هجدهمین کودتای نظامی تایلند: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''هجدهمین کودتای نظامی [[تایلند]]'''
روز ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶م، پس از حدود شش ماه ناآرامی‌های سیاسی در [[تایلند]] و ۱۵ سال پس از کودتای نظامی ژنرال سوچیندا در ۱۹۹۱م، هجدهمین کودتای نظامی بدون خونریزی در [[تایلند]] رخ داد. نظامیان که پادشاه از آنان حمایت می‌کرد، با محاصرهٔ کاخ نخست‌وزیری، تاکسین شیناواترا را که در آن هنگام برای شرکت در مجمع عمومی [https://www.un.org/en/ سازمان ملل متحد] در نیویورک به سر می‌برد، از قدرت برکنار کردند.


روز ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶م، پس از حدود شش ماه ناآرامی‌های سیاسی در تایلند و ۱۵ سال پس از کودتای نظامی ژنرال سوچیندا در ۱۹۹۱م، هجدهمین کودتای نظامی بدون خونریزی در تایلند رخ داد. نظامیان که پادشاه از آنان حمایت می‌کرد، با محاصره کاخ نخست‌وزیری، تاکسین شیناواترا را که در آن هنگام برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، از قدرت برکنار کردند.
رهبر کودتاچیان ژنرال سونتی از مسلمانان [[تایلند]] و فرمانده کل نیروهای مسلح بود که پس از سرنگونی تاکسین حکومت نظامی در [[تایلند]] برقرار کرد. وی در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، بروز اختلاف در میان مردم، تضعیف کشور و بی‌احترامی به مقام سلطنت را از دلایل برکناری تاکسین اعلام کرد.


رهبر کودتاچیان ژنرال سونتی از مسلمانان تایلند و فرمانده کل نیروهای مسلح بود که پس از سرنگونی تاکسین حکومت نظامی در تایلند برقرار کرد، وی در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، بروز اختلاف در میان مردم، تضعیف کشور و بی‌احترامی به مقام سلطنت را از دلایل برکناری تاکسین اعلام کرد.
ده روز بعد، شورای نظامی، ژنرال سورایود چولانونت، ژنرال بازنشسته و فرمانده کل پیشین نیروی زمینی [[تایلند]] را به‌سمت نخست وزیر موقت، منصوب کرد، نخستین انتخابات پارلمانی پس از کودتای هجدهم [[تایلند]] در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۷م برگزار شد وحزب قدرت مردم به رهبری «ساماک ساندراوج»، شهردار پیشین [[بانکوک]]، اکثریت کرسی‌های پارلمان را به‌دست آورد. نخست‌وزیران بعدی [[تایلند]] به قرار زیرند:


ده روز بعد، شورای نظامی، ژنرال سورایود چولانونت، ژنرال بازنشسته و فرمانده کل پیشین نیروی زمینی تایلند را به‌سمت نخست وزیر موقت، منصوب کرد، نخستین انتخابات پارلمانی پس از کودتای هجدهم تایلند در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۷م برگزار شد و 1. Banharn Silpa-Archa
ژنرال سورایود چولانونت (Surayud Chulanont)


2. Chavalit Youngchanyoudh 3. Taksin Shinawatra
اول اکتبر ۲۰۰۶م تا بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م


۶۵
ساماک سانداراوج (Samak Sundravej)


بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م تا هشتم سپتامبر ۲۰۰۸م


۶۶
سومچای ونگ وات (Somechai Wongsawat)


حزب قدرت مردم به رهبری «ساماک ساندراوج»، شهردار پیشین بانکوک، اکثریت کرسی‌های پارلمان را به‌دست آورد. نخست‌وزیران بعدی تایلند به قرار زیرند:
هجدهم سپتامبر ۲۰۰۸م تا دوم دسامبر ۲۰۰۸م


ژنرال سورایود چولانونت
آبیسیت و جاجیوا (Abhisit Vejjajiva)


اول اکتبر ۲۰۰۶م تا بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م ساماک سانداراوج؟
هفدهم دسامبر ۲۰۰۸م تا پنجم اوت ۲۰۱۱م


بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م تا هشتم سپتامبر ۲۰۰۸م سومچای ونگ وات۳
ینگ لاک شیناواترا (Yingluck Shinawatra) خواهر تاکسین شیناواترا


هجدهم سپتامبر ۲۰۰۸م تا دوم دسامبر ۲۰۰۸م آبیسیت و جاجیوا
از پنجم اوت ۲۰۱۱م<ref>الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ [[تایلند]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی]،ص.65-66.</ref>.


هفدهم دسامبر ۲۰۰۸م تا پنجم اوت ۲۰۱۱م ینگ لاک شیناواترا خواهر تاکسین شیناواترا از پنجم اوت ۲۰۱۱م
== نیز نگاه کنید به ==
[[تاریخ تایلند]]؛ [[تایلند در جنگ جهانی دوم]]
 
== کتابشناسی ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۳۲

روز ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶م، پس از حدود شش ماه ناآرامی‌های سیاسی در تایلند و ۱۵ سال پس از کودتای نظامی ژنرال سوچیندا در ۱۹۹۱م، هجدهمین کودتای نظامی بدون خونریزی در تایلند رخ داد. نظامیان که پادشاه از آنان حمایت می‌کرد، با محاصرهٔ کاخ نخست‌وزیری، تاکسین شیناواترا را که در آن هنگام برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، از قدرت برکنار کردند.

رهبر کودتاچیان ژنرال سونتی از مسلمانان تایلند و فرمانده کل نیروهای مسلح بود که پس از سرنگونی تاکسین حکومت نظامی در تایلند برقرار کرد. وی در سخنانی که از تلویزیون پخش شد، بروز اختلاف در میان مردم، تضعیف کشور و بی‌احترامی به مقام سلطنت را از دلایل برکناری تاکسین اعلام کرد.

ده روز بعد، شورای نظامی، ژنرال سورایود چولانونت، ژنرال بازنشسته و فرمانده کل پیشین نیروی زمینی تایلند را به‌سمت نخست وزیر موقت، منصوب کرد، نخستین انتخابات پارلمانی پس از کودتای هجدهم تایلند در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۷م برگزار شد وحزب قدرت مردم به رهبری «ساماک ساندراوج»، شهردار پیشین بانکوک، اکثریت کرسی‌های پارلمان را به‌دست آورد. نخست‌وزیران بعدی تایلند به قرار زیرند:

ژنرال سورایود چولانونت (Surayud Chulanont)

اول اکتبر ۲۰۰۶م تا بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م

ساماک سانداراوج (Samak Sundravej)

بیست و نهم ژانویه ۲۰۰۸م تا هشتم سپتامبر ۲۰۰۸م

سومچای ونگ وات (Somechai Wongsawat)

هجدهم سپتامبر ۲۰۰۸م تا دوم دسامبر ۲۰۰۸م

آبیسیت و جاجیوا (Abhisit Vejjajiva)

هفدهم دسامبر ۲۰۰۸م تا پنجم اوت ۲۰۱۱م

ینگ لاک شیناواترا (Yingluck Shinawatra) خواهر تاکسین شیناواترا

از پنجم اوت ۲۰۱۱م[۱].

نیز نگاه کنید به

تاریخ تایلند؛ تایلند در جنگ جهانی دوم

کتابشناسی

  1. الهی، امیر سعید(1391). جامعه و فرهنگ تایلند. تهران: موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین‌المللی الهدی،ص.65-66.