سیستم آزمون سراسری ورود به دبیرستان در چین: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
دانش ­آموزان مقطع راهنمایی در [[چین]] در پایان تحصیلات این مقطع و برای ورود به مقطع دبیرستان بایستی در یک آزمون ویژه شرکت نمایند. با توجه به اینکه کم­تر از 60 درصد دانش آموزان دوره ­ی راهنمایی می­ توانند مقطع دبیرستان به ادامه­ ی تحصیل بپردازند، و لذا رقابت برای ورود به دبیرستان خیلی سخت و آزمون ورود به دبیرستان یکی از مشکل­ ترین آزمون­ های دوران تحصیلات متوسطه است.
[[پرونده:Gaokao-768x384.jpg|بندانگشتی|سیستم آزمون سراسری ورود به دبیرستان در [[چین]]]]
دانش ­آموزان مقطع راهنمایی در [[چین]] در پایان تحصیلات این مقطع و برای ورود به مقطع دبیرستان بایستی در یک آزمون ویژه شرکت نمایند.


سؤالات و مواد درسی این آزمون توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق مختلف تعیین می ­شود. در رشته­ های عمومی موضوعات امتحانی عبارتند از: زبان و ادبیات چینی، زبان خارجی، ریاضیات، فیزیک، شیمی و سایر دروس. این آزمون معمولاً همه ساله در ماه ژوئن برگزار و دانش آموزان درصورت کسب نمره­ ی قبولی می­ توانند برای ادامه­ ی تحصیل وارد دبیرستان شوند. در این­صورت، از شانس بیشتری برای ورود به دانشگاه و یافتن شغل مناسب برخوردار خواهند شد. در غیر این­صورت، فرصت ادامه­ ی تحصیل در دبیرستان را نخواهند داشت. از این جهت بسیاری از دانش ­آموزان چینی­، آزمون متوسطه را امتحان تعیین سرنوشت می­ نامند.<ref>سابقی، علی محمد(1392). "جامعه و فرهنگ چین". ''تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی''، جلد سوم، ص.</ref>
با توجه به اینکه کم­تر از 60 درصد دانش آموزان دوره ­ی راهنمایی می­ توانند مقطع دبیرستان به ادامه­ ی تحصیل بپردازند، و لذا رقابت برای ورود به دبیرستان خیلی سخت و آزمون ورود به دبیرستان یکی از مشکل­ ترین آزمون­ های دوران تحصیلات متوسطه است.
 
سؤالات و مواد درسی این آزمون توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق مختلف تعیین می ­شود. در رشته­ های عمومی موضوعات امتحانی عبارتند از: [[زبان چینی]] و [[ادبیات چینی]]، زبان خارجی، ریاضیات، فیزیک، شیمی و سایر دروس.
 
این آزمون معمولاً همه ساله در ماه ژوئن برگزار و دانش آموزان درصورت کسب نمره­ ی قبولی می­ توانند برای ادامه­ ی تحصیل وارد دبیرستان شوند. در این­صورت، از شانس بیشتری برای ورود به دانشگاه و یافتن شغل مناسب برخوردار خواهند شد. در غیر این­صورت، فرصت ادامه­ ی تحصیل در دبیرستان را نخواهند داشت. از این جهت بسیاری از دانش ­آموزان چینی­، آزمون متوسطه را امتحان تعیین سرنوشت می­ نامند.<ref>سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص۱۲۳۷.</ref>
 
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[نظام آموزش، تحقیقات و فناوری چین]]
* [[نظام آموزشی چین]]


== کتابشناسی ==
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۳۵

سیستم آزمون سراسری ورود به دبیرستان در چین

دانش ­آموزان مقطع راهنمایی در چین در پایان تحصیلات این مقطع و برای ورود به مقطع دبیرستان بایستی در یک آزمون ویژه شرکت نمایند.

با توجه به اینکه کم­تر از 60 درصد دانش آموزان دوره ­ی راهنمایی می­ توانند مقطع دبیرستان به ادامه­ ی تحصیل بپردازند، و لذا رقابت برای ورود به دبیرستان خیلی سخت و آزمون ورود به دبیرستان یکی از مشکل­ ترین آزمون­ های دوران تحصیلات متوسطه است.

سؤالات و مواد درسی این آزمون توسط ادارات آموزش و پرورش مناطق مختلف تعیین می ­شود. در رشته­ های عمومی موضوعات امتحانی عبارتند از: زبان چینی و ادبیات چینی، زبان خارجی، ریاضیات، فیزیک، شیمی و سایر دروس.

این آزمون معمولاً همه ساله در ماه ژوئن برگزار و دانش آموزان درصورت کسب نمره­ ی قبولی می­ توانند برای ادامه­ ی تحصیل وارد دبیرستان شوند. در این­صورت، از شانس بیشتری برای ورود به دانشگاه و یافتن شغل مناسب برخوردار خواهند شد. در غیر این­صورت، فرصت ادامه­ ی تحصیل در دبیرستان را نخواهند داشت. از این جهت بسیاری از دانش ­آموزان چینی­، آزمون متوسطه را امتحان تعیین سرنوشت می­ نامند.[۱]

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی

  1. سابقی، علی محمد(1392). جامعه و فرهنگ چین. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتی بین المللی الهدی، جلد سوم، ص۱۲۳۷.