علاوه بر زبان اسپانیایی به انگلیسی نیز منتشر میشود.
روزنامه گرانما: این روزنامه که در هاوانا به چاپ میرسد در تاریخ ۴ اکتبر ۱۹۶۵ پا به عرصه مطبوعات گذاشت، صاحب امتیاز آن دولت کوبا است و روزنامه رسمی کمیته مرکزی حزب کمونیست کوبا میباشد، این روزنامه دارای دو چاپ دیجیتال و
۳۸۵
1. El papel de la Habana 2. La Nueva Cuba-LNC 3. Adelante
4. La Demajagua
ر.
۳۸۶
کاغذی است و به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، پرتغالی، ایتالیایی، ترکیاستانبولی و آلمانی به چاپ میرسد، نام این روزنامه برگرفته از نام قایق گرانما است که فیدل کاسترو و ۸۱ شورشی دیگر را در انقلاب ۱۹۵۶، به سواحل کوبا منتقل کرد. در این روزنامه وقایع مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و ورزشی کوبا و جهان به چاپ میرسد.
روزنامه اینباسور۲: این روزنامه در استان سیگو د آبیلا منتشر میشود و در حال حاضر دارای نسخه دیجیتالی نیز میباشد. نسخه چاپی آن برای اولین بار در تاریخ ۲۶ جولای ۱۹۷۹ منتشر شد. این روزنامه به چاپ وقایع اجتماعی، اقتصادی، ورزشی و فرهنگی این استان میپردازد.
روزنامه سییرا مائسترا: این روزنامه از تاریخ ۷ سپتامبر ۱۹۵۷ شروع به چاپ گردید و نسخه دیجیتالی آن نیز از ۷ سپتامبر ۱۹۹۸ منتشر گردید. این روزنامه در سانتیاگو د کوبا منتشر میشود و دارای مطالب متنوع خبری، فرهنگی و ورزشی و همچنین وقایع سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مربوط به این منطقه مهم شرقی کوبا میباشد. البته نسخه آنلاین آن به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.
روزنامه بنثرموس۳: نسخه چاپی آن در ۲۵ جولای ۱۹۶۲ و نسخه دیجیتالی آن ۲۲ دسامبر ۲۰۰۰ شروع به چاپ گردید که به دو زبان انگلیسی و اسپانیایی است، و در گوآنتانامو به چاپ میرسد. هدف اصلی آن انعکاس اخبار روز و آداب و رسوم کوبا و 1. Yate Granma 2. Invasor
3. Venceremos
همینطور مسائل مربوط به انقلاب کوبا میباشد.
روزنامه خوبنتود ربلده۱: اولین نسخه آن ۲۱ اکتبر ۱۹۶۵ منتشر شد. این روزنامه توسط اتحادیه کمونیستهای جوان چاپ میشود. کوبا لیبره۲: روزنامهای است که ارنستو چهگوارا در نوامبر سال ۱۹۵۷ در بحبوحه انقلاب کوبا در سیرا مائسترا تأسیس نمود. این روزنامه بهعنوان تبلیغات متقابل در برابر دیکتاتوری باتیستا و نیز به منظور مطلع کردن مردم کوبا از ماموریت جنبش ۲۶ جولای به انتشار اخبار میپرداخت.
روزنامه پاتریا: این روزنامه در تاریخ ۱۴ مارس ۱۸۹۲ و در نیویورک به چاپ رسید که خوزه مارتی خبرنگار و سردبیر آن بود. آخرین شماره آن (۵۲۲) در تاریخ ۳۱ دسامبر ۱۸۹۸ منتشر شد. لازم به ذکر است که ۱۴ مارس روز مطبوعات در کوبا میباشد.