جاذبه ها و دیدنی های طبیعی اسپانیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تعداد پارک های طبیعی و ملی به تفکیک ایالت ها'''جاذبه ها و دیدنی های طبیعی اسپانیا عبارت است از : === جزایر قناری === مجمع‌الجزایری مرکب از هفت جزیره در اقیانوس اطلساست و یکی از هفده ایالت خودمختار اسپانیا محسوب می شود، پایتخت آن لاس پالماس می با...» ایجاد کرد)
 
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
خط ۱: خط ۱:
'''تعداد پارک های طبیعی و ملی به تفکیک ایالت ها'''جاذبه ها و دیدنی های طبیعی اسپانیا عبارت است از :
'''تعداد پارک های طبیعی و ملی به تفکیک ایالت ها'''جاذبه ها و دیدنی های طبیعی [[اسپانیا]] عبارت است از :


=== جزایر قناری ===
=== جزایر قناری ===
خط ۵: خط ۵:


=== جزایر بالئار ===
=== جزایر بالئار ===
مجمع‌الجزایری واقع در غرب دریای مدیترانه و در نزدیکی سواحل شرقی شبه جزیره ایبری است که شامل جزیره های مایورکا ،مِنورکا ، ایبیزا ، فورمنترا ، کابرِرا  می باشد. جزیره مایورکا: جزیره ایست دردریای مدیترانه وشرق اسپانیاکه مقصدبسیاری از گردشگران اروپایی میباشد، مساحت این جزیره ۳۶۴۰ کیلومترمربع است وبلندترین نقطه آن درارتفاع ۱۴۴۵ متری ازسطح دریاقرارگرفته است، مایورکا پرجمعیت ترین جزیره از مجمع الجزایر بالئار، و دومین جزیره ی پرجمعیت اسپانیا پس از تنریف محسوب می شود.
مجمع‌الجزایری واقع در غرب دریای مدیترانه و در نزدیکی سواحل شرقی شبه جزیره ایبری است که شامل جزیره های مایورکا ،مِنورکا ، ایبیزا ، فورمنترا ، کابرِرا  می باشد. جزیره مایورکا: جزیره ایست دردریای مدیترانه وشرق اسپانیاکه مقصدبسیاری از گردشگران اروپایی میباشد، مساحت این جزیره ۳۶۴۰ کیلومترمربع است وبلندترین نقطه آن درارتفاع ۱۴۴۵ متری ازسطح دریاقرارگرفته است، مایورکا پرجمعیت ترین جزیره از مجمع الجزایر بالئار، و دومین جزیره ی پر[[جمعیت اسپانیا]] پس از تنریف محسوب می شود.


=== جزیره ایبیزا ===
=== جزیره ایبیزا ===
ایبیزا در ایالت بالِئار با وسعتی به اندازه 527 کیلومتر مربع قرار گرفته است، طبق گزارش مرکز آمار اسپانیا در سال 2009 جمعیت این جزیره  12956 نفر می باشد. طبیعت پیرامونی ایبیزا بیشترین اهمیت را در جذابیت این منطقه دارد، بدون شک جنگل های فراوان کاج مدیترانه ای عامل مهمی در ایجاد این جذابیت خاص محسوب می شوند، این درختان در سراسر سال قله ها و دشت های منطقه را سبزپوش می کنند. بر طبق مطالعات باستان شناسانه منظره ی این جزیره در طول هفت هزار سالِ گذشته به سبب وجود این درختان ثابت و بی تغییر مانده است، آب های نیلگون ساحل و جزایری که در امتداد افق از آب سر بر آورده اند جلوه ای خاص به این نواحی بخشیده است. پارک طبیعی سِس سالینس  و منطقه ی حفاظت شده اِسبردا از دیگر محل های جالب توجه این جزیره است. صحرای گران کاناریا: این صحرا از شمال به جنوب دارای مناظر متفاوتی است، در این منطقه از صحرای لم یزرع و سنگلاخ ها تا  ناهمواری ها و شکستگی ها به چشم میخورد، آب و هوا نیز در شمال و جنوب این صحرا متفاوت است به گونه ای که اگر در شمال هوا ابری باشد در جنوبِ صحرا شاهد هوای مرطوب نخواهیم بود. در بخش جنوبی صحرای گران کاناریا  که در مجاورت دریا قرار گرفته است ناحیه ای نیمه بیابانی را شاهد هستیم  که با توجه به نزدیکیش به شمال آفریقا امری طبیعی است، این منطقه نشان دهنده اهمیت بادهای شمالی است که در صورت عدم وزش این بادها اقلیم سراسر این منطقه همانند بخش جنوبی، به ناحیه ای نیمه بیابانی تبدیل می شود. بخش جنوبی به دلیل دارا بودن گیاهان خشک زی برای توریستها جالب توجه می باشد.
ایبیزا در ایالت بالِئار با وسعتی به اندازه 527 کیلومتر مربع قرار گرفته است، طبق گزارش مرکز آمار اسپانیا در سال 2009 جمعیت این جزیره  12956 نفر می باشد. طبیعت پیرامونی ایبیزا بیشترین اهمیت را در جذابیت این منطقه دارد، بدون شک جنگل های فراوان کاج مدیترانه ای عامل مهمی در ایجاد این جذابیت خاص محسوب می شوند، این درختان در سراسر سال قله ها و دشت های منطقه را سبزپوش می کنند. بر طبق مطالعات باستان شناسانه منظره ی این جزیره در طول هفت هزار سالِ گذشته به سبب وجود این درختان ثابت و بی تغییر مانده است، آب های نیلگون ساحل و جزایری که در امتداد افق از آب سر بر آورده اند جلوه ای خاص به این نواحی بخشیده است. پارک طبیعی سِس سالینس  و منطقه ی حفاظت شده اِسبردا از دیگر محل های جالب توجه این جزیره است. [[صحرای گران کاناریا]]: این صحرا از شمال به جنوب دارای مناظر متفاوتی است، در این منطقه از صحرای لم یزرع و سنگلاخ ها تا  ناهمواری ها و شکستگی ها به چشم میخورد، آب و هوا نیز در شمال و جنوب این صحرا متفاوت است به گونه ای که اگر در شمال هوا ابری باشد در جنوبِ صحرا شاهد هوای مرطوب نخواهیم بود. در بخش جنوبی صحرای گران کاناریا  که در مجاورت دریا قرار گرفته است ناحیه ای نیمه بیابانی را شاهد هستیم  که با توجه به نزدیکیش به شمال آفریقا امری طبیعی است، این منطقه نشان دهنده اهمیت بادهای ش[[مالی]] است که در صورت عدم وزش این بادها اقلیم سراسر این منطقه همانند بخش جنوبی، به ناحیه ای نیمه بیابانی تبدیل می شود. بخش جنوبی به دلیل دارا بودن گیاهان خشک زی برای توریستها جالب توجه می باشد.


=== صحرای تابرناس ===
=== صحرای تابرناس ===
خط ۱۴: خط ۱۴:


=== غارهای سورباس ===
=== غارهای سورباس ===
عبور آب های باران از دوره های باستان باعث بوجود آمدن فرو رفتگی هایی در منطقه سورباس شده است، این فرورفتگی ها به صورت هزاران غار زیرزمینی که در جهان منحصر به فرد است در آمده است. برخی از این غارها دارای دیوارهایی از سنگ مرمر بوده و در بسیاری از آنها قندیل های اِستالاگتیت و اِستالاگمیت به صورت بلورهای کریستالی وجود دارد که با بازتاب نور چراغ هایی که به کلاه توریست ها متصل است صحنه های جالبی را بوجود می آورند. پارک طبیعی آلمریا: در بخش غربی آلمریا در فاصله ی 30 دقیقه ای از شهر آلمریا در پایین سییِرا نِوادا در منطقه آلپوخاراس  قرار دارد (آلپوخاراس میان دو استان آلمریا و گرانادا تقسیم شده است). در این ناحیه رودهای کوچک فصلی که معمولاً در فصل بهار در جریانند فراوان هستند. دهکده هایی که دارای خانه هایی با تزیین اندودِ گچ سفید هستند، بلوط های مدیترانه ای و تاکستان های موجود دراین منطقه همه و همه ریشه در حضور اعراب در تاریخ گذشته این ناحیه دارد.
عبور آب های باران از دوره های باستان باعث بوجود آمدن فرو رفتگی هایی در منطقه سورباس شده است، این فرورفتگی ها به صورت هزاران غار زیرزمینی که در جهان منحصر به فرد است در آمده است. برخی از این غارها دارای دیوارهایی از سنگ مرمر بوده و در بسیاری از آنها قندیل های اِستالاگتیت و اِستالاگمیت به صورت بلورهای کریستالی وجود دارد که با بازتاب نور چراغ هایی که به کلاه توریست ها متصل است صحنه های جالبی را بوجود می آورند. [[پارک طبیعی آلمریا]]: در بخش غربی آلمریا در فاصله ی 30 دقیقه ای از شهر آلمریا در پایین سییِرا نِوادا در منطقه آلپوخاراس  قرار دارد (آلپوخاراس میان دو استان آلمریا و گرانادا تقسیم شده است). در این ناحیه رودهای کوچک فصلی که معمولاً در فصل بهار در جریانند فراوان هستند. دهکده هایی که دارای خانه هایی با تزیین اندودِ گچ سفید هستند، بلوط های مدیترانه ای و تاکستان های موجود دراین منطقه همه و همه ریشه در حضور اعراب در تاریخ گذشته این ناحیه دارد.


پارک کابو دِ گاتانیخار
پارک کابو دِ گاتانیخار
خط ۱۱۳: خط ۱۱۳:
| colspan="2" |
| colspan="2" |
|
|
| colspan="2" |'''فرانسه'''
| colspan="2" |'''[[فرانسه]]'''
|-
|-
|
|

نسخهٔ ‏۱۸ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۸:۳۴

تعداد پارک های طبیعی و ملی به تفکیک ایالت هاجاذبه ها و دیدنی های طبیعی اسپانیا عبارت است از :

جزایر قناری

مجمع‌الجزایری مرکب از هفت جزیره در اقیانوس اطلساست و یکی از هفده ایالت خودمختار اسپانیا محسوب می شود، پایتخت آن لاس پالماس می باشد، نام هفت جزیره این مجمع‌الجزایرتنریف ، گران کاناریا ، لانساروته ، لاپالما ، لا گومِرا ، اِل هیرو و فوئرته ونتورا می باشد. بر اساس مرکز مطالعات گردشگری اسپانیا در سال 2009، جزایر قناری %3/28 جذب توریست داشته است، و جزیره تنریف جایگاه اول را در بین دیگر جزایر به خود اختصاص داده است.

جزایر بالئار

مجمع‌الجزایری واقع در غرب دریای مدیترانه و در نزدیکی سواحل شرقی شبه جزیره ایبری است که شامل جزیره های مایورکا ،مِنورکا ، ایبیزا ، فورمنترا ، کابرِرا می باشد. جزیره مایورکا: جزیره ایست دردریای مدیترانه وشرق اسپانیاکه مقصدبسیاری از گردشگران اروپایی میباشد، مساحت این جزیره ۳۶۴۰ کیلومترمربع است وبلندترین نقطه آن درارتفاع ۱۴۴۵ متری ازسطح دریاقرارگرفته است، مایورکا پرجمعیت ترین جزیره از مجمع الجزایر بالئار، و دومین جزیره ی پرجمعیت اسپانیا پس از تنریف محسوب می شود.

جزیره ایبیزا

ایبیزا در ایالت بالِئار با وسعتی به اندازه 527 کیلومتر مربع قرار گرفته است، طبق گزارش مرکز آمار اسپانیا در سال 2009 جمعیت این جزیره 12956 نفر می باشد. طبیعت پیرامونی ایبیزا بیشترین اهمیت را در جذابیت این منطقه دارد، بدون شک جنگل های فراوان کاج مدیترانه ای عامل مهمی در ایجاد این جذابیت خاص محسوب می شوند، این درختان در سراسر سال قله ها و دشت های منطقه را سبزپوش می کنند. بر طبق مطالعات باستان شناسانه منظره ی این جزیره در طول هفت هزار سالِ گذشته به سبب وجود این درختان ثابت و بی تغییر مانده است، آب های نیلگون ساحل و جزایری که در امتداد افق از آب سر بر آورده اند جلوه ای خاص به این نواحی بخشیده است. پارک طبیعی سِس سالینس و منطقه ی حفاظت شده اِسبردا از دیگر محل های جالب توجه این جزیره است. صحرای گران کاناریا: این صحرا از شمال به جنوب دارای مناظر متفاوتی است، در این منطقه از صحرای لم یزرع و سنگلاخ ها تا ناهمواری ها و شکستگی ها به چشم میخورد، آب و هوا نیز در شمال و جنوب این صحرا متفاوت است به گونه ای که اگر در شمال هوا ابری باشد در جنوبِ صحرا شاهد هوای مرطوب نخواهیم بود. در بخش جنوبی صحرای گران کاناریا که در مجاورت دریا قرار گرفته است ناحیه ای نیمه بیابانی را شاهد هستیم که با توجه به نزدیکیش به شمال آفریقا امری طبیعی است، این منطقه نشان دهنده اهمیت بادهای شمالی است که در صورت عدم وزش این بادها اقلیم سراسر این منطقه همانند بخش جنوبی، به ناحیه ای نیمه بیابانی تبدیل می شود. بخش جنوبی به دلیل دارا بودن گیاهان خشک زی برای توریستها جالب توجه می باشد.

صحرای تابرناس

در 30 کیلومتری شهر آلمریا قرار گرفته و مرتفع ترین بخش آن 404 متر از سطح زمین فاصله دارد.این صحرا تنها صحرای بایر اروپا است که حدود 2000 کیلومتر مربع را در بر گرفته است، خورشید در این ناحیه هر ساله تقریباً حدود 3000 ساعت می تابد، از سال 1989 محافظت ویژه ای از این صحرا به عمل آمده است.

غارهای سورباس

عبور آب های باران از دوره های باستان باعث بوجود آمدن فرو رفتگی هایی در منطقه سورباس شده است، این فرورفتگی ها به صورت هزاران غار زیرزمینی که در جهان منحصر به فرد است در آمده است. برخی از این غارها دارای دیوارهایی از سنگ مرمر بوده و در بسیاری از آنها قندیل های اِستالاگتیت و اِستالاگمیت به صورت بلورهای کریستالی وجود دارد که با بازتاب نور چراغ هایی که به کلاه توریست ها متصل است صحنه های جالبی را بوجود می آورند. پارک طبیعی آلمریا: در بخش غربی آلمریا در فاصله ی 30 دقیقه ای از شهر آلمریا در پایین سییِرا نِوادا در منطقه آلپوخاراس قرار دارد (آلپوخاراس میان دو استان آلمریا و گرانادا تقسیم شده است). در این ناحیه رودهای کوچک فصلی که معمولاً در فصل بهار در جریانند فراوان هستند. دهکده هایی که دارای خانه هایی با تزیین اندودِ گچ سفید هستند، بلوط های مدیترانه ای و تاکستان های موجود دراین منطقه همه و همه ریشه در حضور اعراب در تاریخ گذشته این ناحیه دارد.

پارک کابو دِ گاتانیخار

در سال 1987 به عنوان پارک طبیعی اعلام گردید و در سال 1997 به عنوان منطقه حفاظت شده در لیست یونسکو قرار گرفت. منطقه ای به وسعت 29000 هکتار در اندلس می باشد، در این پارک شاهد سواحل خیره کننده و جان پناه های ساحلی زیبایی هستیم بگونه ای که برخی از سواحل این منطقه منبع الهام برای نویسندگان و شاعران بزرگی ازجمله فدریکو گارسیا لورکا بوده اند.

پارک طبیعی سییِرا ماریا لوس بِلِز

در شمال دورِ شهر آلمریا قرار گرفته است، گلزارهای این پارک مناظر باشکوهی را بوجود آورده اند، علاوه بر این در این پارک تا به امروز نقاشی های غاری و شواهد باستان شناسی بسیاری کشف شده است.

پارک طبیعی مونتگو

این پارک در شمال شرقی آلیکانته در والنسیا به وسعت 68/2117 هکتار و با ارتفاعی در حدود 753 متر از سطح دریا واقع است، و در سال 1987 به عنوان پارک طبیعی اعلام گردید. بیش از 650 نوع گل دراین پارک یافت می شود، گونه های مختلفی از پرندگان از جمله کلاغ، زاغ، شاه بوف و کبک در این پارک وجود دارد.

پارک ملی تِئیده

در جزیره تنِریف در مجمع الجزایر قناری قرار دارد، این پارک در سال 1954 به مساحت 135 کیلومتر مربع تأسیس گردید، که شامل دهانه های آتشفشان بزرگ به ارتفاع 2000 متر می باشد اما مخروط های آتشفشانی پیکو ویِخو و تِئیده در 1105 و 1715 متر بالاتر از این ارتفاع معمول قرار گرفته اند، این قلل از نظر زمین شناسی، گیاه شناسی و چشم اندازهای بدیع دارای ارزش فراوان است.

پارک ملی اُردِسا

پارکی زیبا و طبیعی، مملو از عناصر خاص و مختص به منطقه است. این مقصد بهشتی است برای آن دسته از مسافرانی که علاقمند به نزدیکی با طبیعت هستند، تنوع گسترده ای از حیوانات در این منطقه وجود دارد، این پارک محل مناسبی برای تخلیه انرژی به اشکال مختلف از قبیل صخره نوردی و پیاده روی می باشد. بهترین زمان برای بازدید از این پارک بین ماه های می و نوامبر است، در ماه های جولای و آگوست که فصل تعطیلات است به علت ازدحام بازدید کنندگان، مسافران زیادی به چشم می خورند. این پارک در محل تلاقی سه دره واقع شده است که شناخته شده ترین این دره ها، دره اوردِسا می باشد، این پارک در سال 1928 به دستور خاندان سلطنتی اسپانیا تأسیس شده و هدف اصلی از تأسیس این پارک حفاظت از یک گونه ی بز کوهی خاص این منطقه است، امروزه این پارک به صورت حفاظت گاهی از انواع دیگری از حیوانات و گیاهان در آمده است که شامل 170 نوع پرنده، 5 نوع دوزیست، 8 نوع خزنده و 32 پستاندار می باشد.

تعداد پارک ملی تعداد پارک طبیعی نام
2 24 آندلس
1 23 کاتالان
------ 4 مادرید
------ 20 والنسیا
1 6 گالیسیا
1 10 کاستیا و لئون
------ 10 باسک
4 18 جزایر قناری
2 6 کاستیا لا مانچا
------ 7 مورسیا
1 4 آراگون
1 6 جزایر بالِئار
1 2 اکستِراِمادورا
1 5 آستوریاس
------ 3 ناوارا
1 6 کانتابریا
------ 1 لاریوخا

تعداد پارک های طبیعی و ملی به تفکیک ایالت ها

کیلومتر مرز
فرانسه
12 گیپوزکوآ
162 ناوارا
171 هوئِسکا
145 لِریدا
188 خیرونا
678 کل
آندورا
34 ییدا
پرتغال
77 پونتِبِدرا
219 اُرِنسه
179 سامورا
170

209

207

171

سالامانکا

کاسِرِس

باداخوز

اوئِلبا

1232 کل
5849 فضای شبه جزیره ای
مراکش
8

10

سِئوتا

مِلیا

طول  مرز مشترک کشور اسپانیا با همسایگانش به تفکیک شهرهای مرزی این کشور