کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).) |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
این کتابخانه در سال 1961 و پس از گردآوری مجموعه کتب موجود در دانشکدههای دانشگاه آدیسآبابا تاسیس گردید. کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا دارای شعبههای متعدد در دانشکدههای حقوق، پزشکی، مهندسی، علوم، کشاورزی و بهداشت عمومی است. مجموعه کتابهای این دانشکدهها در دهه 1990 به کمک بنیاد فورد و کمکهای [[مالی]] [[ایالات متحده]] به نحو چشمگیری افزایش یافت و از پانصد هزار جلد نیز افزون گشت در حدود 25 هزاز جلد از کتب و اسناد کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا مربوط به اتیوپی و شاخ افریقا است و حدود ده هزار جلد از کتب کتابخانه نیز که بیشتر به [[زبان امهریک|زبان امهری]] است در خود کشور چاپ شدهاند. در این کتابخانه حدود ده هزار نسخه خطی و طومار نیز وجود دارد. کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا هر سال با همکاری مؤسسه مطالعات و انتشارات [[اتیوپی]] سیاههای ردهای از کتب و مقالات ادواری منتشر شده در کشور را منتشر میکند. | این کتابخانه در سال 1961 و پس از گردآوری مجموعه کتب موجود در دانشکدههای دانشگاه آدیسآبابا تاسیس گردید. کتابخانه [[دانشگاه آدیس آبابا]] دارای شعبههای متعدد در دانشکدههای حقوق، پزشکی، مهندسی، علوم، کشاورزی و بهداشت عمومی است. مجموعه کتابهای این دانشکدهها در دهه 1990 به کمک بنیاد فورد و کمکهای [[مالی]] [[ایالات متحده]] به نحو چشمگیری افزایش یافت و از پانصد هزار جلد نیز افزون گشت در حدود 25 هزاز جلد از کتب و اسناد کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا مربوط به اتیوپی و شاخ افریقا است و حدود ده هزار جلد از کتب کتابخانه نیز که بیشتر به [[زبان امهریک|زبان امهری]] است در خود کشور چاپ شدهاند. در این کتابخانه حدود ده هزار نسخه خطی و طومار نیز وجود دارد. کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا هر سال با همکاری مؤسسه مطالعات و انتشارات [[اتیوپی]] سیاههای ردهای از کتب و مقالات ادواری منتشر شده در کشور را منتشر میکند. | ||
جدای از این کتابخانهها؛ کتابخانه هیأت اقتصادی افریقا (1958) وابسته به سازمان ملل که دربرگیرنده مجموعهای غنی از مدارک دولتی، اسناد ادواریها و حدود 60,000 جلد کتاب درباره توسعه افریقاست از کتابخانههای بزرگ [[اتیوپی]] محسوب میشود. | جدای از این کتابخانهها؛ کتابخانه هیأت اقتصادی افریقا (1958) وابسته به سازمان ملل که دربرگیرنده مجموعهای غنی از مدارک دولتی، اسناد ادواریها و حدود 60,000 جلد کتاب درباره توسعه افریقاست از کتابخانههای بزرگ [[اتیوپی]] محسوب میشود. |
نسخهٔ کنونی تا ۱۲ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۴۱
این کتابخانه در سال 1961 و پس از گردآوری مجموعه کتب موجود در دانشکدههای دانشگاه آدیسآبابا تاسیس گردید. کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا دارای شعبههای متعدد در دانشکدههای حقوق، پزشکی، مهندسی، علوم، کشاورزی و بهداشت عمومی است. مجموعه کتابهای این دانشکدهها در دهه 1990 به کمک بنیاد فورد و کمکهای مالی ایالات متحده به نحو چشمگیری افزایش یافت و از پانصد هزار جلد نیز افزون گشت در حدود 25 هزاز جلد از کتب و اسناد کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا مربوط به اتیوپی و شاخ افریقا است و حدود ده هزار جلد از کتب کتابخانه نیز که بیشتر به زبان امهری است در خود کشور چاپ شدهاند. در این کتابخانه حدود ده هزار نسخه خطی و طومار نیز وجود دارد. کتابخانه دانشگاه آدیس آبابا هر سال با همکاری مؤسسه مطالعات و انتشارات اتیوپی سیاههای ردهای از کتب و مقالات ادواری منتشر شده در کشور را منتشر میکند.
جدای از این کتابخانهها؛ کتابخانه هیأت اقتصادی افریقا (1958) وابسته به سازمان ملل که دربرگیرنده مجموعهای غنی از مدارک دولتی، اسناد ادواریها و حدود 60,000 جلد کتاب درباره توسعه افریقاست از کتابخانههای بزرگ اتیوپی محسوب میشود.
کتابخانههای بانکهای ملی و تجارت، مؤسسه مدیریت عمومی، دانشکدههای پلیس و نیروی هوایی، مرکز فرهنگی بریتانیا، مرکز فرهنگی فرانسه، مرکز فرهنگی آلمان، مرکز فرهنگی ایتالیا و مرکز فرهنگی روسیه کتابخانههای مهم تخصصی کشور اتیوپی را تشکیل میدهند. علاوه بر آن در هزاران صومعه و کلیسای ارتدوکس و پروتستان اتیوپی نیز گنجینههای ارزشمندی از نسخههای خطی دینی (بالغ بر 50,000 نسخه خطی) وجود دارند. برخی از این نسخ خطی در حال حاضر بصورت میکروفیلم مورد استفاده پژوهشگران قرار میگیرند[۱][۲].
نیز نگاه کنید به
فرهنگ عمومی اتیوپی؛ فرهنگ كتابت، كتابداری و كتابخانه در اتیوپی؛ کتابخانه ملی اتیوپی
کتابشناسی
- ↑ برگرفته از http://www.worlib.org/Ethiopia
- ↑ عرب احمدی، امیر بهرام، کریمی، مهرداد (1392). جامعه و فرهنگ اتیوپی. تهران: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (در دست انتشار)، ص 218-219.