دانشنامه ملل:درباره

از دانشنامه ملل

ارتباط و تعامل فرهنگی و اجتماعی میان کشورها و ملت های مختلف یک ضرورت راهبردی در دنیای امروز است که در همشناسی، برقراری صلح عادلانه و پایدار، همزیستی مسالمت آمیز و خیر خواهی مشترک میان ملت ها و کشورها تأثیر بسزایی دارد. پیش نیاز این ارتباط و تعامل فرهنگی و اجتماعی، شناخت و درک درست و متقابل ملت ها و کشورها از یکدیگر است و در این میان شناخت جامعه و فرهنگ ملل دیگر، از ضرورت و اهمیت بیشتری برخوردار است. در کشور ما، این دیگر شناسی علاوه بر تقویت خود شناسی و هویت ملت ایران، به رفع خلاء های شناختی و سوء برداشت ها و گسترش مناسبات و تعامل سازنده با کشورها و ملت های دیگر کمک شایانی می کند. علاوه بر این کارگزاران، متخصصان، پژوهشگران و اهالی امور بین المللی بویژه امور فرهنگی بین المللی در جمهوری اسلامی ایران، نیازمند محتوای علمی، تخصصی، معتبر، روزآمد و قابل دسترس در زمینه جامعه و فرهنگ کشورهای دیگر هستند. از سوی دیگر برخی تجارب فرهنگی و اجتماعی سایر کشورها می تواند در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های کشور ما نیز قابل استفاده باشد.

مرکز مطالعات راهبری روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با توجه به ضرورت های فوق و فقر شدید محتوای علمی- تخصصی مناسب در زمینه جامعه و فرهنگ ملل دیگر و بر اساس مأموریت محوله، از گذشته های دور تولید محتوای علمی و تخصصی در زمینه جامعه و فرهنگ ملل دیگر را در دستور کار قرار داده است. یکی از محصولات مهم این مرکز کتاب های جامعه و فرهنگ ملل است که برای حدود 20 کشور به طور مستقل و با روش علمی تدوین و منتشر شده است. در شرایط جدید، قابلیت های فضای ویکی، سبب شد تا این مرکز برای تسریع و روزآمد سازی تولید محتوا و دسترسی آسان به محتوای تولید شده، "طرح دانشنامه علمی – تخصصی جامعه و فرهنگ ملل، در محیط ویکی" را با نام اختصاری" دانشنامه ملل" در دستور کار قرار دهد. شروع این طرح با انتقال و ویکی سازی محتوای کتاب های مذکور در محیط اختصاصی دانشنامه ویکی ملل و روزآمد سازی این محتوا انجام می شود. در ادامه کار نیز تولید محتوا در زمینه جامعه و فرهنگ ملل مختلف، با ساختار و اصول دانشنامه ای و تولید مقالات دانشنامه ای تحت اشراف شورای ویراستاری در دستور کار قرار دارد. بدیهی است با تکمیل محتوای مداخل هر کشور در دانشنامه ویکی ملل، امکان انتشار کتاب های جدید جامعه و فرهنگ آن کشور، نیز فراهم می شود.

مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی، از اظهار نظر و همکاری متخصصان و خبرگان امر در زمینه تولید و به روز رسانی محتوای علمی- تخصصی در زمینه جامعه و فرهنگ ملل دیگر استقبال می کند.