مقاصد گردشگری ژاپن

از دانشنامه ملل
نسخهٔ تاریخ ‏۵ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۵۹ توسط Samiei (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «در اينجا ده استان نخست ژاپن كه بيشترين گردشگر خارجي را دارند و مهمترين جاذبه‌هاي گردشگري آنها را به اختصار معرفي مي‌كنيم. '''استان توكيو:''' تا سال 1943 توكيو را با نام شهر توكيو[1] مي‌شناختند، اما از اين سال به بعد با نام استان توكيو[2] يا كلان شهر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

در اينجا ده استان نخست ژاپن كه بيشترين گردشگر خارجي را دارند و مهمترين جاذبه‌هاي گردشگري آنها را به اختصار معرفي مي‌كنيم.

استان توكيو: تا سال 1943 توكيو را با نام شهر توكيو[1] مي‌شناختند، اما از اين سال به بعد با نام استان توكيو[2] يا كلان شهر توكيو شناخته مي‌شود كه شامل مناطق و شهرك‌هاي مختلف به هم پيوسته است. توكيو پايتخت ژاپن است و 10% جمعيت ژاپن را در خود جاي داده است. در تقسيم بندي بزرگتري اين شهر را همراه با هفت استان مجاور آن با نام شوتوكِن يا منطقه پايتخت مي‌شناسند كه 30 درصد مجموع جمعيت ژاپن را در خود جاي داده است. توكيو به عنوان يك كلان شهر جاذبه‌هاي گردشگري بسيار زيادي از جاذبه‌هاي طبيعي گرفته تا فرهنگي را در خود جاي داده است. مجموعه جزاير اوگاساوارا در اين استان سال 2011 در فهرست ميراث جهاني يونسكو به عنوان ميراثي طبيعي به ثبت رسيد. همچنين ساختمان موزه ملي هنرهاي غربي[3] واقع در توكيو به عنوان يك اثر از هفده اثر لو كوربوزيه معمار سوئيسي به عنوان آثار معماري لو كوربوزيه در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده است، آثاري كه در هفت كشور جهان واقع شده‌اند.

علاوه بر اين‌ها اين استان داراي پارك‌هاي ملي، طبيعي و شهري زيادي است. مراكز خريد، رستوران‌هاي متنوع و زياد، چشمه‌هاي آبگرم، موزه‌هاي ملي و ... ، تماشاخانه‌هاي ملي، باغ وحش‌ها، آكواريوم‌ها و ... از ديگر جاذبه‌هاي گردشگري اين كلان شهر به حساب مي‌آيند. توكيو همچنين مناطق ديدني تاريخي زيادي دارد كه معروفترين آنها به لحاظ جذب گردشگر معبد سنسوجي[4] در آساكوسا و ايزدكده ميجي جينگو[5] است. همچنين پارك‌ها و سازه‌هاي جديد در اين شهر از ديگر جاذبه‌هاي گردشگري آن به حساب مي‌آيند و گردشگران بسيار زيادي را به خود جذب مي‌كنند كه از اين ميان مي‌توان به ديزني‌لند توكيو و برج مخابراتي اسكاي تري توکیو[6] اشاره كرد كه اين برج با ارتفاع 634 متر بزرگترين برج مخابراتي جهان است كه سال 2012 ساخت آن به اتمام رسيد.

استان اوساكا: با مركزيت شهر اوساكا دومين استان در زمينه جذب گردشگر است. اين استان هم با داشتن جاذبه‌هاي گردشگري متنوع از جمله جاذبه‌هاي تاريخي و فرهنگي، طبيعي، مراكز خريد و تجاري، مراكز تفريحي و ... به يكي از مقاصد اصلي گردشگران خارجي در ژاپن تبديل شده است. معروفترين جاذبه گردشگري این استان قلعه اوساكا[7] است. اين قلعه هفت طبقه (دو طبقه هم در زير زمين دارد ) در قرن شانزدهم ساخته شد و از معروفترين قلعه‌هاي ژاپن است. اوساكا همچنين به داشتن گورتل‌هاي عظيم دوره كوفون هم مشهور است كه مجموعه‌اي از اين گورتل‌ها با عنوان مجموعه گورتل موزو فوروايچي؛ مجموعه گورتل‌هاي باستاني ژاپن سال 2019 در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد.

استان كيوتو: این استان با مركزيت شهر كيوتو را بي شك بايد مركز فرهنگي ژاپن به حساب آورد. شهر کیوتو تا دوره ميجي و به مدت هزار سال مركز و مقر امپراتوران ژاپن بوده است. اين استان پر است از معابد و ايزدكده‌هاي تاريخي و همين جاذبه‌هاي تاريخي آن را به مقصد اصلي گردشگران فرهنگي ژاپن بدل كرده است. سال 1994 هفده اثر از ميراث فرهنگي استان توكيو تحت عنوان ميراث فرهنگي كيوتو پايتخت باستاني[8] در فهرست ميراث فرهنگي جهان به ثبت رسيد كه شامل سیزده معبد بودايي، سه ايزدكده شينتو و يك قلعه بود. علاوه بر معابد ثبت شده، معابد و ايزدكده‌هاي فراوان ديگر، نيز باغ‌ها و پارك‌ها متنوع بر جاذبه‌هاي اين شهر افزوده است.

استان چيبا[9]: يكي از هفت استان مجاور توكيو و جزو شوتوكِن يا منطقه پايتخت است. همين نزديكي به پايتخت و نيز واقع شدن بزرگترين فرودگاه ژاپن يعني فرودگاه بين‌المللي ناريتا[10] در آن باعث شده است تا اين استان در زمينه جذب گردشگر رتبه بالايي داشته باشد. ضمن اين كه خود اين استان هم به لحاظ جاذبه‌هاي گردشگري طبيعي و فرهنگي به خصوص طبيعي از تنوع زيادي برخوردار است.

استان نارا: از دیگر استان‌هاي باستاني ژاپن محسوب می‌شود و به لحاظ ميراث جهاني ثبت شده، رتبه اول را در ميان استان‌هاي ژاپن به خود اختصاص داده است. بناهاي بودايي در محدوده معبد هوريوجي سال 1993 همراه با قلعه هيمه‌جي در استان هيوگو به عنوان نخستين ميراث‌ فرهنگي ژاپن در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيد. اين استان دو اثر ثبت شده جهاني ديگر هم دارد كه عبارتند از؛ ميراث فرهنگي نارا پايتخت باستاني[11] و مسير تشرف و وادي مقدس در كوه‌هاي كي‌ئي[12]. معبد تودايجي كه تنديس بزرگ بوداي نارا و گنجينه شوسوئين در آن قرار دارد، جزو ميراث فرهنگي نارا پايتخت باستاني به ثبت رسيده‌اند. همان طور که قبلا هم اشاره شد، در گنجينه شوسوئين آثاري از ايران باستان هم نگهداري مي‌شود، آثاري كه در دوران باستان با گذر از جاده ابريشم و چين به ژاپن رسيد.

استان آيچي: ناگويا مركز استان آيچي[13]، چهارمين شهر بزرگ ژاپن است. اين استان با مجموعه‌اي از جاذبه‌هاي طبيعي و فرهنگي كه شامل پارك‌هاي طبيعي و شهري، جشن‌ها و آيين‌ها، موزه‌ها و مراكز فرهنگي است، توانسته جايگاه مناسبي در جذب گردشگر به دست آورد. موزه خودرو سازي مشهور ژاپن يعني تويوتا هم در ناگويا قرار دارد.

استان فوكوئوكا: تمامي استان‌هايي كه تا كنون ذكر كرديم در جزيره هونشو قرار دارند، اما استان فوكوئوكا[14] در جزيره كيوشو واقع شده است. اين استان داراي يك ميراث جهاني ثبت شده است كه با عنوان ميراث انقلاب صنعتي ژاپن دوره ميجي؛ صنايع آهن و فولاد، كشتي‌سازي و استخراج ذغال سنگ[15] از آن نام برده مي‌شود. اين اثر فرهنگي شامل مجموعه‌اي از ميراث مرتبط با انقلاب صنعتي در جزيره كيوشو است كه علاوه بر فوكوئوكا در هفت استان ديگر اين جزيره پراكنده‌اند. فوكوئوكا علاوه بر اين داراي جاذبه‌هاي متنوع و بسيار غني طبیعی و فرهنگی براي جذب گردشگر است.

استان هوكايدو: هوكايدو علاوه بر اينكه وسيع‌ترين استان ژاپن است، نام دومين جزيره بزرگ ژاپن هم هست. هوكايدو 11 سال متوالي است كه در خود ژاپن به عنوان جذاب‌ترين مقصد گردشگري داخلي انتخاب مي‌شود. جاذبه‌هاي عمده گردشگري اين جزيره سردسير و بزرگ طبيعي هستند. طبيعت زيباي اين جزيره آن را به مقصدي جذاب براي گردشگران بدل كرده است.

استان كاناگاوا: استان كاناگاوا يكي ديگر از هشت استان مجاور توكيو و جزو شوتوكن يا منطقه پايتخت است. عمده جاذبه‌هاي گردشگري كاناگاوا در منطقه تاريخي كاماكورا قرار دارند كه مشهورترين آنها تنديس بوداي بزرگ كاماكورا است. همچنين مركز اين استان يعني يوكوهاما خود داراي جاذبه‌هاي فراوان گردشگري است.

استان اوكيناوا: استان اوكيناوا[16] جنوبي‌ترين و گرمترين استان ژاپن است. اين استان شامل مجموعه‌اي از جزاير جنوبي است. تا قبل از قرن نوزدهم كه اين جزاير با نام استان اوكيناوا رسما قسمتي از ژاپن شوند، پادشاهي ريوكيو[17] بر اين جزاير حكومت مي‌كرد. مجموعه قلعه‌ها (گوسوكو) و ميراث فرهنگي برجاي مانده از پادشاهي ريوكيو سال 2000 با عنوان مجموعه قلعه‌ها (گوسوكو) و ميراث فرهنگي مرتبط با پادشاهي ريوكيو[18] در فهرست ميراث فرهنگي جهان به ثبت رسيد. علاوه بر اين مجموعه، اين استان از جاذبه‌هاي طبيعي و فرهنگي بي شماري برخوردار است كه گردشگران زيادي را به اينجا مي‌كشاند.


[1] 東京市/Tōkyō shi/Tokyo city.

[2] 東京都/Tōkyō to/Tokyo Metropolis.

[3] 国立西洋美術館/Kokuritsu sēyō bijutsukan/The National Museum of Western Art.

[4] 浅草寺/Sensōji.

[5] 明治神宮/Meiji Jingū.

[6] 東京スカツリー/Tokyo SKY TREE.

[7] 大阪城/Ōsaka jō.

[8] 古都京都の文化財/Koto kyōto no Bunkazai/Historic Monuments of Ancient Kyoto.

[9] 千葉県/Chiba ken.

[10] 成田国際空港/Narita Kokusai kūkō.

[11] 古都奈良の文化財/Koto Nara no Bunkazai/Historic Monuments of Ancient Nara.

[12] 紀伊山地の霊場と参詣道/Kiisanchi no Rējō to Sankē michi/Sacred Sites and Pilgrimage Routes in the Kii Mountain Range.

[13] 愛知県/Aichi ken.

[14] 福岡県/Fukuoka ken.

[15] 明治日本の産業革命遺産 製鉄・製鋼、造船、石炭産業/Meiji Nihon no sangyō kakumē Sētetsu sēkō, zōsen, Sekitan sangyō/Sites of Japan’s Meiji Industrial Revolution: Iron and Steel, Shipbuilding and Coal Mining.

[16] 沖縄県/Okinawa ken.

[17] 琉球王国/Ryūkyū Ōkoku.

[18] 琉球王国のグスク及び関連遺産群/Ryūkyū Ōkoku no gusuku oyobi kanren isangun/Gusuku Sites and Related Properties of the Kingdom of Ryukyu.