موقعیت جغرافیایی فرانسه: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''موقعيت جغرافيايي''' كشور فرانسه در نيمكره شمالي بين مدار 20 ◦42  و 5 ◦51 درجه عرض شمالي ، 15◦ 8 درجه طول شرقي، 47 ◦4 درجه طول غربي در غرب قاره اروپا قرار دارد. نصف النهار مبدا از فرانسه و نزديكي شهر بوردو مي گذرد. نقشه فرانسه به شكل يك شش ضلعي است ك...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''موقعيت جغرافيايي'''
[[پرونده:فرانسه و موقعیت جغرافیایی آن.png|بندانگشتی|فرانسه و موقعیت جغرافیایی آن]]
کشور [[فرانسه]] در نیمکره ش[[مالی]] بین مدار 20 ◦42 و 5 ◦51 درجه عرض شمالی، 15◦ 8 درجه طول شرقی، 47 ◦4 درجه طول غربی در غرب قاره اروپا قرار دارد. نصف النهار مبدا از فرانسه و نزدیکی [[شهر بوردو]] می‌گذرد. نقشه فرانسه به شکل یک شش ضلعی است که سه طرف شمال شرقی، جنوب شرقی و جنوب غربی آن را خشکی و سه طرف شمال، مغرب و جنوب آن را آب فراگرفته‌است. کوه‌های آلپ مرز طبیعی [[فرانسه]] و ایتالیا و کوه‌های پیرنه، مرز طبیعی [[فرانسه]] و سوئیس را تشکیل می‌دهد. در مغرب [[فرانسه]] خلیج بیسکای یا گاسکونی و در جنوب آن خلیج لیون واقع شده‌است. خلیج باریک کوچکی به نام ژیروند در مغرب و خلیج کوچک دیگری به نام سن ماتو در شمال غربی [[فرانسه]] وجود دارد. همچنین خلیج سن نیز در شمال فرانسه قرار دارد.


كشور [[فرانسه]] در نيمكره شمالي بين مدار 20 ◦42  و 5 ◦51 درجه عرض شمالي ، 15◦ 8 درجه طول شرقي، 47 ◦4 درجه طول غربي در غرب قاره اروپا قرار دارد. نصف النهار مبدا از فرانسه و نزديكي شهر بوردو مي گذرد. نقشه فرانسه به شكل يك شش ضلعي است كه سه طرف شمال شرقي، جنوب شرقي و جنوب غربي آن را خشكي و سه طرف شمال، مغرب و جنوب آن را آب فراگرفته است. كوه هاي آلپ مرز طبيعي فرانسه و ايتاليا و كوه هاي پيرنه، مرز طبيعي فرانسه و سوئيس را تشكيل مي دهد. در مغرب فرانسه خليج بيسكاي يا گاسكوني و در جنوب آن خليج ليون واقع شده است. خليج باربك كوچكي به نام ژيروند در مغرب و خليج كوچك ديگري به نام سن ماتو در شمال غربي فرانسه وجود دارد. همچنين خليچ سن نيز در شمال فرانسه قرار دارد.
جمهوری فرانسه از شمال به کانال یا دریای مانش (کانال انگلیسی و دریای شمال)، از شمال شرقی به بلژیک، از مشرق به آلمان و سوئیس، از جنوب شرقی به کوه‌های آلپ (ایتالیا)، از جنوب به دریای لوگوریا، خلیج لیون، دریای بالئار (جزو دریای مدیترانه)، از جنوب غربی به کوه‌های پیرنه و اسپانیا، از مغرب به خلیج بیسکای یا خلیج گاسکونی (جزو اقیانوس اطلس) محدود است.


جمهوري فرانسه از شمال به كانال يا درياي مانش (كانال انگليسي و درياي شمال)، از شمال شرقي به بلژيك، از مشرق به آلمان و سوئيس، از جنوب شرقي به كوه هاي آلپ (ايتاليا)، از جنوب به درياي لوگوريا، خليج ليون، درياي بالئار (جزو درياي مديترانه)، از جنوب غربي به كوه هاي پيرنه و اسپانيا، از مغرب به خليج بيسكاي يا خليچ گاسكوني (جزو اقيانوس اطلس) محدود است.
در جنوب فرانسه، میان این کشور و اسپانیا جمهوری آندروا و در جنوب شرقی فرانسه نیز، سرزمین مستقل و شاهزاده نشین موناکو قراردارد. در مغرب [[فرانسه]] شبه‌جزیره‌ای به نام بریتانی یا بروتانی واقع و شبه‌جزیره کوچکتری به نام مانش در شمال [[فرانسه]] قرار دارد. بین [[فرانسه]] و انگلستان دریای مانش واقع شده و نزدیک ترین نقطه انگلستان به فرانسه، دوور(Dover) در جنوب شرقی انگلیس است که در شمال آن تنگه قرار دارد.


در جنوب فرانسه، ميان اين كشور و اسپانيا جمهوري آندروا و در جنوب شرقي فرانسه نيز، سرزمين مستقل و شاهزاده نشين موناكو قراردارد. در مغرب فرانسه شبه جزيره اي به نام بريتاني يا بروتاني واقع و شبه جزيره كوچكتري به نام مانش در شمال فرانسه قرار دارد. بين فرانسه و انگلستان درياي مانش واقع شده ونزديك ترين نقطه انگلستان به فرانسه، دوور[1] در جنوب شرقي انگليس است كه در شمال آن تنگه قرار دارد.
در میان کشورهای اروپایی [[فرانسه]] تنها کشوری است که از حیث آزاد بودن به دریای شمال، مانش، اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه از موقعیت ممتازی برخوردار است. [[فرانسه]] بین آتلانتیک و مدیترانه باریک‌ترین راه خاکی یعنی 360 کیلومتر بین خلیج گاسکونی و خلیج لیون را دارد. فینیستر(Finitstère) لنگر غرب اروپا، منطقه ارتباطی بین اروپای شمالی و جنوبی، [[فرانسه]] را در موقعیت چهارراه دریایی و قاره‌ای قرار داده و یک جایگاه کلیدی را در قلب اروپا اشغال می‌کند.


در میان کشورهای اروپایی فرانسه تنها کشوری است که از حیث آزاد بودن به دریای شمال، مانش، اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه از موقعیت ممتازی برخوردار است. فرانسه بین آتلانتیک و مدیترانه باریک ترین راه خاکی یعنی 360 کیلومتر بین خلیج گاسکونی و خلیج لیون را دارد. فینیستر[2] لنگر غرب اروپا، منطقه ارتباطي بین اروپای ش[[مالی]] و جنوبی، فرانسه را در موقعیت چهارراه دریایی و قاره ای قرار داده و یک جایگاه کلیدی را در قلب اروپا اشغال می کند.
== نیز نگاه کنید به ==
 
* [[جغرافیای طبیعی فرانسه]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ ‏۴ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۲۰

فرانسه و موقعیت جغرافیایی آن

کشور فرانسه در نیمکره شمالی بین مدار 20 ◦42 و 5 ◦51 درجه عرض شمالی، 15◦ 8 درجه طول شرقی، 47 ◦4 درجه طول غربی در غرب قاره اروپا قرار دارد. نصف النهار مبدا از فرانسه و نزدیکی شهر بوردو می‌گذرد. نقشه فرانسه به شکل یک شش ضلعی است که سه طرف شمال شرقی، جنوب شرقی و جنوب غربی آن را خشکی و سه طرف شمال، مغرب و جنوب آن را آب فراگرفته‌است. کوه‌های آلپ مرز طبیعی فرانسه و ایتالیا و کوه‌های پیرنه، مرز طبیعی فرانسه و سوئیس را تشکیل می‌دهد. در مغرب فرانسه خلیج بیسکای یا گاسکونی و در جنوب آن خلیج لیون واقع شده‌است. خلیج باریک کوچکی به نام ژیروند در مغرب و خلیج کوچک دیگری به نام سن ماتو در شمال غربی فرانسه وجود دارد. همچنین خلیج سن نیز در شمال فرانسه قرار دارد.

جمهوری فرانسه از شمال به کانال یا دریای مانش (کانال انگلیسی و دریای شمال)، از شمال شرقی به بلژیک، از مشرق به آلمان و سوئیس، از جنوب شرقی به کوه‌های آلپ (ایتالیا)، از جنوب به دریای لوگوریا، خلیج لیون، دریای بالئار (جزو دریای مدیترانه)، از جنوب غربی به کوه‌های پیرنه و اسپانیا، از مغرب به خلیج بیسکای یا خلیج گاسکونی (جزو اقیانوس اطلس) محدود است.

در جنوب فرانسه، میان این کشور و اسپانیا جمهوری آندروا و در جنوب شرقی فرانسه نیز، سرزمین مستقل و شاهزاده نشین موناکو قراردارد. در مغرب فرانسه شبه‌جزیره‌ای به نام بریتانی یا بروتانی واقع و شبه‌جزیره کوچکتری به نام مانش در شمال فرانسه قرار دارد. بین فرانسه و انگلستان دریای مانش واقع شده و نزدیک ترین نقطه انگلستان به فرانسه، دوور(Dover) در جنوب شرقی انگلیس است که در شمال آن تنگه قرار دارد.

در میان کشورهای اروپایی فرانسه تنها کشوری است که از حیث آزاد بودن به دریای شمال، مانش، اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه از موقعیت ممتازی برخوردار است. فرانسه بین آتلانتیک و مدیترانه باریک‌ترین راه خاکی یعنی 360 کیلومتر بین خلیج گاسکونی و خلیج لیون را دارد. فینیستر(Finitstère) لنگر غرب اروپا، منطقه ارتباطی بین اروپای شمالی و جنوبی، فرانسه را در موقعیت چهارراه دریایی و قاره‌ای قرار داده و یک جایگاه کلیدی را در قلب اروپا اشغال می‌کند.

نیز نگاه کنید به

کتابشناسی