کوبای پس از فیدل کاسترو: تفاوت میان نسخه‌ها

از دانشنامه ملل
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:رائول.jpg|جایگزین=رائول|بندانگشتی|رائول]]
[[پرونده:رائول.jpg|جایگزین=رائول|بندانگشتی|رائول]]
رائول کاسترو؛ برادر کوچک‌تر فیدل؛ از جولای 2006 به طور موقت و تا بهبود وضعیت سلامتی فیدل، به عنوان رئیس شورای دولتی کوبا انتخاب شد. اما از فوریه 2008 که [[فیدل کاسترو]] به طور رسمی و قطعی از دولت کناره‌گیری کرد، [[رائول کاسترو]] به عنوان رئیس جمهوری کوبا قدرت را به دست گرفت. از طرف دیگر، از سال 2011 نیز به عنوان دبیر اول [[حزب کمونیست]] کوبا نیز جانشین فیدل شده است.
رائول کاسترو؛ برادر کوچک‌تر فیدل؛ از جولای 2006 به طور موقت و تا بهبود وضعیت سلامتی فیدل، به عنوان رئیس شورای دولتی [[کوبا]] انتخاب شد. اما از فوریه 2008 که [[فیدل کاسترو]] به طور رسمی و قطعی از دولت کناره‌گیری کرد، [[رائول کاسترو]] به عنوان رئیس جمهوری کوبا قدرت را به دست گرفت. از طرف دیگر، از سال 2011 نیز به عنوان دبیر اول [[حزب کمونیست]] [[کوبا]] نیز جانشین فیدل شده است.


از زمانی که رائول کاسترو حکومت را در کوبا بدست گرفته است، تغییراتی در وضعیت اقتصادی کوبا به چشم می‌خورد. وی طی بحث‌های گستردهای از مشکلات ملت در مسائل عمومی سخن گفته است و جهت حل این مشکلات تدابیری را اندیشیده است. به طور مثال در 24 فوریه 2008 وی چنین می‌گوید:
از زمانی که رائول کاسترو حکومت را در کوبا بدست گرفته است، تغییراتی در وضعیت اقتصادی [[کوبا]] به چشم می‌خورد. وی طی بحث‌های گستردهای از مشکلات ملت در مسائل عمومی سخن گفته است و جهت حل این مشکلات تدابیری را اندیشیده است. به طور مثال در 24 فوریه 2008 وی چنین می‌گوید:<blockquote>"در ماه دسامبر از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها سخن گفته‌ام، و طی هفته‌های آینده نسبت به حذف بعضی از ممنوعیت‌های ابتدایی و ساده اقدام خواهم نمود. البته بسیاری از این ممنوعیت‌ها به منظور جلوگیری از بروز نابرابری در میان مردم بوده است."<ref>Guerra-Vilaboy, S. (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P113</ref></blockquote>به همین منظور، رائول کاسترو اقدام به انجام یک سری اصلاحات نمود که البته از خط مشی برادر خود فاصله‌ای نگرفت. از جمله اصلاحات دوران رائول کاسترو می‌توان به دسترسی اقشار مختلف مردم کوبا به هتل‌ها و اجازه خرید و فروش ماشین و یا آزادی فروش تلفن‌های همراه را نام برد. یکی دیگر از اصلاحات صورت گرفته توسط وی، سپردن زمین‌های خالی به کشاورزان بود تا به طور شراکتی بر روی زمین‌ها فعالیت نمایند. از زمان شروع این طرح، یعنی از سال 2008 تا اواخر سال 2009 حدود 90 هزار هکتار زمین به کشاورزان بخشیده شد.


"در ماه دسامبر از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها سخن گفته‌ام، و طی هفته‌های آینده نسبت به حذف بعضی از ممنوعیت‌های ابتدایی و ساده اقدام خواهم نمود. البته بسیاری از این ممنوعیت‌ها به منظور جلوگیری از بروز نابرابری در میان مردم بوده است."<ref>Guerra-Vilaboy, S, (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P113</ref>
در سال 2009 دفترچه سهمیه بندی ارزاق حذف شد و کمک‌های غذایی فقط به افراد پانسیون شده و کم درآمدها تعلق می‌گرفت. در سال 2009، سن بازنشستگی زنان تا 60 سال و برای مردان تا 65 سال افزایش یافت. در همین سال، سقف حقوق و دستمزد نیز حذف گردید و اجازه چندشغلی بودن نیز صادر گردید. در سال 2010 فعالیت‌های خصوصی آزاد شد تا از این طریق کارمندانی از بخش دولتی به بخش خصوصی انتقال یابند. دسترسی به [[اینترنت در کوبا|اینترنت]] در دفاتر پستی آزاد شد. اگرچه به علت مشکلات فناوری و تکنولوژیکی و همینطور تحریم [[کوبا]] از سوی ایالات‌متحده آمریکا، [[اینترنت در کوبا]] از سرعت چندان بالایی برخوردار نبود، این مورد در سال 2011 با برقراری یک [[کابل]] زیر دریایی میان ونزوئلا و [[کوبا]] برطرف شد. رائول کاسترو که در سال 2011 به عنوان رئیس حزب کمونیست [[کوبا]] انتخاب می‌شود اقدام به برقراری یک سری اصلاحات اقتصادی در جهت هماهنگی سیستم کشور با حوادث جدید اقتصادی جهان و بحران ملی و بین المللی می‌نماید<ref>Guerra-Vilaboy, S. (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P118</ref><ref>حق‌روستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ [[کوبا]]. تهران: [https://alhoda.ir/ موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی]، ص75-77.</ref>.


به همین منظور، رائول کاسترو اقدام به انجام یک سری اصلاحات نمود که البته از خط مشی برادر خود فاصله‌ای نگرفت. از جمله اصلاحات دوران رائول کاسترو می‌توان به دسترسی اقشار مختلف مردم کوبا به هتل‌ها و اجازه خرید و فروش ماشین و یا آزادی فروش تلفن‌های همراه را نام برد. یکی دیگر از اصلاحات صورت گرفته توسط وی، سپردن زمین‌های خالی به کشاورزان بود تا به طور شراکتی بر روی زمین‌ها فعالیت نمایند. از زمان شروع این طرح، یعنی از سال 2008 تا اواخر سال 2009 حدود 90 هزار هکتار زمین به کشاورزان بخشیده شد.
== نیز نگاه کنید به ==
 
[[تاریخ کوبا]]؛ [[تاریخ معاصر کوبا]]؛ [[فیدل کاسترو]]؛ [[انسجام قدرت کاسترویی کوبا]]
در سال 2009 دفترچه سهمیه بندی ارزاق حذف شد و کمک‌های غذایی فقط به افراد پانسیون شده و کم درآمدها تعلق می‌گرفت. در سال 2009، سن بازنشستگی زنان تا 60 سال و برای مردان تا 65 سال افزایش یافت. در همین سال، سقف حقوق و دستمزد نیز حذف گردید و اجازه چندشغلی بودن نیز صادر گردید. در سال 2010 فعالیت‌های خصوصی آزاد شد تا از این طریق کارمندانی از بخش دولتی به بخش خصوصی انتقال یابند. دسترسی به [[اینترنت در کوبا|اینترنت]] در دفاتر پستی آزاد شد. اگرچه به علت مشکلات فناوری و تکنولوژیکی و همینطور تحریم [[کوبا]] از سوی ایالات‌متحده آمریکا، [[اینترنت در کوبا]] از سرعت چندان بالایی برخوردار نبود، این مورد در سال 2011 با برقراری یک [[کابل]] زیر دریایی میان ونزوئلا و [[کوبا]] برطرف شد. رائول کاسترو که در سال 2011 به عنوان رئیس حزب کمونیست کوبا انتخاب می‌شود اقدام به برقراری یک سری اصلاحات اقتصادی در جهت هماهنگی سیستم کشور با حوادث جدید اقتصادی جهان و بحران ملی و بینالمللی می‌نماید<ref>Guerra-Vilaboy, S, (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P118</ref><ref>حق‌روستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران:موسسه فرهنگی، هنری و انتشاراتت بین المللی الهدی، ص75-77.</ref>.
 
== نیز نگاه کنید ==
 
* [[تاریخ کوبا]]
* [[تاریخ معاصر کوبا]]
* [[انسجام قدرت کاسترویی کوبا]]


== کتابشناختی ==
== کتابشناختی ==

نسخهٔ ‏۱۵ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۲۳

رائول
رائول

رائول کاسترو؛ برادر کوچک‌تر فیدل؛ از جولای 2006 به طور موقت و تا بهبود وضعیت سلامتی فیدل، به عنوان رئیس شورای دولتی کوبا انتخاب شد. اما از فوریه 2008 که فیدل کاسترو به طور رسمی و قطعی از دولت کناره‌گیری کرد، رائول کاسترو به عنوان رئیس جمهوری کوبا قدرت را به دست گرفت. از طرف دیگر، از سال 2011 نیز به عنوان دبیر اول حزب کمونیست کوبا نیز جانشین فیدل شده است.

از زمانی که رائول کاسترو حکومت را در کوبا بدست گرفته است، تغییراتی در وضعیت اقتصادی کوبا به چشم می‌خورد. وی طی بحث‌های گستردهای از مشکلات ملت در مسائل عمومی سخن گفته است و جهت حل این مشکلات تدابیری را اندیشیده است. به طور مثال در 24 فوریه 2008 وی چنین می‌گوید:

"در ماه دسامبر از ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها سخن گفته‌ام، و طی هفته‌های آینده نسبت به حذف بعضی از ممنوعیت‌های ابتدایی و ساده اقدام خواهم نمود. البته بسیاری از این ممنوعیت‌ها به منظور جلوگیری از بروز نابرابری در میان مردم بوده است."[۱]

به همین منظور، رائول کاسترو اقدام به انجام یک سری اصلاحات نمود که البته از خط مشی برادر خود فاصله‌ای نگرفت. از جمله اصلاحات دوران رائول کاسترو می‌توان به دسترسی اقشار مختلف مردم کوبا به هتل‌ها و اجازه خرید و فروش ماشین و یا آزادی فروش تلفن‌های همراه را نام برد. یکی دیگر از اصلاحات صورت گرفته توسط وی، سپردن زمین‌های خالی به کشاورزان بود تا به طور شراکتی بر روی زمین‌ها فعالیت نمایند. از زمان شروع این طرح، یعنی از سال 2008 تا اواخر سال 2009 حدود 90 هزار هکتار زمین به کشاورزان بخشیده شد.

در سال 2009 دفترچه سهمیه بندی ارزاق حذف شد و کمک‌های غذایی فقط به افراد پانسیون شده و کم درآمدها تعلق می‌گرفت. در سال 2009، سن بازنشستگی زنان تا 60 سال و برای مردان تا 65 سال افزایش یافت. در همین سال، سقف حقوق و دستمزد نیز حذف گردید و اجازه چندشغلی بودن نیز صادر گردید. در سال 2010 فعالیت‌های خصوصی آزاد شد تا از این طریق کارمندانی از بخش دولتی به بخش خصوصی انتقال یابند. دسترسی به اینترنت در دفاتر پستی آزاد شد. اگرچه به علت مشکلات فناوری و تکنولوژیکی و همینطور تحریم کوبا از سوی ایالات‌متحده آمریکا، اینترنت در کوبا از سرعت چندان بالایی برخوردار نبود، این مورد در سال 2011 با برقراری یک کابل زیر دریایی میان ونزوئلا و کوبا برطرف شد. رائول کاسترو که در سال 2011 به عنوان رئیس حزب کمونیست کوبا انتخاب می‌شود اقدام به برقراری یک سری اصلاحات اقتصادی در جهت هماهنگی سیستم کشور با حوادث جدید اقتصادی جهان و بحران ملی و بین المللی می‌نماید[۲][۳].

نیز نگاه کنید به

تاریخ کوبا؛ تاریخ معاصر کوبا؛ فیدل کاسترو؛ انسجام قدرت کاسترویی کوبا

کتابشناختی

  1. Guerra-Vilaboy, S. (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P113
  2. Guerra-Vilaboy, S. (2021). Cuba: Una Historia (La Otra Historia de América Latina). Ocean Sur. P118
  3. حق‌روستا، مریم. (1397). جامعه و فرهنگ کوبا. تهران: موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی، ص75-77.