آداب و رسوم اسپانیا: تفاوت میان نسخهها
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۳۶: | خط ۳۶: | ||
"خلاصه کردن همه غنای غذاهای اسپانیایی در یک خط دشوار است.جغرافیا، فرهنگ و آب و هوا آشپزی بسیار متنوعی را در دستور العمل ها و سبک های پخت و پز ایجاد کرده است. تمدن های مختلفی که وارد شبه جزیره شده اند نیز رد پای خود را حتی تا به امروز باقی گذارده اند. بخش عمده ای از این تاثیر مرهون سنت یهودی و مراکشی است. | "خلاصه کردن همه غنای غذاهای اسپانیایی در یک خط دشوار است.جغرافیا، فرهنگ و آب و هوا آشپزی بسیار متنوعی را در دستور العمل ها و سبک های پخت و پز ایجاد کرده است. تمدن های مختلفی که وارد شبه جزیره شده اند نیز رد پای خود را حتی تا به امروز باقی گذارده اند. بخش عمده ای از این تاثیر مرهون سنت یهودی و مراکشی است. | ||
ماهی بخش مهمی از رژیم غذایی اسپانیایی است. رسم است که آن را تازه کنند. بسیاری از مناطق دور از ساحل نیز عرضه روزانه دارند و این تهیة غذاهای خوشمزه را ممکن می کند. با این حال گوشت، معمولا بیشتر در داخل کشور رایج است. جا دارد به روغن زیتون که سابقة باستانی در غذاهای مدیترانه ای دارد نیز اشاره کرد . پائیا شناخته شده ترین غذای اسپانیایی در خارج از کشور است. | ماهی بخش مهمی از رژیم غذایی اسپانیایی است. رسم است که آن را تازه کنند. بسیاری از مناطق دور از ساحل نیز عرضه روزانه دارند و این تهیة غذاهای خوشمزه را ممکن می کند. با این حال گوشت، معمولا بیشتر در داخل کشور رایج است. جا دارد به روغن زیتون که سابقة باستانی در غذاهای مدیترانه ای دارد نیز اشاره کرد . پائیا شناخته شده ترین [[غذای اسپانیایی]] در خارج از کشور است. | ||
لیست مختصری از غذاهای مرسوم و محبوب می تواند به شرح زیر باشد: | لیست مختصری از غذاهای مرسوم و محبوب می تواند به شرح زیر باشد: | ||
شیر برنج* رودة شکم پر خوک* پاتیل * سوسیس * خوراک آب پز گوشت و سبزیجات * پنیر خامه ای * اِسکودیا یا سوپ مخصوص کاتالونیا * فابادا یا خوراک لوبیا سفید و گوشت خوک * رشته فرنگی * سوپ گاسپاچو * آرد غلات بو داده * نوشیدنی نیشکر * ژامبون * مارمیتا یا خوراک ماهی تن همراه با پیاز و سیب زمینی و گوجه فرنگی * سوسیس خون یا پودینگ سیاه * نان خرده *اُروخو یا نوشیدنی الکلی انگور * نان و گوجه فرنگی * پائیا * اسپایک پینچو یا ساندویچ لقمه ای * خوراک تره فرنگی * پنیر * سالمورِخو یا پورة نان و سیر و سرکه و گوجه فرنگی * سَنگریا یک نوع نوشیدنی الکلی مرکب از شراب و میوه و لیکور * شراب سیب * املت سیب زمینی * ساندویچ * شراب * چولتون دِ آویلا نوعی استیک گوشت * پای مخصوص عید فصح * پیل پیل خوراک ماهی کاد به همراه روغن زیتون و سیر و فلفل * سیرابی مخصوص مادرید * سیب زمینی آبپز پوست نکنده. | شیر برنج* رودة شکم پر خوک* پاتیل * سوسیس * خوراک آب پز گوشت و سبزیجات * پنیر خامه ای * اِسکودیا یا سوپ مخصوص کاتالونیا * فابادا یا خوراک لوبیا سفید و گوشت خوک * رشته فرنگی * سوپ گاسپاچو * آرد غلات بو داده * نوشیدنی نیشکر * ژامبون * مارمیتا یا خوراک ماهی تن همراه با پیاز و سیب زمینی و گوجه فرنگی * سوسیس خون یا پودینگ سیاه * نان خرده *اُروخو یا نوشیدنی الکلی انگور * نان و گوجه فرنگی * پائیا * اسپایک پینچو یا ساندویچ لقمه ای * خوراک تره فرنگی * پنیر * سالمورِخو یا پورة نان و سیر و سرکه و گوجه فرنگی * سَنگریا یک نوع نوشیدنی الکلی مرکب از شراب و میوه و لیکور * شراب سیب * املت سیب زمینی * ساندویچ * شراب * چولتون دِ آویلا نوعی استیک گوشت * پای مخصوص عید فصح * پیل پیل خوراک ماهی کاد به همراه روغن زیتون و سیر و فلفل * سیرابی مخصوص مادرید * سیب زمینی آبپز پوست نکنده. |
نسخهٔ ۲۳ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۰۴:۱۶
آداب و رسوم
" در اسپانیا آداب و رسومی وجود دارند که بین اسپانیایی ها بسیار متداول بوده و شامل موارد زیر می شوند:
1- خواب نیمروز
خواب نیمروز، یک سنت است که به ویژه در شهرها رو به کاهش گذاشته است.ریتم طبیعی روز در اسپانیا معمولا به دو دوره صبح و عصر، با یک استراحت دو یا سه ساعت برای ناهار تقسیم شده است.اسپانیایی عادت دارند بعد از ناهار بین 15 تا 30 دقیقه و حداکثر یک ساعت به منظور داشتن کارایی بالاتر در طول روز, یک استراحت و خواب نیمروز داشته باشند چرا که در اسپانیا مردم دیر به رختخواب رفته و صبح زود بیدار می شوند.اسپانیایی ناهارهای طولانی مدت که معمولا دو ساعت به درازا می کشند را بسیار می پسندند. در طول این زمان، رستوران های خیابان ها بسته هستند زیرا اسپانیایی ها برای صرف نهار به خانه بر می گردند.
2- نمای زندگی در خیابان
تفریح و خوش گذرانی در شب هنگام آغاز شده و حتی تا سپیده دم به طول می انجامد . گرمای تابستان در مناطق مرکزی و جنوبی شبه جزیره باعث تقویت این موضوع است.زندگی شبانه دیرشروع می شود. بسیاری از باشگاه ها، حتی در شهرهای نسبتا کوچک در نیمه شب باز بوده و تا صبح همچنان بازهستند. در مادرید و در دیگر شهرهای بزرگ در تابستان ، رایج گردیده که انجام برنامه های فرهنگی تا ساعت دو ادامه یابد.
اسپانیایی به بیرون رفتن، پیاده روی کردن و دیدن مردم علاقمندند و دوست دارند که دیگران آنها را ببینید. رسم است که بسیار با ظاهر آراسته بیرون بروند حتی اگر قصد خرید از نزدیک خانه را داشته باشند. اسپانیایی ها به خوب لباس پوشیدن اهمیت می دهند و مقدار زیادی از پول خود را صرف آن می کنند. تماشای مردم در خیابان عجیب نیست و حتی یک عمل بسیار معمول است وعلاوه بر این چشم در چشم دیگران دوختن و حفظ ارتباط چشمی طولانی مدت، به عنوان یک رفتار بد تلقی نمی شود.
3- زندگی اجتماعی
اسپانیایی ها عادت دارند عصرها و بعد از کار برای ملاقات دوستان به بارها یا میخانه ها می روند و معمولا یک غذای سبک مانند گوشت، ژامبون، ترشی، پنیر همراه با یک لیوان شراب یا آبجو سفارشی می دهند و اینکار را با رفتن از باری به بار دیگر و خوردن غذاهای سبک ادامه می دهند. یک نکته بسیار جالب در اسپانیا، کف بارهاست که پوشیده از ته سیگار، دستمال کاغذی و هسته زیتون هستند. این بدان معنی است که اگر کف مکانی عاری از این نوع چیزها باشد در نظر مردم بد جلوه می کند. در میان دوستان، یک نفر سهم بقیه را پرداخت می کند و دفعه بعد دوست دیگری تا به این ترتیب دور کامل شود و یا اینکه مجموع هزینه ها بطور مساوی بین افراد تقسیم می شود. تقریباً هیوقت مردم صورتحساب خود را پرداخت به صورت جداگانه و یا فردی پرداخت نمی کنند. همچنین، معمول است که افراد به هنگام خروج از بار، حتی اگر برای اولین بار به آنجا رفته باشند، از خدمتکاران با لحنی خودمانی و دوستانه خداحافظی می کنند.
علاوه بر این، در بسیاری از شهرهای اسپانیا مردم برای نوشیدن شراب به مناطق قدیمی که در آنها بارها یا میخانه ها واقع شده اند می روند تا به معاشرت با دیگران پرداخته و یا شایعه سازی کنند. این اصطلاحی است که برای صحبت کردن در مورد دیگران یا مناسبت ها استفاده می شود و در میان مردم اسپانیا بسیار رایج است.
اسپانیایی ها عادت دارند از هر دری سخن بگویند و در مورد همه چیز اظهار نظر کنند و این به خاطر آن است که احساس می کنند همه چیز را می دانند و این چیز بدی به نظر نمی رسد. اینکار را برای بحث درباره نظرات دیگران انجام نمی دهند بلکه به خاطر این است نشان دهند صاحب نظرات صائبی هستند. شایع ترین مکالمات اسپانیایی ها راجع به فوتبال، شایعات مشهور، زندگی همسایگان، کمبود پول و یا بحران و بیماری است. ارتباط شفاهی بسیار پسندیده است و دوست دارند که به طور مستقیم باشد با این وصف، دادن یک پیشنهاد بصورت کتبی مذموم است هر چند ارسال و دریافت کارت های تبریک را می پسندند.مردم هنگام صحبت با غریبه ها آنها را "شما" خطاب می کنند اما به محض اینکه بتوانند ضمیر تو را به کار می برند،از شما تنها برای غریبه ها، افراد مسن و یا صاحب منصب استفاده می کنند. معمولاً در ملاقات با کسی دست می دهند و موقع خداحافظی، زن و مرد، اگر با هم آشنا باشند با بوسیدن گونه ها از هم خداحافظی می کنند و در غیر اینصورت دست می دهند. اگر هر دو نفر مرد باشند یکدیگر را در آغوش می گیرند یا یک ضربه کوچک به پشت هم می زنند. در سلام کردن اگر هر دو زن باشند همدیگر را می بوسند و اگر بین زن و مرد آشنایی وجود داشته باشد نیز به همین روش سلام می کنند.
4- زندگی خانوادگی
مردم اسپانیا بسیار خونگرمند و این را بروز می دهند. تجربه آشنایی با یک خانواده اسپانیایی گواه این مدعاست. سلام کردن با حرکات محبت آمیز مثل بوسیدن و یا در آغوش گرفتن انجام می شود. این رسم بسیار بین مادر بزرگ و یا خاله ها و عمه های مسن رایج است حتی اگر شما غریبه ای باشید که برای اولین بار به دیدن آنها می روید، و یا حداقل با یک دست دادن خوب و یک رفتار بسیار دوستانه به شما خوش آمد می گویند. تماس فیزیکی نوعی معاشرت و برقراری ارتباط بوده و در میان اسپانیایی ها پسندیده شمرده می شود.
هنگام دیدن یک خانه اسپانیایی، نباید ساکت ماند باید خوشحالی خود را از بودن در آن خانه ابراز کرد و در مورد مبلمان و دکوراسیون منزل یا غذا نظر خوب داد. معمولاً در جواب چیزهایی مثل واقعا ؟ یا اینطور فکر می کنی؟ خواهند گفت و پس از این اصرار به نشان دادن بقیه خانه خواهند داشت. همچنین نشان دادن عکسهای خانوادگی، اتومبیل درون پارکینگ و یا برخی میراث های خانوادگی، امری معمول است.
خوب است اگر کسی به نهار یا شام دعوت می شود ، یک هدیه برای میزبان به همراه ببرد. این رسمی است که در برخی کشورهای دیگر نیز وجود دارد، برای مثال، یک بطری شراب خوب یا شکلات و شیرینی.
در خانواده های اسپانیایی عاداتی است که شاید برای خارجی ها عجیب هستند، مانند پوشیدن کفش در داخل خانه، روشن گذاشتن تلویزیون در یک اتاق در حین انجام فعالیت های دیگر، معمولا خانواده برای صحبت در یک اتاق با تلویزیون روشن جمع می شوند اما توجه ای به آن نمی کنند ." 1
5- سلیقه غذایی
"خلاصه کردن همه غنای غذاهای اسپانیایی در یک خط دشوار است.جغرافیا، فرهنگ و آب و هوا آشپزی بسیار متنوعی را در دستور العمل ها و سبک های پخت و پز ایجاد کرده است. تمدن های مختلفی که وارد شبه جزیره شده اند نیز رد پای خود را حتی تا به امروز باقی گذارده اند. بخش عمده ای از این تاثیر مرهون سنت یهودی و مراکشی است.
ماهی بخش مهمی از رژیم غذایی اسپانیایی است. رسم است که آن را تازه کنند. بسیاری از مناطق دور از ساحل نیز عرضه روزانه دارند و این تهیة غذاهای خوشمزه را ممکن می کند. با این حال گوشت، معمولا بیشتر در داخل کشور رایج است. جا دارد به روغن زیتون که سابقة باستانی در غذاهای مدیترانه ای دارد نیز اشاره کرد . پائیا شناخته شده ترین غذای اسپانیایی در خارج از کشور است.
لیست مختصری از غذاهای مرسوم و محبوب می تواند به شرح زیر باشد:
شیر برنج* رودة شکم پر خوک* پاتیل * سوسیس * خوراک آب پز گوشت و سبزیجات * پنیر خامه ای * اِسکودیا یا سوپ مخصوص کاتالونیا * فابادا یا خوراک لوبیا سفید و گوشت خوک * رشته فرنگی * سوپ گاسپاچو * آرد غلات بو داده * نوشیدنی نیشکر * ژامبون * مارمیتا یا خوراک ماهی تن همراه با پیاز و سیب زمینی و گوجه فرنگی * سوسیس خون یا پودینگ سیاه * نان خرده *اُروخو یا نوشیدنی الکلی انگور * نان و گوجه فرنگی * پائیا * اسپایک پینچو یا ساندویچ لقمه ای * خوراک تره فرنگی * پنیر * سالمورِخو یا پورة نان و سیر و سرکه و گوجه فرنگی * سَنگریا یک نوع نوشیدنی الکلی مرکب از شراب و میوه و لیکور * شراب سیب * املت سیب زمینی * ساندویچ * شراب * چولتون دِ آویلا نوعی استیک گوشت * پای مخصوص عید فصح * پیل پیل خوراک ماهی کاد به همراه روغن زیتون و سیر و فلفل * سیرابی مخصوص مادرید * سیب زمینی آبپز پوست نکنده.