فرهنگ ژاپن در دوران معاصر

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۵ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۸ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «در شرايطي دوران مدرن براي ژاپن به پايان رسيد و پاي به دوران معاصر گذاشت كه اين كشور يكي از بازندگان بزرگ جنگ جهاني دوم بود و براي اولين بار در تاريخش اشغال خاكش توسط نيروهاي بيگانه را تجربه کرد. همچنين اين كشور به عنوان اولين و تنها كشور در جهان...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

در شرايطي دوران مدرن براي ژاپن به پايان رسيد و پاي به دوران معاصر گذاشت كه اين كشور يكي از بازندگان بزرگ جنگ جهاني دوم بود و براي اولين بار در تاريخش اشغال خاكش توسط نيروهاي بيگانه را تجربه کرد. همچنين اين كشور به عنوان اولين و تنها كشور در جهان بمب اتمي را تجربه كرد. با اشغال ژاپن فرماندهي عالي نيروهاي متفقين يا جی‌اچ‌کیو (GHQ) به مدت هفت سال اداره امور اين كشور را در دست گرفت. با تشويق اين فرماندهي ژاپني‌ها مجبور به كنار گذاشتن نظامي‌گري و حركت به سوي مردم سالاري شدند. با رشد سريع اقتصادي ژاپن بعد از جنگ و رفاه حاصل از آن، نيز قرار گرفتن اين كشور در اردوگاه غرب به لحاظ سياسي، ژاپني‌ها خيلي زود اقدام به اخذ مظاهر فرهنگ آمريكايي كردند، اما با گذشت زمان اين كشور نسخه‌اي از آمريكا نشد، بلكه در عين وام گيري از آمريكا آنها را به شكل و شمايل ژاپني در مي‌آورد و اين چيزي نبود جز همان سنت تاريخي هضم و ژاپني كردن فرهنگي كه از خارج وارد مي‌شد.

ژاپن خيلي زود به دومين اقتصاد بزرگ جهان بعد از آمريكا تبديل شد و نه تنها كالاهاي صنعتي آن تمامي بازارهاي جهان را پر كردند كه در سال‌های پس از دهه 1990، اين كشور به ‌تدریج به یک قدرت فرهنگی هم تبدیل شد که دیگر فقط به‌خاطر محصولات صنعتی و مصرفی‌اش شناخته نمی‌شد، بلکه فرهنگ و سبک زندگی‌اش نیز مورد توجه مردم کشورهای دیگر بود (اوتمازگين، 2012: 40).